To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Carisma - Ogólne - [Cari 1.9DI-D] juz jest ! :)

Anonymous - 17-08-2007, 14:31

Rafal_Szczecin napisał/a:
aha, i jak cos to szukam antenki od radia , bo ktos wykrecil

Z tymi antenkami to dziwna sprawa bo mieszkam na Zawadzkiego i też mi zwędzili.Obok stały samochody sąsiadów ( różne) i ich anteny zostały.Znakiem tego Cari mają b.eleganckie anteny.Żeby długo nie szukać w Media Markcie są po ok.30 zł
całkiem całkiem z wyglądu.

[ Dodano: 17-08-2007, 14:36 ]
mam pytanie, czy w Carismie powinno bylo slychac swist zalaczajacej sie turbiny ?
tak bylo w octavi ,gdy turbo zaczynalo pracowac bylo slychac gwizd tloczonego powietrza, natomiast w Carsimie jest calkowita cisza i tak sie zastanawiam czy powinno byc ja slychac czy tez nie, bo jezeli tak to moze ta moja jest zabita ...

Ja mam TD i gdy silnik jest nie rozgrzany to da się słyszeć turbinę.Ale jak silnik się rozgrzeje to praktycznie nie słychać.

Rafal_Szczecin - 23-08-2007, 15:01

erbe1 napisał/a:
tymi antenkami to dziwna sprawa bo mieszkam na Zawadzkiego
no to witam sasiada :) bo ja rowniez z zawadzkiego :) dokladniej z ktorej czesci jestes ? bo ja bardziej przy przychodni, przy Liceum XI .

dzis carisma byla na komputerze i wymianie filtra paliwa . komputer pokazal dwa bledy , pierwszy to 34 (cisnienie paliwa) natomiast drugi to 36 , lecz nie mogli zdiagnozowac tego 36, ja obstawiam ze jest to regulator ciśnienia paliwa przy pompie wysokiego ciśnienia, i wlasnie ten regulator trzeba bedzie wymienic, zobaczymy co bedzie dalej, i jak samochod bedzie sie sprawowal, wnioskuje , ze jest to ten regulator po TYM temacie.

JCH - 23-08-2007, 16:05

jest to ten regulator po TYM temacie
Cari z tamtego tematu to GDI. :roll:
Rafal_Szczecin - 23-08-2007, 16:21

prezcztaj dokladniej . DID
JCH - 23-08-2007, 18:39

prezcztaj dokladniej . DID
Racja. Zasugerowałem się profilem kolegi leugdi.
Skąd w ogóle pomysł diagnozy kompem? Były jakieś objawy czy tak po prostu, chciałeś wiedzieć czy coś nie halo?

Rafal_Szczecin - 23-08-2007, 20:38

pomysl z tad, ze pewnego dnia jazdy podczas Cari poprostu odmowila wspolpracy zasygnalizowala swoja dalsza nie chec do jazdy zapalajac kontrolke silnika i zgasla ( na srodku drogi ) po czym przez nie dala sie odpalic. po 5 minutowej przerwie pomyslala ,ze skoro ma takich dobrych wlascicieli to nie bedzie im robic takiej przykrosci, odpalila i problemow nie ma z nia do dzis :)

tak samo kilka razy ( nie ciagle ale stalo sie to kilka razy ) dotaczajac sie na sprzegle takze poprostu gasla ( a byla na sprzegle co nie powinno sie dziac ) wiec padl pomysl co by dac ja na komputerek ktory wszystko powie ( i przy okazji kosztuje 120 zl )
dodam , ze przez miesiac gdzie jest w nowych rekach auto przejechalo ponad 4 tys km i procz wyzej opisanego zdarzenia nie bylo z nia najmniejszych problemow

Anonymous - 31-08-2007, 15:39

witam pilnie potrzebuje wentylator klimy do carismy 2004 r DID
Rafal_Szczecin - 08-09-2007, 18:51

ktos wie ile moze kosztowac przednia szyba do carismy ? chcialbym juz mniej wiecej dzisiaj wiedziec ,bo tak czy siak dowiem sie tego w poniedzialek . pytam bo dzis przy wymianie wycieraczek, gdy stara byla zdjeta ,sprezyna pociagnela ramie wycieraczki do swojego normalnego polozenia ( czyli przylegania przy szybie ) , no i ta biedna poddala sie i pod wplywem uderzenia pekla :(
Matejko - 08-09-2007, 19:42

jak kiedys pytalem w jaanie to ok pincet zloty z gwarancja na rok czy dwa lata ze cokolwiek sie stanie z szyba to wymieniaja na nowa, obojetnie czy ci kamien strzeli czy znowu bedziesz wymienial wycieraczki :D
jak masz AC to pociagnij z ubezpieczenia :D

Rafal_Szczecin - 08-09-2007, 19:50

wlascie sie zastanawiam nad tym czy brat to z AC czy tez nie.

bo jest cos takiego, ze jak sie ma wiecej niz 2 szkody w roku naprawiane z AC to w kazda kolejna szkode jezeli chcemy naprawic z AC jest wliczany wklad wlasny .

Matejko - 09-09-2007, 05:06

wszystko zalezy od tego jakie masz ubezpieczenie, jezeli teraz masz szybe orginalna to za taka powinienes dostac zwrot, co wstawisz twoja sprawa,
zobacz jak masz ze znizkami, wiem ze w warcie czy czymstam wymiana szyb nie wplywa na utrate znizek, a ogolnie to jedz gdzies na jakies roboty drogowe w poniedzialek, tam gdzie sie sypia kamienie i ... :lol:

Rafal_Szczecin - 09-09-2007, 14:03

Matejko napisał/a:
jezeli teraz masz szybe orginalna to za taka powinienes dostac zwrot

nom oryginal jest :)

Matejko napisał/a:
zobacz jak masz ze znizkami, wiem ze w warcie czy czymstam wymiana szyb nie wplywa na utrate znizek,

wszystkiego sie bede jutro dowiadywal, skoro jest AC to trzeba je wykorzystac :)

a wyglada to tak :

Anonymous - 09-09-2007, 20:38

sprobuj podpiac sie pod OC kogos, w jaki sposob chyba nie musze ci tlumaczyc.
ori szyba to koszt ok 1700zl,
450 u jaan'a, powiedzmy 500 dla kogos z OC i zostaje ci ok 700zl, kalkulacja prosta :)

Matejko - 10-09-2007, 00:06

arturro napisał/a:
w jaki sposob chyba nie musze ci tlumaczyc.

heheh ja juz zasugerowalem opcje bez tych pincet zlotych :D
a w sumie to ile placicie za galantowe OC ?? :D
za blisko do syna podjechalem a tu kamien spod kola i klops :D

Rafal_Szczecin - 10-09-2007, 00:18

za galantowe 1600 .
ale to wiesz tak dziwnie bedzie jak, bo gal zarejestrowany na mamuske + do tego 2 wspolwlascicieli ) , do tego cari tez na mamuske hehe :)

jutro z rana jade do szybiarza, i jak bedzie to akceptowana kwota ( tak do 4 setek ) , to zaplacimy z wlasnej kieszeni, a jak jakas wyzsza, to wtedy chyba pojdzie z AC