Nasze Miśki - Misie w naszej rodzinie cz.2
wichura1 - 19-05-2008, 08:55
Rafal_Szczecin napisał/a: | ........aha slyszalem rowniez, ze przyczyna wiekszego spalania o ok 3 litry moze byc padniety przeplywomierz . ja mam wlasnie za duze spalanie o ok 3 litry , ale chyba w takim razie widzialbym swiecace sie CE, mam racje ? |
Nie masz racji, bo po prostu w 4G13 nie ma przepływomierza na fotkach poniżej możesz to zobaczyć. 1 fotka CJ0 1,3, 2 fotka CJ0 1,6 (tutaj wyraźnie widać przepływomierz).
londolut - 19-05-2008, 17:06
U ciebie Rafał powinien być MAP sensor zamiast przepływki
Rafal_Szczecin - 19-05-2008, 23:50
i map sensor moze miec taki wplyw ?
tomek, ty miales zmienianego mapa dobrze pamietam? why ?
londolut - 21-05-2008, 05:25
Ja miałem zmienionego MAPa bo wypluwało błąd. Auto było mułowate i miało bardzo niskie obroty ale tylko jak świecił CE Ale w twoim wypadku chyba tak nie jest?
Twaróg - 24-05-2008, 22:39
Rafal_Szczecin, czemu sprzedajesz Miśka? ;/ Tyle serca włożyłeś i kasy, może masz coś innego na oku?
Marcin-Krak - 24-05-2008, 22:50
Twaróg napisał/a: | Rafal_Szczecin, czemu sprzedajesz Miśka? ;/ Tyle serca włożyłeś i kasy, może masz coś innego na oku? |
A skąd masz takie info
Już wypatrzyłem na otomoto
Rafał się spowiadaj co kombinujesz
Rafal_Szczecin - 25-05-2008, 13:10
Twaróg napisał/a: |
Rafal_Szczecin, czemu sprzedajesz Miśka? ;/ Tyle serca włożyłeś i kasy, może masz coś innego na oku? |
Marcin-Krak napisał/a: | A skąd masz takie info
Rafał się spowiadaj co kombinujesz |
uspokoje Was, samochod nie jest na sprzedaz
z takich nowosci, to misiek dostal nowe kable NGK ( niestety jak sie okazalo, musze je jutro wymienic ,bo sa za krotkie ) kopulke, palec ,filtr paliwa, do tego nowe klocki na przod TWR - Lucas , narazie wszystko lezy na biurku i czeka az zamienie kable na te dobre, bo niestety podczas wyciagania, stary najdluzszy kabel okazal sie dluzszy od nowego najdluzszego hehe a zeby bylo fajniej , to dobierane byly do CAO 1,3 4G13
wszystko to robione jest po to , by zmiejszyc spalanie , poniewaz jak sie okazalo, po pospawaniu kolektora i wymienieniu sondy jest tak jak bylo ...
jezeli wyzej wymienione rzeczy nie pomoga (do tego wszystkiego przyjda jeszcze reparaturki przednich zaciskow ) to go podpale nie no , pojade na komputer mimo, ze teoretycznie nie zglasza zadnych bledow
Rafal_Szczecin - 25-05-2008, 13:10
Twaróg napisał/a: |
Rafal_Szczecin, czemu sprzedajesz Miśka? ;/ Tyle serca włożyłeś i kasy, może masz coś innego na oku? |
Marcin-Krak napisał/a: | A skąd masz takie info
Rafał się spowiadaj co kombinujesz |
uspokoje Was, samochod nie jest na sprzedaz
z takich nowosci, to misiek dostal nowe kable NGK ( niestety jak sie okazalo, musze je jutro wymienic ,bo sa za krotkie ) kopulke, palec ,filtr paliwa, do tego nowe klocki na przod TWR - Lucas , narazie wszystko lezy na biurku i czeka az zamienie kable na te dobre, bo niestety podczas wyciagania, stary najdluzszy kabel okazal sie dluzszy od nowego najdluzszego hehe a zeby bylo fajniej , to dobierane byly do CAO 1,3 4G13
wszystko to robione jest po to , by zmiejszyc spalanie , poniewaz jak sie okazalo, po pospawaniu kolektora i wymienieniu sondy jest tak jak bylo ...
jezeli wyzej wymienione rzeczy nie pomoga (do tego wszystkiego przyjda jeszcze reparaturki przednich zaciskow ) to go podpale nie no , pojade na komputer mimo, ze teoretycznie nie zglasza zadnych bledow
OOOOOOO FORUM ZDUBLOWALO POSTY
MODA PROSZE O WKROCZENIE I USUNIECIE POWTARZAJACEGO SIE POSTA
Twaróg - 25-05-2008, 13:13
No, a ogloszenie? http://www.otomoto.pl/ind...how&id=C5296471 Chyba, ze ktos wykorzystal Twoje zdjecia..
stary alfer - 25-05-2008, 13:15
Oj tam, Rafał, napisał je po pijaku
To jego Colt i jego opis
Rafal_Szczecin - 25-05-2008, 13:18
nawet carisma stoi troche bardziej z przodu
Rafal_Szczecin - 25-05-2008, 13:20
ogloszenie dalem tylko i wylacznie by zobaczyc jakie jest zainteresowanie samochodem i czy ktos zadzwoni . nie przejmujcie, sie nie sprzedam cojota ( tak szybko )
wszystkim ktorzy dzwonia , mowie ze auto juz sprzedane, po czym jest pytanie " a za ile poszlo " hehe jak sie dowiaduja, ze nie spuscilem ani grosza, bo tak jak napisalem jest to moje oczko w glowie, to mowia " szkooda " hehe
Twaróg - 25-05-2008, 13:32
No, na szczęście
Anonymous - 25-05-2008, 18:04
Rafal_Szczecin napisał/a: | do tego nowe klocki na przod TWR - Lucas | I tu sugerowałbym baaardzo rozsądną jazdę. Właśnie takie klocki zamontowałem w Żabozielonym. Na zimno hamowanie super, po solidnym rozgrzaniu hamowanie... brak hamowania. To już niestety nie te Lucasy co kiedyś...
W Corleone zmontowałem wczoraj następujący zestaw: nacinane i nawiercane tarcze Mikoda + klocki EBC Green. Na razie jazda będzie baaaardzo delikatna. Dopiero potem jakieś testy.
Rafal_Szczecin - 25-05-2008, 23:58
w lancerze sa te hebelki, i powiem ,ze zatrzymuja auto calkiem sympatycznie
Grzesiu, ile za taki komplecik i gdzie go kupiles ? ( jak cos to PW)
|
|
|