Łódzkie - Gdzie naprawiamy nasze Miśki
fox - 01-04-2010, 15:19
Przysla juz pora po zimie na troche napraw u mnie.
Przed zima byl temat u mnie kopcenia i uszczelniaczy, wtedy cos magicznie w obzunie zrobili i bylo ok, ale temat powrocil. Olejek zaczal znikac i kopcenie wrocilo.
Gdzie w lodzi ktos mi to sensownie zrobi tak ze mozecie mu zaufac - obzun i mitpol odpadaja - rozkladaja rece. W mitpolu postawili na sonde jeszcze przed zima ktora wymienilem i nic z tego nie wyszlo. W obzunie powiedzieli ze jak sie powotorzy to mam remont silnika zrobic (sic!) wiec jesli ktos ma sugestie bo wielu mi radzilo na forum zmienic uszczelniacze to prosze powiedzcie gdzie polecacie i jaki to moze byc koszt.
maroch - 12-04-2010, 16:02
hej, wymieniam wszystko w przednim zawieszeniu powoli i nie mogę dojść dlaczego telepie kierownicą przy hamowaniu, gdzie jest jakaś trzepaczka co mi prawdę powie ?
jacek11 - 12-04-2010, 16:45
Pewnie masz krzywą tarczę hamulcową
maroch - 12-04-2010, 18:13
na pedale nic nie czuje, TRW tarcze + klocki jakieś 8000km wymieniane, miałem luzy wszędzie, zrobiłem wahacze + stabilizator + końcówki drążków, zostały luzy na drążku bądź maglownicy, luzy na łożysku i przegubie wewnętrznym, nie wiem jak tył, trochę wsadzone także nie chciałbym wymieniać w ciemno, da się jakoś i gdzieś zbadać przyczynę w okolicach łodzi ? swój mały warsztacik mam hen hen
albo gdzie przetoczyć tarcze ?
[ Dodano: 11-05-2010, 19:30 ]
faktycznie, tarcza zwichrowana, wiele rzeczy wymienionych i w sumie wali jeszcze gorzej, aghh, gdzie jakieś dobre szarpaki w łodzi znajdę ?
piterr27 - 25-06-2010, 23:44
Witam.
W moim miśku potrzebuje naprawić
1) rozrząd
2) uszczelkę pod pokrywą zaworów
3) układ wydechowy
4)wyregulować gaźnik i ewentualnie zawory
proszę o ewentualne namiary na warsztat w okolicy Piotrkowa Trybunalskiego może być też Łódź, jeśli ktoś podałby mi przybliżone ceny tych napraw będę wdzięczny
pozdrawiam
Mój misiek to galant z 1990 roku E32A na gaźniku....
watcher79 - 26-06-2010, 08:43
W centralnej polsce masz przecież klubowego mechanika, Pana Tomasza Michalaka z Kaplina.
To niedaleko Grójca (Mogielnica)
zbilak - 17-10-2010, 13:58 Temat postu: del del
haribo99 - 18-11-2010, 12:28
Witam
Ja troszke odswieze temacik. Mianowicie chcialbym taki full proffeszional przeglad zrobic.
Niedlugo i tak musze okresowke zrobic, wiec przy okazji chcialbym doglebnie dowiedziec sie co w trawie piszczy. Nie mam poki co zadnych problemow z autem, ale wole chuchac i dmuchac na zimne, a przynajmniej sie dowiedziec, ze cos sie konczy cos zaczyna
Z tego co widze polecana (rok temu) byla Habenda, aczkolwiek naczytalem sie po necie roznego rodzaju opinii.
Mitpol?
Satall?
Ktos poleci moze swojego mechaniora, co tak konkretnie sie zna na silnikach, elektryce, zawieszeniu itp. itd.
Adrianeo - 10-12-2010, 15:38
Witam ma ktoś jakieś opinie na temat serwisowania samochodu w Motoefekcie na rokicińskiej 260 albo o Habendzie przy al. Jana Pawła II? I jeszcze jak możecie napisać gdzie najtaniej mogę kupić rozrząd kompletny do carismy 1.8 GDI oraz filtry oleju i powietrza?
bercikoski - 11-12-2010, 12:32
Adrianeo napisał/a: | I jeszcze jak możecie napisać gdzie najtaniej mogę kupić rozrząd kompletny do carismy 1.8 GDI |
Nie wiem, czy to jest najtaniej, ale ja kupowałem na takiej aukcji i ponoć jest to dobra oferta (opinia forumowiczów):
LINK
Tyle tylko, że pasek był Mitsuboshi, a rolki obydwie KOYO. Części nowe i dobrej (moim laickim zdaniem) jakości.
OBERST - 26-12-2010, 22:09 Temat postu: Szukam warsztatu który zajmuje się remontem skrzyń biegów . Witam
Szukam warsztatu który zajmuje się remontem skrzyń biegów .
Z racji tego że jestem z Bełchatowa to najlepiej gdzieś niedaleko mojej miejscowości .
Jeżeli ktoś mógł by polecić to z góry dziękuję .
Sticker - 27-12-2010, 18:47
Napisz chociaż czy skrzynia automat czy manual.
Kilka osób z forum naprawiało manualne skrzynie - koszty duże a efekty różne.
Czasem warto kupić skrzynie od jakiegoś forumowicza.
OBERST - 27-12-2010, 19:39
Sticker napisał/a: | Napisz chociaż czy skrzynia automat czy manual.
Kilka osób z forum naprawiało manualne skrzynie - koszty duże a efekty różne.
Czasem warto kupić skrzynie od jakiegoś forumowicza. |
Skrzynia manualna do 2.0 136KM .
Skrzynia jak na razie chodzi, bez problemu wybiera biegi .
Myślałem o warsztacie który wymieni mi łożysko/ska w skrzyni które już troszkę słychać a zwłaszcza na pierwszym i drugim biegu . Używkę kupię i nie wiadomo w jakim stanie będzie , czy za 5000 km nie będzie to samo .
piotrek204 łódz - 03-01-2011, 16:57
chyba mam sprzęgło do wymiany a nie znam żadnego mechanika podajcie do którego moge podjechać by to potwierdził i naprawił.dziękuje za pomoc.
SHARK1979 - 06-01-2011, 12:13
Adrianeo, kiedyś zakładałem temat części u mnie w City mam dobrego kolege w sklepie który da Wam upust jak powołacie się na mnie posiada on sklep i u niego biorę wsio do mojej GDI
[ Dodano: 06-01-2011, 12:16 ]
bercikoski napisał/a: | pasek był Mitsuboshi, a rolki obydwie KOYO |
Naprade dobre części bo takie wsadzałem do swojej Cari i jest spoko,nie wiem czy KOYO nie szło w oryginale
|
|
|