Off Topic - Na kogo zagłosujemy ??
Anonymous - 01-10-2007, 15:27
akbi napisał/a: | Więc tak naprawdę nie jest tak, że od 19 lat nie ma komuny ... bo ona wciąż niestety jest | Dzięki Tadziowi Mazowieckiemu który postawił grubą kreskę i wszystkim przebaczył jak dobry wujek. Czesi wprowadzili zakaz piastowania funkcji publicznych i nie mają tego g**** co my.....i so do przodu gospodarczo bo nie tracą czasu na takie badziewie.
Pamiętam jak Pis obiecywał tanie państwo....................szkoda że nie rozumowali jak włosi klik
[ Dodano: 01-10-2007, 15:35 ]
A to Akbi coś z obecnych czasów- teraz nas kupią .............najlepszy jest ostatni akapit.........popłakałem sie ze śmiechu klik
karolgt - 01-10-2007, 17:42
akbi napisał/a: | dm17 napisał/a: | Nie zapomnij Akbi i majątku sprzedawanym w latach 90-tych przez prawicę na którym Polska straciła krocie |
Niestety masz rację ... prywatyzacja była zrobiona ... krótko mówiąc ŹLE !!!
|
Zgadzam sie z tym, tylko nie rozumiem, dlaczego w takim razie, gdy ktoś chce rozliczyć tych co zrobili to źle, żeby odpowiedzieli za swoje "błędy", to nagle wszyscy mowia że to niepotrzebne.
tak własnie jest niestety, przestępcy (młodzi),a może lepiej wandale robią co chcą, bo i tak wiedzą ze im nikt nic nie zrobi, i politycy również. Czemu tego nie zmienić ?
Aga - 01-10-2007, 18:29
karolgt napisał/a: | Zgadzam sie z tym, tylko nie rozumiem, dlaczego w takim razie, gdy ktoś chce rozliczyć tych co zrobili to źle, żeby odpowiedzieli za swoje "błędy", to nagle wszyscy mowia że to niepotrzebne. |
a może, zamiast zajmować się rozliczaniem przeszłości i marnować na to czas oraz pieniądze podatników, lepij zająć się teraźniejszością:
- głodującymi rodzinami
- zaniedbanymi dziećmi
- polityką socjalną
- wychowywaniem młodzieży (nie-wszechpolskiej!)
itd itp
Anonymous - 01-10-2007, 18:31
Cytat: | Czemu tego nie zmienić ? | Bo im to nie na rękę......
karolgt - 01-10-2007, 20:51
dm17 napisał/a: | Cytat: | Czemu tego nie zmienić ? | Bo im to nie na rękę...... |
o kim piszesz? bo chyba nie o PiS ?
[ Dodano: 01-10-2007, 20:59 ]
Aga napisał/a: | a może, zamiast zajmować się rozliczaniem przeszłości i marnować na to czas oraz pieniądze podatników, lepij zająć się teraźniejszością:
|
Problem w tym, ze ludzie ktorzy to kiedys "zepsuli" dalej istnieją i dalej robią to samo, już nie w takim stopniu, ale jednak. Dalej pozostal ten sam sposób myślenia itd. Przytoczyłaś fragment "głodujących dzieci", ja wiem że problem jest bardzo duży i pare set złotych tego nie zmieni, ale jeśli są osoby, które od 2-3 pokoleń są "ustawione" i na ich utrzymanie, ich życie idzie sporo pieniędzy - takich nie warto w końcu rozliczyć i wysłać do normalnej pracy?
Przytocze rozmowe z pewnym Niemcem jakies 5-6 tygodni temu. Dodam tylko że to światowej sławy dyrygent a nie pierwszy lepszy,nie znający się na niczym (nie ubliżająć nikomu), osoba która podróżowała i podrózuje dalej po świecie. Wszyscy (w mediach) (przeciwnicy PiS oczywiście) próbują nam wmówic, ze cala Europa sie z nas smieje ze wyciągamy przeszłość na wierzch. A tymczasem, w rozmowie z osobami z innych krajów, jest zupełnie na odwrót. Oni nie mówią
"po co to robicie, zajmijcie sie tereźniejszością", tylko mówią
"czemu dopiero teraz??"
Z tego co wiem, większość krajów zrobiła takie coś, ale nam, probuje sie wmówić ze to jest złe..... a mówią to Ci, którym to jest po prostu nie na rękę.
sruba - 01-10-2007, 21:08
Kwaśniewski - Kaczyński 0:1 po debacie...
karolgt - 01-10-2007, 21:12
Sruba napisał/a: | Kwaśniewski - Kaczyński 0:1 po debacie... |
mało powiedziane
Anonymous - 01-10-2007, 21:13
Oczywista oczywistość
Kwaśniewski -Kaczyński 1:0 - Kaczor nie przedstawił nic ciekawego tylko cały czas starał sie nawiązać do PZPR - sposób wysławiania, lekkość mówienia i rzetelność argumentów beznadziejna.
maxwell61 - 01-10-2007, 21:13
Sruba, jak słuchałem tego steku bzdur kaczki to mnie telepało...nie wiem kto i czym sie kieruje głosując na tą całą bamdę PiSowczyków...pozdro
ruslana81 - 01-10-2007, 21:13
Grześku napisał/a: | A ja z dnia na dzień dochodzę coraz bardziej do wniosku że oddam głos na LiD. |
cns80 napisał/a: | Coś mi się wydaje ze po dzisiejszej debacie nie będziesz miał wyboru |
politycznie raczej się nie udzielam, ale po obejrzeniu debaty - ja już nie mam wątpliwości.
Miałam dylemat jak Grześku, a będzie jak napisał Patryk. Obowiązek obywatelski trzeba spełnić, chociaż mając taki wybór jaki mamy, odechciewa się iść do urny...
karolgt - 01-10-2007, 21:19
dm17 napisał/a: | Oczywista oczywistość
Kwaśniewski -Kaczyński 1:0 - Kaczor nie przedstawił nic ciekawego tylko cały czas starał sie nawiązać do PZPR - sposób wysławiania, lekkość mówienia i rzetelność argumentów beznadziejna. |
chyba ogladalismy inna debate
Anonymous - 01-10-2007, 21:19
Ruslana idziemy do urny razem
[ Dodano: 01-10-2007, 21:21 ]
a ogólnie to nie podobała mi sie sama forma debaty - organizacja................
Marcin-Krak - 01-10-2007, 21:29
Jak dla mnie to ta debata nic nie zmieniła.
Kaczyński dalej mówił to, co chcą usłyszeć jego wyborcy. Jak dla mnie Kwaśniewski nie był też lepszy. Ale jego tekst o "tezach Kaczyńskiego" jest jak dla mnie słuszną uwagą
Poza tym akurat wyłapałem chamskie aluzje tylko ze strony Kaczyńskiego
"Pan jest chyba inteligentny" - o Kwaśniewskim
i jak poruszana była kwestia sądów 24 godzinnych - to aluzja o tym, że Kwaśniewski jeździ po pijaku była żenująca - choć w stylu premiera.
A jak mam użyć wyniku piłkarskiego - to dla mnie było 0:0 - nudno i bez żadnych konkretów z dwóch stron.
Anonymous - 01-10-2007, 21:31
Co do sądów 24 godzinnych to 99 społeczeństwa nie ma pojęcia jak to działa - BEZNADZIEJA Taka masa pieniędzy płynie między palcami że sie w głowie nie mieści.......... ale ludziska proste, nie wiedzą o co chodzi to wierzą w to
sruba - 01-10-2007, 21:32
maxwell61, ja nie napisałem, że jestem zwolennikiem Kaczyńskiego. nie jestem też zwolennikiem Kwaśniewskiego. subiektywnie tylko oceniam, że z tych dwóch mędrców narodu, bliźniak wypadł lepiej, niż prezio. był bardziej stonowany, nie wtrącał co chwilę uwag o organizacji debaty, nie wchodził w słowo Kwaśniewskiemu, wreszcie np. w sprawach polityki zagranicznej całkiem sensownie przekuł swoje (rządowe) porażki w sukcesy, ponadto, co myśle paru głosów mu przysporzy, potrafił pochwalić Kwacha za Ukrainę. przytyków w jedną i drugą stronę trochę poleciało, ale je pomińmy...
po prostu wypadł lepiej. bliźniak - prezio 1:0
przydałaby się teraz debata z Tuskiem, a poźniej Tusk - Kwaśniewski.
|
|
|