To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Outlander II GEN Techniczne - OPONY do Outlandera II

Anonymous - 17-07-2008, 13:00

Pe.te napisał/a:
Trochę odświeżę wątek "homo" i "niehomo" -logowanych rozmiarów felg.

Otóż w oficjalnym katalogu akcesoriów do Outlandera II można znaleźć... felgi 17 cali... Tak samo jak można tam znaleźć felgi 19 cali. Oczywiście są produkty oryginalne.
I co na to panowie z serwisu??? 8)

O tu: http://www.mitsubishi.pl/...r_akcesoria.pdf

Swoją drogą też noszę się z zamiarem zakupu zimówek, o których pisał tommay - tzn. Nokian WR SUV. Jednak na zimę chciałbym zakupić felgi o rozmiar mniejsze, tj. 17 cali...

Witam!

Przez całą zimę jeździłem na 17-tkach 215/60/17, w tym czasie miałem wypadek i nie było żadnych problemów z wypłatą odszkodowania

Anonymous - 17-07-2008, 22:21

Nokiany POLECAM !!! przejeździłem całą zeszłą zimę i naprawdę FULL WYPAS. Ja kupiłem specjalnie pod nie alusy 16" i teraz wymieniam sobie komplet na komplet :-)
Hiszpan - 24-07-2008, 21:27

Ja podobnie jak kolega tommay zakupiłem Nokiany i felgi alu 16 do nich
Zero zastrzeżeń, nic tylko polecać :D
A tu tak dla przypomnienia jak to wygląda
http://www.mitsubishi-gra...p=238563#238563

Anonymous - 06-09-2008, 15:47

Witam wszystkich,

chciałbym odświeżyć temat opon zimowych do Outka II. Jako że jeżdżę na 18", przymierzam się do zakupu kompletu alu + opony. Poprzeglądałem poprzednie odpowiedzi i zdecydowałem się na nokian'y na 16" - fakt, że WR SUV już nie robią i słabo z dostępnością, ale są za to nowej generacji WR SUV G2,

Z oponami nie mam problemu z wyborem, parę osób je chwaliło na forum. Gorzej z felgami - w rozmiarze 16" będę wybierał z tego co się pokazuje tutaj:

http://www.alcar.pl/Alcar...1&fdi_key=16998

(przepraszam za linka do producenta, nie pracuję u nich :) )

A tak naprawdę to zastanawiam się nad Enzo O albo Dezentach F. Budżet decyduje :|

Co poradzicie?

Hubeeert - 06-09-2008, 18:59

nbert napisał/a:
przepraszam za linka do producenta, nie pracuję u nich
Nie gniewamy się ;-)
Hiszpan - 06-09-2008, 23:27

nbert napisał/a:
Co poradzicie?
Wszystko zależy od Ciebie, a raczej Twojego gustu i zasobności portfela ;)
Co do Dezenta - jeśli będziesz nimi zainteresowany, proponuję Ci duże szybsze zamówienie. W tamtym roku, chyba końcem listopada w sklepach ich już nie było, a termin dostawy u importera podawano na marzec :shock:

Anonymous - 08-09-2008, 09:17

portfel i gust to łatwe kryteria (albo masz, albo nie :) ), gorzej z ficzersami technicznymi, i to jest bardziej treść mojego pytania: czy Enzo / Dezenty dadzą radę miśkowi (czy odwrotnie :) ), czy się nie ugną. czy łańcuchy da sie założyć, czy montaż bez problemów, etc...

Widziałem kupujących Dezenty, nie widziałem Enzo, ale to może być słabe kryterium.

Jakieś jeszcze wskazówki?

rezon - 20-09-2008, 21:23

kyru napisał/a:
co ądzicie o oponach z oznaczeniem M+S
przecież oznacza to właśnie MUD+SNOW czyli błoto+śnieg więc powinny być OK. Tylko marka jakaś u nas nie znana, ale w USA to nawet Hondę nazwali Acura :wink:
Anonymous - 20-09-2008, 21:40

rezon napisał/a:
kyru napisał/a:
co ądzicie o oponach z oznaczeniem M+S
przecież oznacza to właśnie MUD+SNOW czyli błoto+śnieg więc powinny być OK. Tylko marka jakaś u nas nie znana, ale w USA to nawet Hondę nazwali Acura :wink:

Golandar to opona ze stajni Yokohama wiec chyba trochę znana ;) , też myślę, że wystarczy, ale dotej pory nigdy nie jezdziłem z oponami z oznaczeniam M+S - czas pokaże a jak będzie żle to sie kupi coś na szybko..

pozdrawiam

tomekrvf - 20-09-2008, 23:45

kyru napisał/a:
czy te co mam a są to Goelandar G300 M+S WYSTARCZĄ NA ZIMĘ

Jesli te Geolandary są podobne do tych, które montowane były w Outlander I, to o jeżdzeniu zimą na nich możesz zapomnieć

Hiszpan - 21-09-2008, 22:05

Przerzuciłem posty dotyczące opon z tematu amerykański Outlander ;)
Hubeeert - 21-09-2008, 22:57

kyru napisał/a:
ale dotej pory nigdy nie jezdziłem z oponami z oznaczeniam M+S - czas pokaże a jak będzie żle to sie kupi coś na szybko..
W zeszłym roku była podoban dyskusja przed zimą w dziale pajero. Skończyło się chyba na zwiedzaniu rowów. Coś mi się wydaje, że to nie są opony zimowe tylko całoroczne?
Hiszpan - 21-09-2008, 23:19

Hubeeert, chyba to było L200 na oponach M+S (ten temat), a o Pajero sobie nieprzypominam (chyba, że za dużo masła ;) )
Anonymous - 22-09-2008, 11:18

Hubeeert napisał/a:
kyru napisał/a:
ale dotej pory nigdy nie jezdziłem z oponami z oznaczeniam M+S - czas pokaże a jak będzie żle to sie kupi coś na szybko..
W zeszłym roku była podoban dyskusja przed zimą w dziale pajero. Skończyło się chyba na zwiedzaniu rowów.
no i tak się właśnie rodzą plotki :P
Anonymous - 23-09-2008, 13:12

Witam
Znalazłem w necie opony zimowe pasujące na moje felgi aluminiowe 18
Marka opony Bridgestone
Przeznaczenie zimowe
Typ pojazdu 4x4
Rozmiar 225/55 R18
Indeks ładowności 98 (do 750 kg na oponę)
Indeks prędkości V (do 240 km/h)
cena 649zł na sztukę
Zastanawiam się czy kupować identyczną szerokość jak letnie, czy jednak powinny być węższe? A może jeszcze inna konfiguracja?