Zachodniopomorskie - Gdzie naprawiamy miśki ?
Rafal_Szczecin - 04-12-2008, 18:20
ja ostatnio moje auto serwisuje w abc auto lub jak kto woli w PIT STOP'ie
warsztat znajduje sie na ul. Wszystkich świętych 5a.
telefon do nich to 454 14 32
robilem u nich rozrzad w cari oraz wymiane poduszek rowniez w cari, jezeli cos (odpukac)nawali mi w colcie to rowniez do nich bede jechal .
jak dla mnie bardzo dobry i fachowy warsztat,i wszystkim go polecam.
Anonymous - 04-12-2008, 18:24
Pepek napisał/a: | Pytania :
- warto dopłacić i zrobić w serwisie mitsu ?
- macie może kogoś kto potrafi to zrobić dobrze i taniej ? |
cena z czesciami czy bez ?
Anonymous - 04-12-2008, 18:51
oczywiście bez części , tylko praca mechanika
Rafal_Szczecin - 04-12-2008, 18:52
zadzwon do Pit Stopu, tam zrobia Ci taniej, a napewno rownie dobrze .
Anonymous - 04-12-2008, 19:09
zadzwonię jutro albo podjadę , mieszkam niedaleko i zapytam ile to u nich będzie kosztować .
Rafal_Szczecin - 04-12-2008, 19:21
jak cos to podjedz do nich ,moze uda Ci sie wylapac Pawła ( taki mlody strasznie wysoki, jezdzi suprerb) powiedz mu ,ze jestes odemnie ( rafał od colta czy tez od carismy z inter carsu ) to pewno da lepsza cene
stary alfer - 04-12-2008, 20:00
W razie czego jest jeszcze warsztat, do którego ostatnio zajeżdżam.
Dwóch mega tanich gości na ul. Świętopełka za dworcem PKS.
W Civicu moich rodziców wymieniali rozrząd i pompę. Koszt 150 zł.
Myślę, że za Cari nie wezmą więcej.
Polecam z całą odpowiedzialnością. Ostatnio zajeżdża do nich dość spora liczba Miśków różnej maści. Telefon powinien być gdzieś w tym temacie na wcześniejszych stronach.
W razie zainteresowania pisz. Poszukam gdzieś nr.
Anonymous - 05-12-2008, 01:53
a może samemu gdzieś na forum był manual jak zmienić rozrząd w 4g29... potrzeba tylko narzędzi no i jakiegoś kawałka miejsca ;PP zresztą to nie takie trudne jak mogło by się wydawać
Anonymous - 05-12-2008, 12:07
Na Świętopełka wycenili wymianę rozrządu na 120zł , z pompą wody 150zł wiec cena bardzo konkurencyjna . Przypadkiem wszedłem na forum forda i jest kilka pozytywnych opinii na temat tego warsztatu . Podaje nr telefonu może komuś sie przyda 91 43 45 536
Derpin --> sam sie nie podejmę wymiany bo jak coś nie tak zrobię to sie zadręczę , manuala jednak poszukam i zobaczę .
stary alfer - 05-12-2008, 16:29
Pepek napisał/a: | Na Świętopełka wycenili wymianę rozrządu na 120zł , z pompą wody 150zł wiec cena bardzo konkurencyjna . Przypadkiem wszedłem na forum forda i jest kilka pozytywnych opinii na temat tego warsztatu . Podaje nr telefonu może komuś sie przyda 91 43 45 536 |
Po nr telefonu Ci nie powiem, ale wjeżdżając na to podwórze musisz skierować się na wprost. Są to dwie bramy obok siebie zaraz przy murze. Jeden gość ma na pewno na imię Henio, drugi zapomniałem Mnie robił ten, który ma wjazd przy samym murze.
[ Dodano: 10-12-2008, 10:15 ]
Dziś dzwoniłem do nich ws. wymiany tarcz i klocków.
Koszt robocizny - 80 zł
el_bartez - 10-12-2008, 11:42
Rafal_Szczecin napisał/a: | ja ostatnio moje auto serwisuje w abc auto lub jak kto woli w PIT STOP'ie
warsztat znajduje sie na ul. Wszystkich świętych 5a. |
A na przegląd przedzakupowy można tam się udać. Mam na oku jednego Colta i przed zakupem trzeba by go gdzieś sprawdzić. Ile może to kosztować?
Anonymous - 10-12-2008, 11:58
hmm na pytanie "jaki jest koszt wymiany rozrządu w Carismie" otrzymałem odpowiedz , że nie robią tych samochodów ... mowa o Pit Stopie .
el_bartez - najlepiej zadzwoń i zapytaj , nr tel kilka postów wyżej
stary alfer - 10-12-2008, 12:11
el_bartez napisał/a: | Mam na oku jednego Colta i przed zakupem trzeba by go gdzieś sprawdzić. |
Możesz pojechać po prostu do najbliższego diagnosty.
el_bartez napisał/a: | Ile może to kosztować? |
Koszt przeglądu czyli obecnie chyba 100 zł.
Lub cena umowna. Zależy jak to będzie chciał zakwalifikować.
Anonymous - 17-12-2008, 20:47
Carisma już po wymianie rozrządu , wszystko przebiegło bezproblemowo . Zapłaciłem 150zł tak jak było umówione przez telefon . Zrobił jeszcze mały przegląd zawieszenia i "naprawił" wycieraczki bo dzis rano przestały działac . Cudzysłów dlatego , że wystarczyło dostac sie do silniczka i podłączyc wtyczkę ( nie mam pojecia jak mogła sie sama odłączyc )
Polecam warsztat na Świętopełka
Rafal_Szczecin - 07-01-2009, 00:29
kolejna pochwala dla Pit Stop'u
zrobili w galu wysprzeglik oraz wyregulowali pompe sprzegla.
calosc zajelo kilka godzin, gdzie inni obstawiali , ze to sprzeglo ( czyli jak wiadomo koszt kilka razy taki )
niedlugo beda robic rozrzad w V6'stki
|
|
|