To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Colt - Ogólne - colt (93-94) vs. swift (93-95)

Miroslaw1305 - 18-01-2008, 18:04

W cjo blacha jest cynkowana ,przynajmniej 1997 r ..Problemy z rdzewieniem będą gdy auto było spawane .Temperatura z palnika lub przy spawaniu elektrycznym wytapia warstwę ochronnązcynku . Dlatego miejsca spawania i obok trzeba dobrze zabezpietrzyć anty korozyjnie .
karolgt - 18-01-2008, 18:10

juar_78 napisał/a:
Przeglądając forum raczej nie spotkałem utyskiwań na korozję w C50, mimo że to co najmniej 16 letnie auta. Sam mam takie i jest ok. Natomiast odnośnie CAO już częściej ludzie narzekają (błotniki tylne na przykład), a auta młodsze.

raczej przypadek, nadkola to miejsce, gdzie bardzo łatwo może uderzyć/odbić kamień itd - a wtedy już cała warstwa jest uszkodzona i łatwo o korozje.

Jogurt - 18-01-2008, 20:39

juar_78 napisał/a:

Jak jest w jeszcze nowszych CJ ?
co model to gorzej. cjo rdzewieja duzo bardziej od c50 i cao
Marcin-Krak - 19-01-2008, 14:12

Cytat:
co model to gorzej. cjo rdzewieja duzo bardziej od c50 i cao

Zdecydowanie przesadzasz w tym momencie.
W CJ0 - i to nie wszystkich słabym miejscem jest maska przednia, no i w polskich warunkach zawieszenie- szczególnie podłużnice dają o sobie znać.

Poza tym zaczynacie robić OT - może zróbcie dyskusję o blachach we wszystkich Coltach :P

Miroslaw1305 - 19-01-2008, 23:23

hoodzix- co myślisz o daihatsu charada .Samochód stosunkowo tani -na twoją kieszeń, bardzo dobra jednostka napędowai długo wieczna i minimalne zużycie paliwa .Charada wg opini fachowców jest lepsza od swifta,choć trochę mniejsza.
pozdrowienia

Anonymous - 20-01-2008, 10:04

Miroslaw1305 napisał/a:
hoodzix- co myślisz o daihatsu charada .Samochód stosunkowo tani -na twoją kieszeń, bardzo dobra jednostka napędowai długo wieczna i minimalne zużycie paliwa .Charada wg opini fachowców jest lepsza od swifta,choć trochę mniejsza.
pozdrowienia
Miroslaw1305, gdzies tam kiedys myslalem, aczkolwiek jest to bardzo rzadki samochod na naszym rynku. Tez czytalem ze ludziska sa raczej zadowoleni z tego autka, ale tak naprawde bardzo malo o nim wiem. Jesli wiesz wiecej to napisz prosze. I chyba mniejsze od swifta to to nie jest. :mrgreen:
Miroslaw1305 - 20-01-2008, 15:41

charada silnik bardzo mało pali ,blacha bez problemu,opłaty niskie ze względu na pojemność .

[ Dodano: 20-01-2008, 19:56 ]
ho0dzix na temat charady wysłałem Ci wiadomość na pw .Jest tego więcej dlatego nie na forum . :badgrin: :badgrin: :badgrin: