Colt - Ogólne - colt (93-94) vs. swift (93-95)
Miroslaw1305 - 18-01-2008, 18:04
W cjo blacha jest cynkowana ,przynajmniej 1997 r ..Problemy z rdzewieniem będą gdy auto było spawane .Temperatura z palnika lub przy spawaniu elektrycznym wytapia warstwę ochronnązcynku . Dlatego miejsca spawania i obok trzeba dobrze zabezpietrzyć anty korozyjnie .
karolgt - 18-01-2008, 18:10
juar_78 napisał/a: | Przeglądając forum raczej nie spotkałem utyskiwań na korozję w C50, mimo że to co najmniej 16 letnie auta. Sam mam takie i jest ok. Natomiast odnośnie CAO już częściej ludzie narzekają (błotniki tylne na przykład), a auta młodsze. |
raczej przypadek, nadkola to miejsce, gdzie bardzo łatwo może uderzyć/odbić kamień itd - a wtedy już cała warstwa jest uszkodzona i łatwo o korozje.
Jogurt - 18-01-2008, 20:39
juar_78 napisał/a: |
Jak jest w jeszcze nowszych CJ ? | co model to gorzej. cjo rdzewieja duzo bardziej od c50 i cao
Marcin-Krak - 19-01-2008, 14:12
Cytat: | co model to gorzej. cjo rdzewieja duzo bardziej od c50 i cao |
Zdecydowanie przesadzasz w tym momencie.
W CJ0 - i to nie wszystkich słabym miejscem jest maska przednia, no i w polskich warunkach zawieszenie- szczególnie podłużnice dają o sobie znać.
Poza tym zaczynacie robić OT - może zróbcie dyskusję o blachach we wszystkich Coltach
Miroslaw1305 - 19-01-2008, 23:23
hoodzix- co myślisz o daihatsu charada .Samochód stosunkowo tani -na twoją kieszeń, bardzo dobra jednostka napędowai długo wieczna i minimalne zużycie paliwa .Charada wg opini fachowców jest lepsza od swifta,choć trochę mniejsza.
pozdrowienia
Anonymous - 20-01-2008, 10:04
Miroslaw1305 napisał/a: | hoodzix- co myślisz o daihatsu charada .Samochód stosunkowo tani -na twoją kieszeń, bardzo dobra jednostka napędowai długo wieczna i minimalne zużycie paliwa .Charada wg opini fachowców jest lepsza od swifta,choć trochę mniejsza.
pozdrowienia | Miroslaw1305, gdzies tam kiedys myslalem, aczkolwiek jest to bardzo rzadki samochod na naszym rynku. Tez czytalem ze ludziska sa raczej zadowoleni z tego autka, ale tak naprawde bardzo malo o nim wiem. Jesli wiesz wiecej to napisz prosze. I chyba mniejsze od swifta to to nie jest.
Miroslaw1305 - 20-01-2008, 15:41
charada silnik bardzo mało pali ,blacha bez problemu,opłaty niskie ze względu na pojemność .
[ Dodano: 20-01-2008, 19:56 ]
ho0dzix na temat charady wysłałem Ci wiadomość na pw .Jest tego więcej dlatego nie na forum .
|
|
|