To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Off Topic - Przepraszam, nie mogłem się opanować

igi - 28-04-2006, 13:55

akbi napisał/a:
na podlasiu własnie największe poparcie dla Kaczek było

Ciiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii bo sie wyda, że nasze województwo to ciemnogród.

I w tajemnicy powiem coś jeszcze. Największą gwiazdą wyborów (najwięcej głosów) było na ministra rolnictwa obecnego niejakiego pana Jurgiela (to ten od limuzyn rydzykowych) :evil:

akbi - 28-04-2006, 13:59

Odnośnie Rydzyka to własnie dzisiaj słyszałem w porannych wiadomościach, że mają go zesłać na misję do Burkina-Faso. Największą karą dla księdza Rydzyka jest jednak to, że tam nie mają radia :(
TNT - 28-04-2006, 14:10

Ma wprawe i jak rozkreci to juz bedzie zasieg miedzygalaktyczny nie tylko krajowy. A o drobiu i szoferach to juz lepiej nic nie mowmy bo mozna wykonczyc sie ze smiechu albo rozpaczy. :D
Anonymous - 09-05-2006, 11:04

we wczorajszym "szymon majewski szoł" Maleńczuk poprosił o "bucikowe" dla jednego z braci
:lol:

[ Dodano: 09-05-2006, 11:05 ]
we wczorajszym "szymon majewski szoł" Maleńczuk poprosił o "bucikowe" dla jednego z braci
:lol:

igi - 09-05-2006, 11:08

CichyTom napisał/a:

Heh to samo chciałem napisać. Pomysł przedni :) rozbawił mnie niesamowicie. :mrgreen:

Hubeeert - 10-05-2006, 13:28

RAJ = Roman + Andrzej + Jarosław
JCH - 11-05-2006, 13:37

igi napisał/a:
Hubeeert napisał/a:
Ten rencista się nie przejmuje - ja również

Twardziel z Ciebie ale spokojnie paczki będziemy przesyłać ;)

Jest news:
Prokuratura Rejonowa w Elblągu umorzyła śledztwo w sprawie znieważenia prezydenta Lecha Kaczyńskiego przez internautę z Elbląga. Śledczy uznali, że czyn nie zawiera znamion przestępstwa - poinformowała w czwartek PAP rzeczniczka prokuratury Jolanta Rudzińska.
Całość tutaj

No to co - jedziem na koalicjanta ;)

igi - 11-05-2006, 14:40

JCH napisał/a:
Prokuratura Rejonowa w Elblągu umorzyła śledztwo w sprawie znieważenia prezydenta Lecha Kaczyńskiego przez internautę z Elbląga. Śledczy uznali, że czyn nie zawiera znamion przestępstwa - poinformowała w czwartek PAP rzeczniczka prokuratury Jolanta Rudzińska.

I dobrze :)

Hubeeert - 16-05-2006, 11:02

Z cyklu zasłyszane w radiu - dziś w Zetce gościem tej okropnej baby z przedziałkiem między zębami i znikomą inteligencją był Pan VicePremier Roman Giertych. Ten facio, który w telewizji wygląda jakby miał downa połączonego z Frankensteinem przy Pani Olejnik wyszedł na tytana intelektu.
Powiem Wam, że nie lubię polityki i to chyba wszyscy wiedzą. Ale wiecie co :?: Pomijając wszystko inne (sympatie :mrgreen: i antypatie :evil: ) może poczekać co wymyśli?
W sumie w naszym szkolnictwie i tak wszystko już zostało s*i*r*o*o*e - może coś poprawi? Ilu z Nas/Was ma dzieci które chodzą do szkoły? Moja córka chodzi do takiej jednej w Centrum Stolicy Państwa należącego do Unii Europejskiej i co?
Żeby wyszła ze szkoły - trzeba ją odebrać. Tak samo rano zaprowadzić. Inaczej te 500m mogłyby się źle dla niej skończyć. Wiem dmuchamy na zimne ale powiedzcie czy rzadko się słyszy że starsze dzieciaki pobiły młodsze zabrały pieniądze lub jeszcze coś innego?
Mała należy do jednej z Organizacji Harcerskich - nie wiem jakiej bo mnie podział Harcerstwa na ZHP ZHR i inne drażni ale uważam że powinna. Może ją tam czegoś więcej nauczą niż te głupawe seriale i kreskówki.

Zszokuję Was - zgadzam się z Giertychem że trzeba zmian. Trzeba dzieci wychowywać poprzez szkołę w duchu patriotyzmu i dumy z tego że jest się Polakiem.

Przedstawione opinie są wyłączną własnością przedstawiającego. Osobom, które się z nimi nie zgadzają przypominam, że dyskusja jest najwyższą formą demokracji. Osobom próbującym (ewentualnie) mnie przekonywać/obrażać/obrzucać inwektywami polecam moje motto. :mrgreen:

Jackie - 16-05-2006, 11:19

Hubeeert napisał/a:
Trzeba dzieci wychowywać poprzez szkołę w duchu patriotyzmu i dumy z tego że jest się Polakiem.

Podejrzewam, że nikt akurat takiego banału obalać nie będzie bo jest to mówienie o rzeczach tak oczywistych jak to tylko możliwe....Z moich obserwacji wynika że Frankensteina stać tylko na taką retorykę bo innego pomysłu nie ma a zmiany są konieczne (moja mama jest nauczycielką i mam niejakie pojęcie o błędach systemu szkolnictwa). Mówisz być dumnym z tego, że jestem Polakiem? No staram się jak cholera ale jak wiem, że wice-premierem jest kryminalista, ministrem edukacji prawicowy ekstremista, szefem partii rządzącej gej a prezydentem człowiek zupełnie się do tej roli nie nadający - to jakoś mi kurcze nie łatwo być patriotą...Jeszcze trudniej znieść mi śwaidomość, że mój naród wykazał się taką "dalekwzrocznością" w wyborach (bo przecież PiSuarów nie wybrały krasnoludki....) to jakoś mi się coraz mniej do śmiechu robi....Ten program "nauki" (chory temat, to się akurat z domu wynosi, w każdym innym przypadku będzie to indoktrynacja...) patriotyzmu trzeba było wprowadzić 30 lat temu, może teraz bym nie pisał tak gorzkich słów ;)
Pozdrawiam

Hubeeert - 16-05-2006, 11:22

Mylisz dwie rzeczy Kolego - Patriotyzm z oceną rzeczywistości.
Ja na rzeczywistość patrzę i chce mi się rzygać ale jestem Polakiem i jestem z tego dumny. Co by nie było niedomówień - mam ochotę z Polski wyjechać ale Polakiem być nie przestanę i nie będę tego nigdy ukrywał, że jestem z tego dumny.

Jackie - 16-05-2006, 11:30

Mylić nie mylę, inaczej to postrzegam. Jestem po prostu rozgoryczony ale jak wiesz nie zamierzam się stąd ewakuować, nadal daję pracę ludziom i próbuję wpływać na "moją małą rzeczywistość" - to też jest patriotyzm tyle, że bez górnolotnych sformułowań, ot taki mój własny - wschodni ;)
Pozdrawiam

igi - 16-05-2006, 11:35

Hubeeert napisał/a:
................

Hubi 11 w dzień a ty już pijany :wink: :mrgreen:

Hubeeert napisał/a:
Zszokuję Was - zgadzam się z Giertychem że trzeba zmian. Trzeba dzieci wychowywać poprzez szkołę w duchu patriotyzmu i dumy z tego że jest się Polakiem.

Ja bym niechciał żeby Roman Giertych (tfu) i Młodzież Wszechpolska (tfu tfu ble ble) uczyła czegokolwiek i gdziekolwiek.

Anonymous - 16-05-2006, 11:37

Hubeeert napisał/a:

Zgadzam się z Tobą w dużej mierze. Tyle, że wychowanie należy zacząć w domu - szkoła nie powinna wyręczać w tym rodziców, a niestety do tego się to teraz w wielu przypadkach sprowadza. Do tego naprawdę trudna sytuacja kadry nauczycielskiej - w wielu płaszczyznach - nie działa motywująco. Po wtóre - do polskich szkół chodzą nie tylko chrześcijanie i głęboko wierzący (tak szczerze - ilu ich w Polsce jest?) i skrajnie nie podoba mi się zapychanie grafików lekcjami z religii i etyki. Jest to moim zdaniem jawna dyskryminacja i idea państwa wyznaniowego. O braku przystosowania do życie w rodzinie czy wychowania seksualnego nawet nie chce mi się pisać - stajemy się zaściankiem, nie tylko Europy. Rewolucji seksualnej nie mamy szans zatrzymać, ale możnaby przynajmniej w jakimś stopniu na nią wpływać, edukując np. młodzież o bezpiecznym seksie, odpowiedzialności, przyczyn, skutków itp.itd. I last but not least (po krótce): TOLERANCJA. Wychowywanie naszych pociech na Wszechpolaków, mających w d*** wszystkich i wszystko wychodzące poza obrys wpojonej ideologii zdecydowanie mi nie odpowiada.

Anonymous - 16-05-2006, 11:39

Jackie napisał/a:
Frankensteina stać tylko na taką retorykę bo innego pomysłu nie ma

Obawiam się że niestety ma, choć będzie to raczej coś zrobionego szybko i na pokaz, a w każdym razie efektownego, np. dwie polskie flagi przed ministerstwem (zamiast polskiej i unijnej), obowiązkowa matura z religii, obcinanie rąk za rzucanie kamieniami w policję, Muzeum Katyńskie na wprost ruskiej ambasady itd. Więcej będzie z tego szkody niż pożytku.