Forum ogólne - Zmiana ogumienia na letnie (latem) i zimowe (zima)
arekp - 15-11-2007, 15:21
I autko juz w zimowych bucikach
Zamowione w ogumienie.com Sava 185/65/R14 po 157 zl sztuka z bezplatna spedycja przyjechaly dzis - zgodnie z obietnica sklepu.
Przekladka kosztowala mnie 55 zl komplet i jestem zadowolony, bo opony kupilem o 30 zl/sztuka taniej niz w Szczecinie wolaja.
Rafal_Szczecin - 15-11-2007, 17:51
zaoszczedziles tylko 30 zl/szt ?
ja zaoszczedzilem 70zl/szt w porownaniu ile wolaja w szczecinie
arekp - 15-11-2007, 22:13
Rafal_Szczecin napisał/a: | zaoszczedziles tylko 30 zl/szt ?
ja zaoszczedzilem 70zl/szt w porownaniu ile wolaja w szczecinie |
Zalezy z czym porownujesz, ja mialem w Szczecinie juz upusty liczone - generalnie co roku wymieniamy opony w 4 samochodach.
Rafal_Szczecin - 15-11-2007, 22:44
no ja tez po upuscie ale nie wiem jakim pewno z siakies 20 pln'ow na szt
akbi - 22-02-2008, 14:09
Ciepło się robi ... śniegu już raczej nie będzie .... kiedy zamierzacie zakładać ponownie letnie opony ... bo ja już się zastanawiam
TNT - 22-02-2008, 14:17
Ja jeszcze poczekam moze troche podlataja dziury. Na zimowkach mam wysoki profil i nie tak boli jak gdzies wpadam. Zreszta jeszcze blockowato jest no i czasem jeszcze sypie.
stanik - 22-02-2008, 14:30
dzisiaj chyba na dziennik.pl byl jakis wywiad z jakims meteorologiem, ktory przepowiadal, ze smialo mozna juz zmieniac. Ze teraz temeperatura szybuje do 15 a w marcu wzniesiemy sie nawet do 20 stopni, raczej bez szans na jakies wieksze spadki temp.
Mi na razie wczoraj przywiezli nowy komplet opon Dunlop Fastresponse (tu moge polecic sklep internetowy http://www.netcar.pl ) i w ten albo nastepny weekend podrzuce je znajomemu wulkanizatorowi zeby przezucil mi je na letnich felgach gdzie opony juz sa lyse i spora szansa ze jesli przepowiednie odnosnie temp sie sprawdza to w nastepny weekend przerzuce kola.
pozdrawiam
saphire - 22-02-2008, 20:42
akbi napisał/a: | Ciepło się robi ... śniegu już raczej nie będzie .... kiedy zamierzacie zakładać ponownie letnie opony ... bo ja już się zastanawiam |
Jak zawsze 1go maja.
JCH - 22-02-2008, 22:33
akbi napisał/a: | śniegu już raczej nie będzie | Taaa ... Zobaczysz jak jeszcze zaskoczy drogowców akbi napisał/a: | kiedy zamierzacie zakładać ponownie letnie opony | Po Świętach Wielkanocnych najwcześniej.
karol - 23-02-2008, 00:23
Ja juz w zeszlym tyg.
Jedna zimowke mialem spie...na- zaczela puchnac.Chyba juz nie bylo sensu
wymieniac przy takiej aurze.Kupilem wiec nowe Good Yeary na lato i smigam.
I mam nadzieje ze to juz wiosna
turek61 - 23-02-2008, 04:49
ja również polecam ten sklep.Chyba najlepszy w kraju bo obsługa na poziomie
saphire - 23-02-2008, 07:50
U mnie to śniegiem zwykle regularnie sypie aż do kwietnia a i w kwietniu nawet przymrozki i oblodzenia są więc po co mam się wychylać - już dawno przyjąłem zasadę że pół roku jeżdżę na letnich a pół na zimowych i tego się trzymam. Mam kumpli którzy zawsze znoszą jajo że już na letnie zmieniać czy coś i potem przeżywają że śnieg spadł a oni na już letnich nawet w tamtym roku dwóch tak rozbiło auta no ale na debilizm nie poradzisz...
akbi - 25-02-2008, 11:55
Nie wytrzymałem ... w sobotę zmieniłem opony na letnie znudziły mi się uślizgi na mokrej nawierzchni ... mam nadzieję, że śniegu do listopada już nie będzie
...a i teraz Misiek piękniej wygląda na aluskach
kristof - 25-02-2008, 12:05
hehe a mnie właśnie przestraszyła pogoda..miałem to robić dziś ale wyjdzie że zrobię zamianę w drugiej połowie marca, przed wyjazdem nad Morze a tak to jeszcze zimówki i stalówki
Gene - 25-02-2008, 14:46
akbi, chyba wiesz po co sa zimowki... szegolnie na plaskatych, nie tylko na snieg
|
|
|