To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Chcę kupić Carisme! - Czy warto się zainteresować?

Morfi - 24-02-2008, 06:45

Skrzynie automatyczne sa dla starsztch panów (emerytów).
Tak miałem przyjemność jechac Automatem.
Jak juz automat to w samochodzie który ma ponad 200koników i skrzynie typu DSG :D
Jazda z Automatem jest NUDNA.
Samochód z Manualem jest elastyczniejszy co przydaje sie jak ktoś ci wyjedzie a wiesz, że nie wychamujesz i musisz to ominąć. Zanim Automat Zredukuje Bieg to w Manualu zrobisz to dwa razy.
To taka sytacja z która Ja sie spotykam, można tak dywagować nad zaletami i wadami do końca życia.

t_a_s, Co do Ciebie - Czy ty myślisz, że autko przyjedzie samo do Ciebie lub bedzie stało 2 ulice dalej. (Tak mi to ktoś wytłumaczył) Ja byłem po auto 300km, wiedziałem dokładnie czego chce (Rocznik i silnik).
Co do szybko znikajacych Cari, niestety dobre egzemplarze baaardzo szybko znikały te za niższą cene (2 mi uciekły).
Na zywo ogłądałem 4 pojazdy, ten ostatni już jest w moim posiadaniu.
Dołożyłem Tysiac ale mam wyposażenie i rocznik ponad moje oczekiwania :D
Przejechałem ponad 1000 kilometrów aby zakupić autko.
Wiele sie dowiadywałem, już przez telefon.
Jeżeli gość nie wiedział jaki olej i kiedy był rozrzad wymieniany od razu konczyłem
rozmowe.
Moje zasady Komisy oraz Handlarzy unikam z daleka.
Autko oglądać zawsze jade z kimś, kto sie również jak ja troche zna na motoryzacji 8)
Mam juz trzeciego japończyka i trzy mam sie tych zasad.
I te poprzednie (Suzuki i Honda) uwarzam, ze to były moje super udane zakupy.
t_a_s, i sie nie przejmuj, znajdziesz swoje autko. Ja szukałem 3 tyg, a jak znajdziesz to wtedy jest taka radość :lol:

Anonymous - 24-02-2008, 07:40

Moomin napisał/a:
No, a to, że korzysta z niego 10% kierowców to odbiera mu status atutu?

Dam ci przykład z innej beczki, skoro tak usilnie szukasz "mniejszościowych atutów".
W Naszej ojczyżnie żyje podobno pare procent ludzi o orientacji homo, czy to że jest ich mało , świadczy że ich " dewiacja " jest według ciebie atutem.

Moomin napisał/a:
Są bezpieczniejsze bo trzymasz obie ręce na kierownicy, nie zastanawiasz się na jaki bieg zredukować przy przy wyprzedzaniu i ogólnie możesz się skupić na drodze, a nie wachlowaniu wajchą, wysprzęglaniu itp.

...ja używam manualki od lat , dlatego że ważna jest dla mnie " przyjemność z jazdy" własnie ta znienawidzona przez ciebie zmiana biegów i wysprzęglanie . Z tego co piszesz, wnioskuje że dla Ciebie najlepiej jakby w aucie był autopilot.
Wtedy byłbyś totalnie wolny , wsiadasz, auto zapina ci pasy, wybierasz trase i jedziesz do celu, nie obawiając się redukcji biegów i wysprzeglania.

Amerykanie już dawno powiedzieli, że uwielbiają automaty bo są wygodne i pozwalają im na "lenistwo", a do tego nawet 10-letnie dziecko umie jeżdzić na " automacie", ale czy to jest bezpieczne, to odpowiedz sobie sam

t_a_s - 24-02-2008, 08:34

Morfi, to nie ja jestem problemem nieoglądania samochodów, tylko mój mąż, ja chciałam już kilka razy jechać, to on zawsze miał jakieś "ale", a bo to daleko, a bo to, a bo tamto i przez to uciekają mi okazje.
Juiceman - 24-02-2008, 08:53

Morfi napisał/a:

Tak miałem przyjemność jechac Automatem.
Jak juz automat to w samochodzie który ma ponad 200koników i skrzynie typu DSG :D
Jazda z Automatem jest NUDNA.

A co se będę :wink: też się pochwale, iż jeździłem automatem w " amerykańskim auschwitz" -tzn dużo nie zarabiasz, a trochę się naharujesz; ), zrobiłem 1080 mil na automacie - autko wyposażone w 300-konny silnik V8 o pojemności 4,6 litra - przyjemność z jazdy hmmm ogromna jak dla Polaka który śmigał jak dotąd samochodami z max lat 90' ;] ale odnośnie skrzyni w korkach owszem przydatny wynalazek, ale podczas długiej jazdy tragedia ręka Ci ucieka na gałkę zmiany biegów i w ogóle nie wiesz co z nią zrobić heh po prostu się nudzisz. Takie jest moje uczucie i jak widać niektórych osób też.

Ta skrzynia może być jak najbardziej dla leniwych, ale nie ma sensu kogoś dyskwalifikować bo woli automat albo nie - to jest nie istotne. Dobry przykład był podany wyżej - niektórzy chcą posiadać własnego szofera, a niektórzy sami chcą ingerować w swoją podróż, niżeli mówić Janie proszę szybciej;p- Panowie Kończmy to OT

t_a_s napisał/a:
Morfi, to nie ja jestem problemem nieoglądania samochodów, tylko mój mąż, ja chciałam już kilka razy jechać, to on zawsze miał jakieś "ale", a bo to daleko, a bo to, a bo tamto i przez to uciekają mi okazje.

Kurde T_a_s tak czytam co piszesz i dochodzę do wniosku, iż będzie z Ciebie Mitsumaniaczka, że hoho :) Dawaj linki tego co Ci się podoba, My postaramy się w miarę możliwości pomoc :)co nie Panowie i Panie ;) )

Mario - 24-02-2008, 12:50

:D
Juiceman napisał/a:
Dawaj linki tego co Ci się podoba

właśnie i jak wszystko będzie w porzadku z autem to odrazu dzwoń hehe :wink:

Moomin - 24-02-2008, 15:24

piter23 napisał/a:
Moomin napisał/a:
No, a to, że korzysta z niego 10% kierowców to odbiera mu status atutu?

Dam ci przykład z innej beczki, skoro tak usilnie szukasz "mniejszościowych atutów".
W Naszej ojczyżnie żyje podobno pare procent ludzi o orientacji homo, czy to że jest ich mało , świadczy że ich " dewiacja " jest według ciebie atutem.

Nie ma jak trafne porównanie... Co ma gej do automatu?
Żeby docenić automat trzeba nim trochę pojeździć, a nie raz się przejechać. Dla mnie EOT.

Juiceman - 24-02-2008, 16:19

Moomin napisał/a:

Żeby docenić automat trzeba nim trochę pojeździć, a nie raz się przejechać. Dla mnie EOT.

3 miesiące wystarczą czy za mało?

Anonymous - 24-02-2008, 17:57

Moomin napisał/a:
Nie ma jak trafne porównanie... Co ma gej do automatu?

Wyrwałeś zdanie z kontekstu mojej wypowiedzi, przecież porównanie posłuzyło do odpowiedzi na temat " pseudo mniejszościowych atutów " .

A że koledzy, rowerowej ramy, to ostatnio najgłośniejsza mniejszość w tym kraju , dlatego posłużyli za porównanie :biggrin: :twisted:

Morfi - 24-02-2008, 18:29

t_a_s, Oczywiście, ze pomożemy. Szkoda, że tak daleko mieszkasz.
Dużo Aut jest w woj mazowieckim. :D

Mario - 24-02-2008, 18:31

To ja poszukam trochę i jak coś to dam link... :D pozdro... :mrgreen:
(noi może koniec o automatach i gejach) :P :ANAL:

No znalazłem coś :rolleyes:
http://otomoto.pl/mitsubishi-carisma-C4498453.html (no poza tym, że wg właściciela ma 130 km :P )
Co wy na to ??

Morfi - 24-02-2008, 19:04

Ma Hak a silnik strasznie wymyty. Facet sie wogóle nie zna bo SRS to jest poduszka Powietrzna :lol: .
Atrapa z przodu jest jakas dziwna :(

Mario - 24-02-2008, 19:07

To wersja EXE a w takiej wesji właśnie taka powinna byc :D
Morfi - 24-02-2008, 19:13

Myślałem, ze wersja LS jest najbardziej luksusowa wg ksiazki serwisowej to tak jest :P
Ja własnie mam LS brakuje mi tylko Systemu antyposlizgowego i podgrzewanych siedzeń :P

[ Dodano: 24-02-2008, 19:14 ]
No i skóry i drewna ale, to jest zbedne dla mnie :lol:

Mario - 24-02-2008, 19:15

EXE to była limitowana wersja na rynek niemiecki. Posiadała ona właśnie taki grill, podgrzewane siedzenia itp...Brakuje tylko Skórzanych siedzeń. :D
Chooper - 24-02-2008, 19:26

EXE wcale nie była najbogatsza, bo często zdarzały sie przy tych podgrzewanych siedzeniach szyby z tyłu kręcone korbką :P
PO prostu jest to nietypowa wersja limitowana.

Co do tego subaru i ogólnego trendu w autach, to zupełnie nie rozumiem idei montowania szyberdachu w aucie z klimą...albo grzybki albo rybki, jedno z drugim to nieporozumienie....

t_a_s, ja po autko jechałem 750 KM w jedną stronę, i wiedz, że czasem sie opłaca stracić calusieńki dzień, ale trafic coś co warte jest swojej ceny.