To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Nasze Miśki - Droga do idealu.

londolut - 11-05-2009, 22:16

mkm napisał/a:
jutro powinienem napisac, ze nic sie nie stalo...
Życzę ci tego. Wiem jak to jest jak przychodzisz do zaparkowanego auta a tu ktoś naruszył budę i dał nogę :?
kartomaniak gti - 11-05-2009, 22:21

mkm napisał/a:
Nie dosc, ze Misiek obity z kazdej mozliwej strony to w dniu dzisiejszym nieznany sprawca dobil ostatni „nieruszony” element... Szkoda pisac... Niby drobiazg, ale zgotowalem konkretnie. Oczywiscie zero kartki, nikt nic nie widzial...

[url=http://img14.imagesh....th.jpg]Obrazek[/URL]

głowa do góry... ja szukam frajera który po pijaku wjechał rowerem w mojego GTi-ka i rozwalił błotnik z przodu...

mkm - 12-05-2009, 15:28

"Nic sie nie stalo...Panowie nic sie nie stalo..."

Blacharzem nie jestem ale „prawie” sie udalo. Tak to wyglada:

byloby dokladniej, ale zabraklo czasu poniewaz nieoczekiwanie przed czasem przybyl prezent do Miska...

londolut - 12-05-2009, 15:53

mkm napisał/a:
Nic sie nie stalo...Panowie nic sie nie stalo...
Tyle dobrze, że obeszło się bez większego halo ;)
mkm napisał/a:
nieoczekiwanie przed czasem przybyl prezent do Miska
:twisted:
Odbierz message na gg 8)

mkm - 14-05-2009, 00:35

Kupilem zderzak do Miska.
Rynek amerykanski wiec zderzak „potega”.

A tak powinien wygladac po przerobce.

Z tego co sie wstepnie dowiadywalem to wiekszych problemow nie powinno byc, chyba, ze plastik okaze sie jakims „wynalazkiem” (jest bardzo miekki i plastyczny).

londolut, odebralem. Jest temat do przemyslen...

rosomak1983 - 14-05-2009, 07:51

mkm, ciekawy pomysł. :) Podobaja mi sie te zderzaki z dodge itp
Bedziesz go malował?

pawela - 14-05-2009, 12:12

mkm, no proszę, pomysł naaaaprawde ciekawy. Myślę, że będzie to super wyglądało. A co z 'dyfuzorem'? W kolor czy na czerń?
Cholera, to teraz ja będę musiał zdradzić moje plany tylno zderzakowe :P

mkm - 14-05-2009, 13:20

pawela hehe, dlatego tak dopytywalem co wymysliles z tylem...
Pare faktow i przemyslen:
Zderzak nie ma przeciwmgielnego. Wyciecie na tlumik z lewej strony. Miejsce na kwadratowa tablice (na styk).
I teraz dwie propozycje jak to moze wygladac.

Propozycja 1

Propozycja 2

„Cenowo” wychodzi w sumie na to samo. Albo place „plastikarzowi” za wkomponowanie „normalnej” tablicy, albo place wydzialowi komunikacji za „kwadratowa”.

rosomak1983 oczywiscie, ze tak.

Marcin-Krak - 14-05-2009, 13:49

Propozycja 3:
Wydech jak w 1 ulokowany jak w 2 :roll: ciekawe jakby to wyglądało :wink:

mkm - 14-05-2009, 14:37

Marcin-Krak, wydech na srodku moze byc tylko w przypadku „normalnej” tablicy. Przy kwadratowej nie ma miejsca.
Koncowki musialyby pojsc pod zderzakiem, a to groziloby, ze kazdy kraweznik znacze wydechem...
Ori zderzak jest krotszy o okolo 20cm. Koncowka ori wydechu, ktora teraz dosc mocno wystaje, znika calkowicie przy Mirage-owym...

pawela - 14-05-2009, 15:33

niech plastikarz przeniesie wcięcie na wydech na prawo, a na lewo plastik. I będzie jak ori :)
Tablice wal kwadratowa

rosomak1983 - 15-05-2009, 02:10

Ja bym widział kwadratowa tablice z okrągłym wydechem po jednej stronie.
mkm - 09-06-2009, 00:09

Misiek w tym tygodniu pojezdzil po Polsce. Byl z wizyta u londoluta i paweli.

Powodem pierwszej wycieczki bylo rozpoczecie zbierania „bezszpachlowych elementow blacharskich”.
londolut dzieki za drzwi!
Kolejna wycieczka byla „w drodze” na kontrole po wymianie uszczelki pod glowica i uszczelnienie tego na co zabraklo czasu lub czesci poprzednim razem.

Wreszcie (oby jak najdluzej) moge powidziec, ze silnik sie „nie poci”.
Gumki w pokrywie uszczelniac silikonem daja sie raz. Za drugim razem puscily i olej saczyl sie na dwie swiece.
Zmienilem takze olej z powrotem na polsyntetyk.
Wydaje mi sie, ze mineral Miskowi ewidentnie nie pasowal (albo mi sie wydawalo), wiec w sumie posluzyl jako plukanka po akcji z uszczelka. Przydalo sie, poniewaz smieci w misce bylo sporo.

Poniewaz londolut mowil o „uszczelnianiu tylu”, zeby sie woda nie wlewala do bagaznika, a pawela mial uszczelnione lampy w tym samym celu, zajrzalem do bagaznika...
Pare rybek by sie zmiecilo... Teraz bagaznik umyty, przelany, a z „korka spustowego” zrezygnowalem.

Walka ze stawem, przeniosla sie do wnetrza, potem na zewnatrz i caly dzien minal na myciu i sprzataniu.

Ogolem Misiek zrobil 1000km na trasie. Podczas podrozy stuknal mu 160-ty tysiac na liczniku.

rosomak1983 - 09-06-2009, 01:04

mkm, tez u siebie bede uszczelniał autko... Mase uszczelniajaca juz mam :D
PS Nie wolales Valwoline maxlife zamiast Castrola????

wichura1 - 09-06-2009, 08:32

mkm, masakra jaki ty masz przebieg? W moim Lancerze z przebiegiem 280.000km i Carismie 210.000km silnik pod pokrywą zaworów i od strony miski olejowej jest srebrny, :shock: , ktoś tu bardzo rzadko zmieniał olej, albo ostro żyłował silnik. Co do wody w bagażniku nie wiem jak w Colcie, ale w Lancerze był pod kołem zapasowym wspawany taki jakby korek, wywierciłem w nim otwór zanim zwalczyłem akwarium w bagażniku i juz nigdy woda tam nie stała. :D