Nasze Miśki - Droga do idealu.
londolut - 11-05-2009, 22:16
mkm napisał/a: | jutro powinienem napisac, ze nic sie nie stalo... | Życzę ci tego. Wiem jak to jest jak przychodzisz do zaparkowanego auta a tu ktoś naruszył budę i dał nogę
kartomaniak gti - 11-05-2009, 22:21
mkm napisał/a: | Nie dosc, ze Misiek obity z kazdej mozliwej strony to w dniu dzisiejszym nieznany sprawca dobil ostatni „nieruszony” element... Szkoda pisac... Niby drobiazg, ale zgotowalem konkretnie. Oczywiscie zero kartki, nikt nic nie widzial...
[url=http://img14.imagesh....th.jpg]Obrazek[/URL] |
głowa do góry... ja szukam frajera który po pijaku wjechał rowerem w mojego GTi-ka i rozwalił błotnik z przodu...
mkm - 12-05-2009, 15:28
"Nic sie nie stalo...Panowie nic sie nie stalo..."
Blacharzem nie jestem ale „prawie” sie udalo. Tak to wyglada:
byloby dokladniej, ale zabraklo czasu poniewaz nieoczekiwanie przed czasem przybyl prezent do Miska...
londolut - 12-05-2009, 15:53
mkm napisał/a: | Nic sie nie stalo...Panowie nic sie nie stalo... | Tyle dobrze, że obeszło się bez większego halo
mkm napisał/a: | nieoczekiwanie przed czasem przybyl prezent do Miska |
Odbierz message na gg
mkm - 14-05-2009, 00:35
Kupilem zderzak do Miska.
Rynek amerykanski wiec zderzak „potega”.
A tak powinien wygladac po przerobce.
Z tego co sie wstepnie dowiadywalem to wiekszych problemow nie powinno byc, chyba, ze plastik okaze sie jakims „wynalazkiem” (jest bardzo miekki i plastyczny).
londolut, odebralem. Jest temat do przemyslen...
rosomak1983 - 14-05-2009, 07:51
mkm, ciekawy pomysł. Podobaja mi sie te zderzaki z dodge itp
Bedziesz go malował?
pawela - 14-05-2009, 12:12
mkm, no proszę, pomysł naaaaprawde ciekawy. Myślę, że będzie to super wyglądało. A co z 'dyfuzorem'? W kolor czy na czerń?
Cholera, to teraz ja będę musiał zdradzić moje plany tylno zderzakowe
mkm - 14-05-2009, 13:20
pawela hehe, dlatego tak dopytywalem co wymysliles z tylem...
Pare faktow i przemyslen:
Zderzak nie ma przeciwmgielnego. Wyciecie na tlumik z lewej strony. Miejsce na kwadratowa tablice (na styk).
I teraz dwie propozycje jak to moze wygladac.
Propozycja 1
Propozycja 2
„Cenowo” wychodzi w sumie na to samo. Albo place „plastikarzowi” za wkomponowanie „normalnej” tablicy, albo place wydzialowi komunikacji za „kwadratowa”.
rosomak1983 oczywiscie, ze tak.
Marcin-Krak - 14-05-2009, 13:49
Propozycja 3:
Wydech jak w 1 ulokowany jak w 2 ciekawe jakby to wyglądało
mkm - 14-05-2009, 14:37
Marcin-Krak, wydech na srodku moze byc tylko w przypadku „normalnej” tablicy. Przy kwadratowej nie ma miejsca.
Koncowki musialyby pojsc pod zderzakiem, a to groziloby, ze kazdy kraweznik znacze wydechem...
Ori zderzak jest krotszy o okolo 20cm. Koncowka ori wydechu, ktora teraz dosc mocno wystaje, znika calkowicie przy Mirage-owym...
pawela - 14-05-2009, 15:33
niech plastikarz przeniesie wcięcie na wydech na prawo, a na lewo plastik. I będzie jak ori
Tablice wal kwadratowa
rosomak1983 - 15-05-2009, 02:10
Ja bym widział kwadratowa tablice z okrągłym wydechem po jednej stronie.
mkm - 09-06-2009, 00:09
Misiek w tym tygodniu pojezdzil po Polsce. Byl z wizyta u londoluta i paweli.
Powodem pierwszej wycieczki bylo rozpoczecie zbierania „bezszpachlowych elementow blacharskich”.
londolut dzieki za drzwi!
Kolejna wycieczka byla „w drodze” na kontrole po wymianie uszczelki pod glowica i uszczelnienie tego na co zabraklo czasu lub czesci poprzednim razem.
Wreszcie (oby jak najdluzej) moge powidziec, ze silnik sie „nie poci”.
Gumki w pokrywie uszczelniac silikonem daja sie raz. Za drugim razem puscily i olej saczyl sie na dwie swiece.
Zmienilem takze olej z powrotem na polsyntetyk.
Wydaje mi sie, ze mineral Miskowi ewidentnie nie pasowal (albo mi sie wydawalo), wiec w sumie posluzyl jako plukanka po akcji z uszczelka. Przydalo sie, poniewaz smieci w misce bylo sporo.
Poniewaz londolut mowil o „uszczelnianiu tylu”, zeby sie woda nie wlewala do bagaznika, a pawela mial uszczelnione lampy w tym samym celu, zajrzalem do bagaznika...
Pare rybek by sie zmiecilo... Teraz bagaznik umyty, przelany, a z „korka spustowego” zrezygnowalem.
Walka ze stawem, przeniosla sie do wnetrza, potem na zewnatrz i caly dzien minal na myciu i sprzataniu.
Ogolem Misiek zrobil 1000km na trasie. Podczas podrozy stuknal mu 160-ty tysiac na liczniku.
rosomak1983 - 09-06-2009, 01:04
mkm, tez u siebie bede uszczelniał autko... Mase uszczelniajaca juz mam
PS Nie wolales Valwoline maxlife zamiast Castrola????
wichura1 - 09-06-2009, 08:32
mkm, masakra jaki ty masz przebieg? W moim Lancerze z przebiegiem 280.000km i Carismie 210.000km silnik pod pokrywą zaworów i od strony miski olejowej jest srebrny, , ktoś tu bardzo rzadko zmieniał olej, albo ostro żyłował silnik. Co do wody w bagażniku nie wiem jak w Colcie, ale w Lancerze był pod kołem zapasowym wspawany taki jakby korek, wywierciłem w nim otwór zanim zwalczyłem akwarium w bagażniku i juz nigdy woda tam nie stała.
|
|
|