[97-04]Galant EAxA/W - [EAxx] Zmiana tapicerki na: skóra + elktryka
Tomek - 16-05-2012, 16:02
Cytat: | tomek84 do tablicy, przyznaj się ile Ci zeszło z przełożeniem maty w swoim? |
ja nie przekładałem maty
bo fotel jest tak skonstruowany:
stelaż - gąbka - mata - pokrowiec
niestety wszystko razem sklejone
jak wyrwiesz pokrowiec to, nawet jeśli go wkleisz, to oryginał już nie będzie
nie wiem jak skóra, ale coś mi się widzi, że ta nie jest przyklejana
ja u siebie przekładałem samo siedzisko + siedzisko i oparcie pasażera przekładałem na angielski stelaż, coby mieć też pełną regulacje w prawym fotelu
i zeszło mi z godzinkę
polaff napisał/a: | Bo poduchy to sobie chyba mogę darować bo diabli wiedzą czy one po 14 latach w ogóle działają... |
jak masz fotele bez poduch, to lepiej ich tam nie wkładaj, bo nie wiesz jak/którędy wystrzelą przy stłuczce i mogą narobić więcej bigosu niż pożytku
pomijam już sprawę instalacji
sveno - 16-05-2012, 16:05
skóra nie jest przyklejana do siedziska, mocowana jest na druty do gąbki i nie ma problemu ze zdjęciem jej, myślałem, że podobnie jest z materiałem ja rzobierałem fotel z VRa tam nie było maty grzewczej, zapytaj deejaya bo on naprawiał tą mate więc będzie wiedział dokładnie co i jak.
Tomek - 16-05-2012, 16:09
sveno napisał/a: |
skóra nie jest przyklejana do siedziska, mocowana jest na druty do gąbki i nie ma problemu ze zdjęciem jej, myślałem, że podobnie jest z materiałem |
tak właśnie myślałem, że skóra nie jest klejona
niestety ta Avancowa jest klejona, nie wiem jak inne wersje
myślałem o tym, żeby to wyciąć i wkleić potem, ale tapicerka Avancowa jest z siatki i klej przesiąknie przez to
raczej nie będzie to wyglądać dobrze, więc odpuściłem
Petercali - 10-06-2012, 12:43
czy fotelei kanapa od kombi podejda do sedana?
ALEX-77 - 10-06-2012, 15:27
Petercali napisał/a: | czy fotelei kanapa od kombi podejda do sedana? |
temat poruszany wielokronie na forum !! tylna kanapa nie podejdzie do sedana, inne mocowanie oparć jak również same oparcia są niższe ,natomiast przednie fotele pasują p&p ,i popraw swojego posta bo błędy aż w oczy kole
fabryka24 - 09-08-2012, 18:29
Witam mam poniszczony fotel kierowcy ( bananowe skóry) , chcę go naprawić , ale nie mogę dobrać odpowiedniego koloru skóry , żeby nie było różnicy . Może ktoś już to robił i wie gdzie to kupić , jaki to kolor , może jakiś kod tego koloru . Tapicer ma albo jasne ,albo za ciemne , jak ktoś coś wie, niech da znać .pozdrawiam
Juiceman - 09-08-2012, 18:43
Bentley ma chyba ten sam odcien skory
fabryka24 - 09-08-2012, 19:21
Który model Bentleya,to zapytam tapicera może niedawno w jakimś łatał siedzenie , może mu coś zostało
Juiceman - 09-08-2012, 20:44
Obecne chyba deejay kiedyś coś tam obszywał
Zhan - 09-08-2012, 21:47
fabryka24, to nie prościej rozejrzeć się za kanapą z galanta? Można czasem za grosze kupić a odcień będzie taki sam albo bardzo zbliżony. Sam mam taką kanapę i gdyby nie fakt, że mój fotel też się przetarł i nie wiem czy nie zrobię podobnej operacji to pewnie oddałbym za darmo bo tylko mi miejsce zawala.
fabryka24 - 09-08-2012, 22:25
Zhan, Dzięki za podpowiedz,nie pomyślałem o tym , faktycznie u mnie tylna kanapa wygląda prawie jak nowa , może coś w podobnym stanie uda mi się kupić , a tapicer już sobie poradzi . dzięki pozdrawiam
Hugo - 09-08-2012, 23:16
fabryka24, odezwij się do sveno.
sveno - 10-08-2012, 13:24
sam się odezwę
Właśnie ostatnio nabyłem taką kanapę i rozebrałem ją na części pierwsze. Naprawiam swoje fotele, prawdopodobnie zostanie mi skóry więc moge się podzielić. Napisz które elementy fotela masz do wymiany (ew. wymiary)
balcik - 20-12-2012, 11:30
Ja własnie przed chwilą sprawdzilem u siebie co mam pod siedzeniami. u kierowcy jak i rowniez u pasazera mam to samo na zdjeciu Co pokazał nam Cezar
Więc chwyba mozna smialo kupic jakąs skóre....gala mam z 98r sedan czyli najlepiej szukac z tej samej wersji zeby wszystko pasowalo tak?
i jeszcze na temat boczków to tez normalnie da sie wszystko przelozyc jak bym kupil kąplet?
Hugo - 20-12-2012, 15:29
balcik napisał/a: | jeszcze na temat boczków to tez normalnie da sie wszystko przelozyc jak bym kupil kąplet? | Tak.
|
|
|