To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Carisma - Ogólne - [Cari 1.8 GDI] Carisma w TVN Turbo "Na każdą kieszeń&qu

Robert - 05-05-2008, 18:19

Student napisał/a:
co do sprężyn, Mi żadna nie pękła ale nie zatrzymuję się pod lasem na Panienki

Robson86 napisał/a:
Co do pekajacych sprezyn...pierwsze slysze

ja to samo, pierwsze słysze :?
pzdr.

Koton - 05-05-2008, 20:20

Obejrzałem specjalnie ten program i musze przyznać ,że jesteście CarismoMANIAKAMI :mrgreen: bo wcale aż tak okropnie nie ocenił Carismy

Prowadzący nie należy do sympatycznych. Jakiś taki wyniosły, nadęty nonszalancki, nie wiem jak to określić. Kreuje się na gościa z klasą i poczuciem gustu("jest gwiazda jest jazda", motyw z zamykaniem drzwi, wygnieciony fotel) ale swoimi nieco tanimi zagrywkami słownymi i mimicznymi sprawia że jest odpychający. Komentowanie testowanych samochodów w trakcie jazdy nie wychodzi mu. Mówi nieskładnie, niepoprawnie i najważniejsze nieciekawie. A może za dużo się top gear`a naoglądałem???

Co do oceny to ma racje: stare Mercedesy czy też Volva(dobrze utrzymane a o to trudno!!!) mają coś w sobie zaś japońskie limuzyny tego czaru nie mają

Tak czy inaczej nieposiadanie telewizora RULEZ :mrgreen:

Robson86 - 05-05-2008, 20:32

Koton napisał/a:
Obejrzałem specjalnie ten program i musze przyznać ,że jesteście CarismoMANIAKAMI bo wcale aż tak okropnie nie ocenił Carismy

no napewno, ale i tak drażni jednostronność badz co badz dziennikarza-a tego nie powinno byc w tym zawodzie :?
Koton napisał/a:
stare Mercedesy

ok ale jesli chodzi o "beczke", W124 czy tez "190tke" czy stara s-klase ...na pewno tego nie mozna powiedziec o pierwszej C klasie...
Pozdroo

Anonymous - 05-05-2008, 20:34

ja uwielbiam swoją Cari i w życiu bym nie zamienił na merola
Koton - 05-05-2008, 21:06

Robson86 napisał/a:
ok ale jesli chodzi o "beczke", W124 czy tez "190tke" czy stara s-klase ...na pewno tego nie mozna powiedziec o pierwszej C klasie...
Pozdroo

Poczekaj kilka, kilkanaście lat :wink:

Robson86 - 05-05-2008, 21:29

Koton napisał/a:
Poczekaj kilka, kilkanaście lat

nie musze :P Wiele osob mowi ze prawdziwe mecedesy sie skonczyly na w124 i 190tce...pozniej bylo juz coraz gorzej i gorzej...wystarczy popatrzec na korozje ktora atakuje wlasnie nastepcow tych samochodow (w124 i 190) a prekursorow nie atakowala :P Druga sprawa ze silniki tych nowszych generacji duzo czesciej odmawiaja posluszenstwa niz beczki, 190 czy popularnego baleronu ktore przejezdzaly spokojnie 1 000 000 km :P
Dzisiejsze Mecedesy nie roznia sie niczym od Mitsubishi, Toyoty, Hondy itp...poza prestizem ofcorz :P
Wtedy wszystko bylo na najwyzszym poziomie wrecz pancerne..nie to co dzisiaj :?

Jest dokladnie tak samo jak z firmami takimi jak Nike, Adidas, Reebok itd
kiedys placiles za jakosc i firme (jak kupowales Adika to produkcja byla tylko w Niemczech, Anglii a teraz placisz za firme a dostajesz produkt z....Chin :? )
To samo tyczy sie Merca placisz za firme i prestiz...
pozdroo

Anonymous - 05-05-2008, 22:00

Jak mitsumaniacy są zawiedzeni to co ja mam powiedzieć...
Miao być przedstawienie rzadkiego na naszym rynku modelu a wyszła krytyka.
Nic TVN Turbo schodzi na psy. Nie ma dobrych już programów puszczają tandetne "Amrykańskie" Monster "dżem" , policyjne taśmy, czy "Swłoty"
Teraz wzorem jest i zarazem ulubionym od lat "pasjonaci" To są ludzie co robili program z pasją. Aż się miło ogląda.
"Automaniak" też nie był taki zły...
A na TVN co warto ??
może operacje "Tjuning" którą prowadzi blachara Kasia i nie znający się na autach Tede pede.

Robson86 - 05-05-2008, 22:15

Marcin Mcari napisał/a:
Miao być przedstawienie rzadkiego na naszym rynku modelu a wyszła krytyka.

ten mlody koles w sumie wypowiadal sie niezle o Carismie, cos pamietam ze mowil o pozycji za kierownica, ze sportowa jest :)
Ale panu Wojnie bym podziekowal, w ogole zamienilbym go na kogos innego np na tego "łysego" pana z automaniaka-wg mnie bardzo w porzadku facet :) (jak na nasze realia :D )
pozdroo

Hubeeert - 05-05-2008, 23:10

Robson86 napisał/a:
Co do pekajacych sprezyn...pierwsze slysze

Jak się nie waży 70 kg i ma się więcej niż 1.80 wzrostu to potem ma się problemy z pękającymi sprężynami w Cari. I w Maluchu :lol:

Robson86 - 05-05-2008, 23:13

Hubeeert napisał/a:
Jak się nie waży 70 kg i ma się więcej niż 1.80 wzrostu to potem ma się problemy z pękającymi sprężynami w Cari

eeetam :P ...siakos malo jest przypadkow owych pekajacych sprezyn wsrod chocby Mitsumaniakow a szczerze watpie zeby wszyscy wazyli po 50kg :P :D
Pozdroo

Hubeeert - 05-05-2008, 23:24

Nie widziałeś chyba Artura ani mnie na żywo. :)
Robson86 - 05-05-2008, 23:26

Hubeeert napisał/a:
Nie widziałeś chyba Artura ani mnie na żywo.

niestety nie mialem tej przyjemnosci, ale mam nadzieje ze w koncu kiedys uda mi sie Was zobaczyc :)
Pozdroo

Anonymous - 05-05-2008, 23:38

197cm - 126kg :D :D
mam kompletna tapicerke z cari i zaraz pstrykne jak wyglada fotel od spodu, wiekszosc z was pewnie sobie nawet z tego sprawy nie zdaje :)

Robson86 - 05-05-2008, 23:44

arturro napisał/a:
197cm - 126kg

o-oo :P
pozdroo

Hubeeert - 05-05-2008, 23:50

203 cm 112 kg :)