To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Nasze Miśki - projekt lancer

Rafal_Szczecin - 03-08-2008, 23:38

z tego co mi wiadomo, to ori sa czarne, niczym nie obite, czyli dokladnie takie jaka mam w colcie
Jogurt - 03-08-2008, 23:40

Rafal_Szczecin napisał/a:
wiecej tzn co ?
tzn łatwiej i taniej wyciągnąć coś więcej niż 180KM. a tak wogóle to auto ma być do zabawy czy raczej do codziennego użytkowania? bo V6 do normalnej jazdy bedzie bardziej sensowne natomiast do zabaw tylko gsr z czterema łapami
Rafal_Szczecin - 03-08-2008, 23:46

auto ma byc do codziennego uzytkowania .
powiem Ci inaczej, jezeli stac by bylo Dominika na EVO to nie bawilby sie w replike , tylko poprostu kupil EVO . a ,ze jest tak a nie inaczej, to budowana jest replika EVO, ktora tak czy siak i tak pochlania ladna kupke siana ,ktora napewno nigdy sie nie zwroci.

Jogurt - 03-08-2008, 23:52

powiem Ci inaczej, jezeli stac by bylo Dominika na EVO to nie bawilby sie w replike , tylko poprostu kupil EVO . a ,ze jest tak a nie inaczej, to budowana jest replika EVO, ktora tak czy siak i tak pochlania ladna kupke siana ,ktora napewno nigdy sie nie zwroci.
evo to wiadomo że są koszta ale gsr jest tańszy w zakupie i utrzymaniu. nie wiedziałem tylko że trudniej jest z niego zrobić swap niż upchnąć pod maską V6. w każdym razie jak będzie miał więcej niż 82KM to już bedzie miodzio :)
pawela - 03-08-2008, 23:53

chłopaki a czy 2.5 V6 nie będzie za ciężki? Przez przyrost masy na przedniej osi auto może się stać mocno podsterowne. I skrzynia zestopniowana nie pod kątem osiągów? Nie lepiej wsadzić silnik z Colta GTi czy Carismy MSX, ze wskazaniem na ten drugi model, bo takie samo ułożenie jak w CK0.
Rafal_Szczecin - 04-08-2008, 00:00

ta znajdz nie zabity silnik z MSX'a czy tez GTi ... :)
a znalezienie zdrowiego 2,5 jest o wiele wiele latwiejsze i zdecydowanie latwiej go wsadzic niz tamte dwa .
zreszta to wszystko narazie plany, ktore beda realizowane dopiero na samym koncu - wczesniej rowniez bedzie zrobiony srodek .

londolut - 04-08-2008, 00:05

pawela napisał/a:
czy 2.5 V6 nie będzie za ciężki?
V6-tka nie powinna być za ciężka, może ważyć z 50kg więcej.
pawela - 04-08-2008, 00:12

londolut napisał/a:
pawela napisał/a:
czy 2.5 V6 nie będzie za ciężki?
V6-tka nie powinna być za ciężka, może ważyć z 50kg więcej.

hehe to walnij sobie worek cementu pod maskę i opisz wrażenia z jazdy :lol: :wink:
Żeby nie było, trzeba odrobić pracę domową i dowiedzieć się o masę tej motorowni ze skrzynią i osprzętem

Anonymous - 04-08-2008, 07:39

Cytat:
srodek bedzie oryginalny z Lancera EVO VI TME . dawca z UK

londolut napisał/a:
Albo flokiem też wyglądało by ładnie.
bo ori jest czarna, natomiast u Dominika jest szara, i mysli co by nie
zmieniac deski, ew. obic ja czarnym zamszem .
Jogurt napisał/a:
a ori nie jest w zamszu ?

oryginalna deska w evo 6 tme jest czarna, niezależnie od koloru auta, ja chciałbym moją obić czarną alcantarą i do tego siedzenia z 6tme, flock nie bardzo mi sie podoba bo się wyciera, to samo ma do siebie zamsz.

Jogurt napisał/a:
a tak wogóle to auto ma być do zabawy czy raczej do codziennego użytkowania

auto ma służyć do codziennego użytku z odrobiną zabawy jeżeli przyjdzie ochota :twisted:

proszę aby narazie nie ciągnać tematu swapu bo ani termin ani bardziej szczegółowe dane nie są mi jeszcze znane. puki co auto conajmniej pół roku będzie posiadało zwykłe 1,3 75 KM i będzie zwykłym lasnowozem jak na Lan(s)cera przystało ;) :P

mkm - 04-08-2008, 10:03

Derpin napisał/a:
ja chciałbym moją obić czarną alcantarą

Trzymam kciuki! Mam nadzieje, ze opiszesz ta czynnosc. Orientacyjny koszt juz znany? Chcialbym to zobaczyc, bo poki co ilu tapicerow tyle zdan i kazde inne. Podobno tez jest jej pare "gatunkow"...

Anonymous - 04-08-2008, 15:52

mkm napisał/a:
Derpin napisał/a:
ja chciałbym moją obić czarną alcantarą

Trzymam kciuki! Mam nadzieje, ze opiszesz ta czynnosc. Orientacyjny koszt juz znany? Chcialbym to zobaczyc, bo poki co ilu tapicerow tyle zdan i kazde inne. Podobno tez jest jej pare "gatunkow"...

najlepszy (i przy okazji najdroższy) tapicer w szczcinie wycenił te prace na 1500 zł gdzie wstawiam auto i odbieram gotowe obite prawdziwą alcantarą, natomiast inny tapicer wycenił na ok 700-800 zł, ale podejmuje sie tego tylko jeżeli dostanie do rączek zdemontowaną deskę, nie chce odpowiadać za połamanie plastików czy później to że deska bedzie trzeszczeć jeżeli on niepoprawnie ją zamontuje.

Rafal_Szczecin - 04-08-2008, 20:02

raddex - 04-08-2008, 23:17

no widzę, że nikt nie próżnuje - prace idą do przodu całą parą - mam nadzieje, że będziemy podziwiać auto na zlocie
Pawel`85 - 06-08-2008, 16:20

Szczerze od serca gratuluje pomyslu i wykonania jak narazie. Swietna sprawa z ta replika evo. Bede sledzil temat na pewno tylko szkoda ze nie bede mogl byc na zlocie.

A jak kogos to zainteresuje to troszke sie pochwale co sam zrobilem z moim lansowozem http://www.cardomain.com/ride/3115956
nie zeby bylo tego duzo ale mi sie podoba mam nadzieje ze wam tez.

londolut - 12-08-2008, 11:26

Jakieś info? Hop hop :P