To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Nasze Miśki - G0 AKBI

Krzyzak - 27-08-2009, 12:21

mozesz jeszcze probowac klocki Textar - tez bdb hamowanie, srednie pylenie
akbi - 27-08-2009, 12:36

Rafal_Szczecin napisał/a:
fakt, moze ATE troche brudza, natomiast dobrze hamuja, kupujesz sobie dobry srodek do czyszczenia felg,troche roboty i wszystko ladnie pieknie wyglada :)

jak TRW nie zdadzą egzaminu, to tak właśnie zrobię ... "dobry środek" już mam :) zakupiony wczoraj w IC

Anonymous - 01-10-2009, 16:54

a prawdziwy AKBI buja sie po ulicach Eupatorii

akbi - 23-10-2009, 22:26

adams12 napisał/a:
a prawdziwy AKBI buja sie po ulicach Eupatorii

Ciiiiiiiiiiiii

... nadrabiając zaległości ... kilka info o moim Galancie:

1. Klocki hamulcowe ... TRW brudzą tak samo mocno jak ATE :( ... na szczęście większej różnicy w hamowaniu nie odczuwam

2. Spalanie ... mój planowany test minimalnego spalania podczas jazdy na zlot ...szlak trafił po przejechaniu od domu 2-3 km ...kiedy to zadzwonił do mnie Chudy z pytaniem "gdzie jesteś?" ... niemniej jednak, podczas jazdy na Zlot, przy zwykłej (sporadycznie przekraczając o parę km dozwoloną prędkość) jeździe wynik wyszedł mi rekordowy (jak na mnie) ...8,6 l/100km ...także sądzę, że wynik poniżej 7,5 jest realny

3. Tydzień temu zmieniłem opony na zimowe ... nowe Nokiany WR G2 rozmiar ...ciut większy niż katalogowy - 195/65/15

4. Lusterko ... pękł mi zaczep w uchwycie w lusterku wstecznym ...za nic nie mogłem go oderwać ... próbowałem lekko nożykiem, ale niestety uszczerbiła się szyba i przy dalszej próbie odrywania niestety pęka szyba :( ...firmy wymieniające szyby rozkładają ręce :( ... chyba nie pozostanie mi nic innego jak wymienić szybę - alternatyw /Sekurit/ to koszt 530 pln z założeniem ...zna ktoś tego producenta?? bo dość tanio mi się wydaje.

5. Galant po wymianie popychaczy śmiga nadal wspaniale :D

Matejko - 23-10-2009, 22:52

akbi napisał/a:
alternatyw /Sekurit/ to koszt 530 pln z założeniem

spokojny, w carismie mialem albo wszystkie boczne tej firmy, albo tylna ze znaczkiem mitsu, tak samo mozesz pilkingtona klasc i nordglass,
do v40 za przednia szybe z wymiana zaplacilem 360zl(a w firmie jaan oferowali mi za 600zl :| ) poki co minusow nie odczuwam, na plus jest to ze ma zielony pas
http://www.jurpol.pl/kontakt.htm
z ciekawosci bym zadzwonil, w kaliszu maja filie, a pamietam ze czasem tu smigales :)

akbi - 24-10-2009, 02:47

Matejko napisał/a:
pilkingtona

taką właśnie mam obecnie z przodu, w Gdańsku też mają filie ..zadzwonię w tygodniu i dowiem się o cenę.

Matejko napisał/a:
w kaliszu maja filie, a pamietam ze czasem tu smigales :)

stare czasy ...wówczas mieszkałem przez 15mc w Opolu

Matejko napisał/a:
spokojny, w carismie mialem albo wszystkie boczne tej firmy

no to fajnie ... więć w listopadzie będę musiał kupić ...albo tą, albo pilkingtona

...swoją drogą myślałem, że będzie dużo drożej :)

akbi - 24-10-2009, 13:10

a co powiecie jeszcze o marce Nord Glass??? podobno mają jakieś wzmacniane szyby /diamentowe/
akbi - 14-11-2009, 16:14

Dzisiaj Galancik dostał 4 felgi ALU 15" na zimę (dzięki OLV) ...tak więc jak coś to mam do odstąpienia za niewielką kwotę 4 stalowe.
...oraz przednią szybę NordGlass:) ...uff...wreszcie po 3 tygodniach mam lusterko wsteczne :D

akbi - 31-03-2010, 21:49

od dzisiaj G0 AKBI ponownie na letnich oponach

... ale sie twardo zrobilo :)

akbi - 17-06-2010, 23:41

Postanowilem dzisiaj spedzic pare godzin w garazu przy Galancie .... w efekcie czego:
1 - zmieniony zostal klosz przedniego prawego reflektora (stary mial 2mm dziurke) ..tzn przeklejony z lampy od Anglika
2 - wymienilem przednie nadkola (dzieki Cuuube) ... bo stare sie wytarly o opony :D
3 - zmienilem lewa koncowke drazka
4 - udalo mi sie naprawic silniczek od spryskiwaczy bo troche szwankowal i przeczyscilem zbiorniczek od plynu i wydmuchalem "kanaliki" :)

robertdg - 17-06-2010, 23:43

akbi napisał/a:
2 - wymienilem przednie nadkola (dzieki Cuuube) ... bo stare sie wytarly o opony :D
jak pasują :?: Jakieś trudności przy montażu :?:
akbi - 17-06-2010, 23:43

...nadal jednak szukam 3 elementow:
1 tylny prawy kierunkowskaz
2 zaslepke do zderzaka SE (ta na dole pod tablica rej.)
3 czerwona lampka z drzwi kierowcy (ta na dole)

Rafal_Szczecin - 18-06-2010, 08:06

akbi napisał/a:

a moze odlew ?
ja chetnie bym uzyczl swojej zaslepki,ale problem jest taki, ze jest przynitowana , i do tego przykrecona :twisted: co by nie zaginela w akcji ;)

akbi - 18-06-2010, 08:46

robertdg napisał/a:
akbi napisał/a:
jak pasują :?: Jakieś trudności przy montażu :?:

delikatnie rzecz ujmujac ... "troszke" sie nameczylem.
pare otworkow nie pasuja idealnie
tworzywo dosc sztywne
ale ... da rade zamontowac solidnie :)

akbi - 18-06-2010, 08:49

Rafal_Szczecin napisał/a:
akbi napisał/a:

a moze odlew ?
ja chetnie bym uzyczl swojej zaslepki,ale problem jest taki, ....)

dzieki za checi, z tym akurat nie ma problemu, gdyz mam jeszcze szczatki (wystarczajace do odlemu) swojej podkladki :)