[97-04]Galant EAxA/W - [EAxx] Czyszczenie Renowacja skórzanej tapicerki/kierownicy
eremita - 23-06-2014, 11:11
Odświeżę trochę temat
Że po użyciu tych środków co proponujecie wygląda cacy to już wiem a możecie teraz dać znać jak po dłuższym czasie to wygląda?
dmi - 25-06-2014, 19:06
podstawowe pytanie czy nie upierniczę sobie spodni jak potraktuje tymi preparatami fotel kierowcy, niby ładnie wyschnie wszystko ale zawsze jakieś ryzyko jest , niech ktoś ładnie zdjęcia wklei na pytanie kolegi wyżej oraz moje
gawron - 26-06-2014, 08:47
Jeśli chodzi o farbownie spodni itd. nic takiego się nie dzieje po kilkunastu minutach można siadac i jest cacy. Jeśli chodzi o trwałość to od tamtej pory już raz farbowałem bo się troche starło.
Ale i tak polecam taki zabieg.
elMaklak - 26-06-2014, 20:34
Witam, mam bardzo przetartą kierownicę, ktoś z was obszył na nowo kierownice np. twardszą i wytrzymalszą skórą? Ile to kosztuje? Czy lepiej kupić używkę? Słyszałem również o malowaniu zużytej skóry jakimiś tam preparatami ale jakoś w nie wierzę w trwałość takiego zabiegu.
Anonymous - 26-06-2014, 21:08
Ja u siebie w Galancie odnowiłem kierownicę kremem koloryzującym. Zobacz mój temat.
eremita - 26-06-2014, 22:32
elMaklak napisał/a: | Witam, mam bardzo przetartą kierownicę, ktoś z was obszył na nowo kierownice np. twardszą i wytrzymalszą skórą? Ile to kosztuje? Czy lepiej kupić używkę? Słyszałem również o malowaniu zużytej skóry jakimiś tam preparatami ale jakoś w nie wierzę w trwałość takiego zabiegu. |
Ja zastanawiam się by obszyć ale dla tego by była grubsza za obszycie 130 jak z gładkiej skóry jak połączona gładka z perforowaną 150 za pogrubienie 30zł
SPIDER-ek ma tak obszytą na 5 stronie tego tematu masz foty jak wygląda.
Ja kupiłem to co używał Iron.Falcon firma szybko działa zamówiłem o 13 na drugi dzień paczka o 9 rano była na miejscu
Tylko kiedy ja będę miał czas zająć się galem
Zobaczę jak będą wyglądały siedzenia po czyszczeniu mydełkiem może jeszcze szarpnę się na jakąś oliwkę by była bardzie miękka skóra.
Marcino - 02-07-2014, 14:40
Mydełko do czyszcznia i spahire krem zamówiony do kierownicy. O renowancie do beżowej skóry pomyśle jak wyczyszcze .
eremita - 15-07-2014, 09:17
Tapicerka umyta mydłem AVEL (skóra zrobiła się bardziej matowa i patrząc po wodzie to sporo brudu zeszło choć po samych skórach nie widać, na kremowych skórach pewnie widać większą różnicę)
W jednym miejscu miałem zadrapanie pomogło na to Renovating Cream SAPHIR (niestety na tle skóry był czarniejszy kolor)
Na to położyłem i to polecam bo mega tanie i efekt super dokładnie jak zamawiałem od producenta to cena koło 8 złotych Wosk pszczeli do galanteri skórzanej firmy Wax Apipol
( kolor zrobił się głębszy bardziej czarny reszta skóry dorównała kolorem do miejsc w których robiłem Renovating Cream SAPHIR , skóra nabrała połysku i zrobiła się taka jakby warstewka ochronna) efekt super można powiedzieć że skóra nabrała życia
Wizualnie wszystko super niestety nadal tapicerka w kilku miejscach jest twarda.
Niby jak się czyta oliwki Bambino nie powinno się stosować ale wczoraj byłem u siostry ona ma skórzane meble, mają one 10 lat a skóra mięciutka, pytam co używa a ona mówi że tylko oliwki Bambino.
Ma ktoś sprawdzony sposób jak zmiękczyć skórę?
elvis512 - 15-07-2014, 10:02
eremita napisał/a: |
Ma ktoś sprawdzony sposób jak zmiękczyć skórę? |
W galach jest derma, a nie skóra
eremita - 15-07-2014, 10:28
elvis512 napisał/a: | eremita napisał/a: |
W galach jest derma, a nie skóra |
coooo
Siedzisko i oparcie jest ze skóry cała reszta to skajaka
elvis512 - 15-07-2014, 16:09
eremita napisał/a: | elvis512 napisał/a: | eremita napisał/a: |
W galach jest derma, a nie skóra |
coooo
Siedzisko i oparcie jest ze skóry cała reszta to skajaka |
Nie wydaje mi się
Miałem 2 gale w skórze i teraz 3. Nie wygląda to jak skóra.
drexvs - 15-07-2014, 20:52
Panowie galant z 98 SE i kierownica z lewej strony tragedia.. Czym to potraktować ?
Fragu - 15-07-2014, 20:57
drexvs, Renovating Cream SAPHIR
fergul11 - 15-07-2014, 21:25
Może coś dobierzesz ?
http://www.waxparadise.pl...3ra,6297,0.html
eremita - 16-07-2014, 09:35
Używał ktoś tego Duragloss Leather Conditioner 221?
Czy faktycznie jest odczuwalne zmiękczenie skóry?
|
|
|