To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

[97-04]Galant EAxA/W - [EAxx] Czyszczenie Renowacja skórzanej tapicerki/kierownicy

eremita - 23-06-2014, 11:11

Odświeżę trochę temat :D
Że po użyciu tych środków co proponujecie wygląda cacy to już wiem a możecie teraz dać znać jak po dłuższym czasie to wygląda?

dmi - 25-06-2014, 19:06

podstawowe pytanie czy nie upierniczę sobie spodni jak potraktuje tymi preparatami fotel kierowcy, niby ładnie wyschnie wszystko ale zawsze jakieś ryzyko jest :twisted: , niech ktoś ładnie zdjęcia wklei na pytanie kolegi wyżej oraz moje ;)
gawron - 26-06-2014, 08:47

Jeśli chodzi o farbownie spodni itd. nic takiego się nie dzieje po kilkunastu minutach można siadac i jest cacy. Jeśli chodzi o trwałość to od tamtej pory już raz farbowałem bo się troche starło.
Ale i tak polecam taki zabieg.

elMaklak - 26-06-2014, 20:34

Witam, mam bardzo przetartą kierownicę, ktoś z was obszył na nowo kierownice np. twardszą i wytrzymalszą skórą? Ile to kosztuje? Czy lepiej kupić używkę? Słyszałem również o malowaniu zużytej skóry jakimiś tam preparatami ale jakoś w nie wierzę w trwałość takiego zabiegu.
Anonymous - 26-06-2014, 21:08

Ja u siebie w Galancie odnowiłem kierownicę kremem koloryzującym. Zobacz mój temat.
eremita - 26-06-2014, 22:32

elMaklak napisał/a:
Witam, mam bardzo przetartą kierownicę, ktoś z was obszył na nowo kierownice np. twardszą i wytrzymalszą skórą? Ile to kosztuje? Czy lepiej kupić używkę? Słyszałem również o malowaniu zużytej skóry jakimiś tam preparatami ale jakoś w nie wierzę w trwałość takiego zabiegu.

Ja zastanawiam się by obszyć ale dla tego by była grubsza za obszycie 130 jak z gładkiej skóry jak połączona gładka z perforowaną 150 za pogrubienie 30zł
SPIDER-ek ma tak obszytą na 5 stronie tego tematu masz foty jak wygląda.

Ja kupiłem to co używał Iron.Falcon firma szybko działa zamówiłem o 13 na drugi dzień paczka o 9 rano była na miejscu :D
Tylko kiedy ja będę miał czas zająć się galem :(

Zobaczę jak będą wyglądały siedzenia po czyszczeniu mydełkiem może jeszcze szarpnę się na jakąś oliwkę by była bardzie miękka skóra.

Marcino - 02-07-2014, 14:40

Mydełko do czyszcznia i spahire krem zamówiony do kierownicy. O renowancie do beżowej skóry pomyśle jak wyczyszcze :) .
eremita - 15-07-2014, 09:17

Tapicerka umyta mydłem AVEL (skóra zrobiła się bardziej matowa i patrząc po wodzie to sporo brudu zeszło choć po samych skórach nie widać, na kremowych skórach pewnie widać większą różnicę)

W jednym miejscu miałem zadrapanie pomogło na to Renovating Cream SAPHIR (niestety na tle skóry był czarniejszy kolor)

Na to położyłem i to polecam bo mega tanie i efekt super dokładnie jak zamawiałem od producenta to cena koło 8 złotych Wosk pszczeli do galanteri skórzanej firmy Wax Apipol
( kolor zrobił się głębszy bardziej czarny reszta skóry dorównała kolorem do miejsc w których robiłem Renovating Cream SAPHIR , skóra nabrała połysku i zrobiła się taka jakby warstewka ochronna) efekt super można powiedzieć że skóra nabrała życia :wink:

Wizualnie wszystko super niestety nadal tapicerka w kilku miejscach jest twarda.

Niby jak się czyta oliwki Bambino nie powinno się stosować ale wczoraj byłem u siostry ona ma skórzane meble, mają one 10 lat a skóra mięciutka, pytam co używa a ona mówi że tylko oliwki Bambino.

Ma ktoś sprawdzony sposób jak zmiękczyć skórę?

elvis512 - 15-07-2014, 10:02

eremita napisał/a:

W galach jest derma, a nie skóra :)

eremita - 15-07-2014, 10:28

elvis512 napisał/a:
eremita napisał/a:

coooo :shock:
Siedzisko i oparcie jest ze skóry cała reszta to skajaka

elvis512 - 15-07-2014, 16:09

eremita napisał/a:
elvis512 napisał/a:
eremita napisał/a:

coooo :shock:
Siedzisko i oparcie jest ze skóry cała reszta to skajaka

Nie wydaje mi się :)

Miałem 2 gale w skórze i teraz 3. Nie wygląda to jak skóra.

drexvs - 15-07-2014, 20:52

Panowie galant z 98 SE i kierownica z lewej strony tragedia.. Czym to potraktować ?
Fragu - 15-07-2014, 20:57

drexvs, Renovating Cream SAPHIR :wink:
fergul11 - 15-07-2014, 21:25

Może coś dobierzesz ?
http://www.waxparadise.pl...3ra,6297,0.html

eremita - 16-07-2014, 09:35

Używał ktoś tego Duragloss Leather Conditioner 221?
Czy faktycznie jest odczuwalne zmiękczenie skóry?