To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Outlander II GEN Techniczne - Radio w Outku II

andrzejGb - 26-12-2010, 19:47

czyli kupuje radio z RF europa podłączam zamiast mojego /zwykłe z USA/ radio działa ale nie mam jak piszesz funkcji- jkaich
mitsu00 - 26-12-2010, 19:48

andrzejGb napisał/a:
po czym poznać radio europejskie od z USA
Po tym jak wyszukuje częstotliwości jak ci opisaliśmy wcześniej.

[ Dodano: 26-12-2010, 19:50 ]
andrzejGb napisał/a:
czyli kupuje radio z RF europa podłączam zamiast mojego /zwykłe z USA/ radio działa ale nie mam jak piszesz funkcji- jkaich
Przeczytaj uwaznie co napisałem w tej kwestii, zanim wydasz pieniądze.
andrzejGb - 26-12-2010, 19:55

rozumiem z RF moze byc problem 2 wtyczki i ma wzmacniacz zewnetrzny , zwykłe europa kupić chyba nie mozliwe.
a może jakis elektronik i wymiana czegoś w radiu z USA pomoze???

mitsu00 - 26-12-2010, 20:00

andrzejGb napisał/a:
a może jakis elektronik i wymiana czegoś w radiu z USA pomoze???
Teoretycznie może wystarczy przeprogramowanie tunera na wersję europejską. Pytanie tylko gdzie i kto takie rzeczy robi? Tu niestety już ci nie pomogę.....
andrzejGb - 04-01-2011, 15:06

czy ktoś z was ma 100% pewność ze NIE można zamontować radio RF zamiast zwykłego radia ??
może jest zamontowany jeden typ wiązki przewodów z wtyczkami a tylko od sprzętu zależy czy jest radio zwykłe czy RF.

mitsu00 - 04-01-2011, 15:31

andrzejGb napisał/a:
czy ktoś z was ma 100% pewność ze NIE można zamontować radio RF zamiast zwykłego radia ??
może jest zamontowany jeden typ wiązki przewodów z wtyczkami a tylko od sprzętu zależy czy jest radio zwykłe czy RF.
Tak jak ci sugerowalem wcześniej to fizycznie da się zamontowac radio RF w twoim aucie. Musisz tylko sprawdzić czy radio RF ma wbudowany wzmacniacz, bo jesli nie ma, to nie bedzie ci grało. Najprosciej zapytać w ASO.
andrzejGb - 04-01-2011, 16:03

no niestety ASO nic nie wie musieli by wyjąć moje radio zobaczyć co i jak zamontować ich radio RF i wypróbować no i nic za darmo 150zł.
Grzesq - 04-01-2011, 16:04

andrzejGb napisał/a:
no niestety ASO nic nie wie musieli by wyjąć moje radio zobaczyć co i jak zamontować ich radio RF i wypróbować no i nic za darmo 150zł.

Może wiedzą tylko muszą od Ciebie wyciągnąć te 150zł :P

mitsu00 - 04-01-2011, 16:06

andrzejGb napisał/a:
No to pozostaje ci przekupic jakiegos uczynnego maniaka browarem z twoich okolic :finga: Sam mam radio RF ze zmieniarką nieużywane w kartonie, bo mam zamontowana stacje DVD/GPS.
Grzesq - 04-01-2011, 16:13

mitsu00 napisał/a:
andrzejGb napisał/a:
No to pozostaje ci przekupic jakiegos uczynnego maniaka browarem z twoich okolic :finga: Sam mam radio RF ze zmieniarką nieużywane w kartonie, bo mam zamontowana stacje DVD/GPS.

Tylko czy sie odpali takie radio oryginalne po wymianie na Chińczyka, bez tej białej tasiemki, którą trzeba było przełożyć do Chinola...

mitsu00 - 04-01-2011, 16:17

Grzesq napisał/a:

Tylko czy sie odpali takie radio oryginalne po wymianie na Chińczyka, bez tej białej tasiemki, którą trzeba było przełożyć do Chinola...

Odpala i działa bezproblemowo bo juz robiem Swapa z powrotem na ori. Wkłada sobie tasme z amerykanca. Ona praewodzi tylko zasilanie podswietlenia przycisków. Sygnal zasilania do radia idzie innym kanałem. Wiem bo wywaliłem bezpiecznik źle podłączając Parrota i wysiadło mi zasilanie radia, Podswietlanie dzialało.

andrzejGb - 04-01-2011, 22:45

mitsu00
czy to nie ty sprzedajesz radio na allegro??
z twoich opisów wnioskuje ze radio RF wymontowywałeś,jak wygląda podłaczenie radia
rozumiem ze sa 2 wtyczki
czy jeden przewodów/ mniejsza wtyczka/ idzie do wzmacniacza i z niego kabel do subwoofera
czy wzmacniacz jest tylko do subwoofera - takie sformułowanie gdzieś wyczytałem

mitsu00 - 04-01-2011, 23:20

andrzejGb napisał/a:
mitsu00
czy to nie ty sprzedajesz radio na allegro??
z twoich opisów wnioskuje ze radio RF wymontowywałeś,jak wygląda podłaczenie radia
rozumiem ze sa 2 wtyczki
czy jeden przewodów/ mniejsza wtyczka/ idzie do wzmacniacza i z niego kabel do subwoofera
czy wzmacniacz jest tylko do subwoofera - takie sformułowanie gdzieś wyczytałem
Nie wystawiłem swojego na Allegro, ale jesli chcesz to mogę ci chetnie sprzedać. Co do małej wtyczki to wychodzi nia sygnal do glośnikow i wzmacniacza. Wzmak w RF jest 5 kanalowy i steruje głośnikami i subwoferem. tak więc pytanie pozostaje do wyjaśnienia czy radyjko z RF także ma wbudowany własny wzmak tak jak np. stacja DVD Chińczyk, która ja i wielu innych na forum posiada. Chińczyka można bowiem przełączać na własny lub zewnętrzny wzmacniacz.
andrzejGb - 06-01-2011, 18:20

a "duża" wtyczka do czego służy , pewnie napięcie i co wiecej.
wzmacniacz znajduje się pod fotelem pasażera??

tomko - 06-01-2011, 18:28

jest na allegro radio od c-crossera najprawdopodobniej zwykle nie Rockford, wiec powinno zadzialac bez kombinacji w Twoim aucie

LINK

A tak na marginesie sprzedam swojego "chinczyka" wiec moze to jest rozwiazanie ;-)