To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Świętokrzyskie - Luźne rozmowy o wszystkim...

Anonymous - 05-03-2008, 00:15

Sion ma Carisme? Ej mam może i dziwne pytanko ale czy ktokolwiek ze świetokrzyskiego MM ma co innego niz Carisma albo Galancik??( a no jest jedno eclipse ) Ale (...) po Oc jezdzi kilka naprawde zaj.... Mitsu jak noweczki L200, noweczki Pajero, noweczki eclipse, ostatio pojawiło sie 3000gt i widziałem 2 Evo. i co zrobić zeby oni do nas dołączyli?? mam kontakt z jednym włascicielem Evo ktory jest chcetny na spot z jednym z Pajero i oni na spocik sie wybiorą. ale jak forum rozkręcić??
Anonymous - 05-03-2008, 01:37

Pewnie,że są posiadacze droższych mitsubishi i różnych modeli....cały problem to dogonić dziada i namówić na zlot :D Większość ludzi traktuje takie np carismy jako auta do wożenia tyłka albo nie ma pojęcia o forum...
Robson86 - 05-03-2008, 08:50

bomba napisał/a:
Ja w odroznieniu od Ciebie jakos lubie tak w kilka samochodow wieczorami posmigać po miescie

hehe :P
bomba napisał/a:
mam nadzieje ze juz bede sprawny pod koniec tego tyg i daje znać kilka tematow ponizej i ugadujemy sie

byle nie w ta sobote i przyszla :P :?
norb napisał/a:
głównie o 2 w nocy kiedy inne auta nie stanowią już niebezpieczeństwa.

tez kiedys jezdzilem o tej porze...hehe nie bylo swiatel zeby ktos sie nie chcial scigac :lol: :D
Pozdroo

Robson86 - 05-03-2008, 08:59

norb napisał/a:
Większość ludzi traktuje takie np carismy jako auta do wożenia tyłka albo nie ma pojęcia o forum...

wiekszosc ludzi w ogole traktuje samochod jak zwykly dupowoz...i to sie tyczy i Carismy i Galanta i Mercedesa klasy S :evil: Na szczescie jest kilka wariatow tacy jak my, ktorzy wiedza jak traktowac samochody :D :)
norb napisał/a:
cały problem to dogonić dziada i namówić na zlot

wlasnie ale wiekszosc ludzi mowi ze zajrzy ale i tak nie zaglada tutaj...
Ciezko bedzie kogokolwiek namowic...moze zostawic jakies wizytowki w ASO Mitsubishi w Kielcach :)
Pozdroo

sion2002 - 05-03-2008, 10:25

Witam

Zdjęcia pojawia się, jak tylko znajde chwile by je zrobić... Ostatnio zrobiłem sie strasznie zaganiany - na nic nie mam czasu. Prócz tego, że jest dla mnie cieżko przesiaść się na takiego "muła" to wszystko jest ok. No ewentualnie jest trochę dokuczliwa mniejsza ilość miejsca niż w Galu i mniej wygodne fotele. Spalanie... to chyba najwiekszy plus :) Zatankowałem za 100zł i przejechałem na tym 450km (w tym 350 w trasie przy prędkościach 120-160km/h). Teraz czekam na dokumenty z celnego - do piątku. Potem jeszcze skarbowy, urząd i będzie wszystko. Koniecznie musze tez wymienić siłowniki od klapy - podjąłem ta decyzję ostatnio jak oberwałem w głowe :? Prócz tego jeszcze muszę podjechać do jakiegoś dobrego dieslowca na podregulowanie obrotów - trzyma zbyt małe.

Marcin-Krak - 05-03-2008, 13:10

sion2002, to się pochwal fotkami :)

bomba napisał/a:
co zrobić zeby oni do nas dołączyli?

W Krakowie Misków jest co raz więcej - ale na ilośc ludzi na spocie się to nie przekłada w żaden sposób - nawet dawanie wizytówek nie przyniosło specjalnych efektów niestety - ale jak ktoś chce - to trafi i na forum i na spota ;)

Mnie zastanawia czemu w południowych regionach kraju tak mało ludzi tymi najnowszymi autami pojawia się na spotach :?: :roll:

Robson86 - 05-03-2008, 20:04

Marcin-Krak napisał/a:
W Krakowie Misków jest co raz więcej

u nas jest dokladnie tak samo, coraz wiecej L200, Pajerkow, Lancerkow (nawet EVO) juz nie mowie o Outlanderach i Coltach ktore widuje codziennie po kilka sztuk :twisted:
Marcin-Krak napisał/a:
ale na ilośc ludzi na spocie się to nie przekłada w żaden sposób - nawet dawanie wizytówek nie przyniosło specjalnych efektów niestety

własnie... :? Gadalem i z ludzmi starszymi i mlodymi i kazdy obiecywal ze jak znajdzie czas to napewno zajrzy...i do tej pory nie zajrzeli :?
sion2002 napisał/a:
Zatankowałem za 100zł i przejechałem na tym 450km

przyjdzie taki i zacznie denerwowac :P :D hehe
nie no zartuje, swietny wynik :) ..ale mimo wszystko nie zamienil bym sie na zadnego turbodieselka :P
Sion jak znajdziesz chwilke to napisz cos wiecej i fotki fotki fotki :!: :twisted:
Ewentualnie mozna by kiedys opic np Colą :P :twisted: nowy nabytek zeby sie nie psul :twisted: :twisted:
Pozdroo
PS tak sie pochwale ze dzisiaj dostalem mandat za parkowanie od tych........... :axe: :axe: :butthead: ehh 50zl :evil:

Robson86 - 05-03-2008, 20:07

Skoro interesujecie sie komputerami itp to moze wiecie jak odzyskac zdjecia z twardego dysku :?: Kiedys chcialem wlaczyc kompa i nie wiedomo dlaczego winda mi sie nie zalaczyla :( tylko mrugal kursor w gornym lewym rogu :( :( i od juz ponad roku 160GB "kisi"mi sie w szfce zamiast w kompie :evil:
Pozdroo

Wiktor - 05-03-2008, 21:36

panowie, jesli sie znacie na palmtopach i tego typu to powiedzcie mi co lepiej kupic palmtopa z gps-em czy sama nawigacje ???
Robson86 - 05-03-2008, 22:02

Wiktor napisał/a:
co lepiej kupic palmtopa z gps-em czy sama nawigacje ???

Sam mialem pol roku temu taki problem...i wybralem navigacje. Jak dotad nie zaluje swojego wyboru i polecam. Wiekszy wyswietlacz naprawde pomaga...
Pozdroo

sion2002 - 06-03-2008, 09:56

Robson86 napisał/a:
Skoro interesujecie sie komputerami itp to moze wiecie jak odzyskac zdjecia z twardego dysku :?: Kiedys chcialem wlaczyc kompa i nie wiedomo dlaczego winda mi sie nie zalaczyla :( tylko mrugal kursor w gornym lewym rogu :( :( i od juz ponad roku 160GB "kisi"mi sie w szfce zamiast w kompie :evil:
Pozdroo

Miałes utworzone kilka partycji? Na krtórej były dane, na których Ci zależy? Formatowałes dysk po awarii? Ruszałeś cos przy nim? Możesz anjpierw podłączyć go do jakiegoś kompa w trybie "slave" - moze wtedy inny system go "zobaczy" i będziesz mógł zczytać dane. Sprawdzałeś jakims programem dysk? Np. Paragonem? Jeśli miałeś kilka partycji a dane na innej niz system to możesz po prostusformatowac systemową i przeinstalować Winde.Jeśli nie, to możesz po prostu zainstalować system na innej partycji niż C:, wyczyścić i zgrać co trzeba a potem przywrócić dysk do normalnego "życia". Przede wszystkim musisz sprawdzić, czy uszkodzony jest dysk, czy to tylko system. Jaka Winda była zainstalowana?

Wiktor napisał/a:
panowie, jesli sie znacie na palmtopach i tego typu to powiedzcie mi co lepiej kupic palmtopa z gps-em czy sama nawigacje ???

Zależy czego oczekujesz. Jesli tylko nawigacji to tak jak napisal Robson - największe znaczenie będzie mial duzy wyświetlacz (pamiętaj tez by procesor był jak najlepszy - będzie Cię trafiało, jak będziesz musiał czekac i czekac np. na wyliczenie trasy) no i oczywistą rzecza jest odpowiedni wybór mapy. Jeśli czegoś więcej (word, exel, internet, filmy, gry muzyka, mozliwość zainstalowania innych programów do nawigaci itd.) to radze palma (z tym, że nie Palma - na nie jest mały wybór nawigacji i sa ciężko dostępne). Jesli chcesz cos więcej poczytac na takie tematy, to napewno jedna z podstawowych stron w j. polskim będzie http://www.pdaclub.pl/

Pozdrawiam

Wiktor - 06-03-2008, 13:28

Czasem uzytkuje takie coś jak w linku poniżej i jak dla mnie jako nawigacja sprawdza sie super, z tego co wiem ma wgrana automape jakąs darmową z neta (podobno...), jest sens kupić dla siebie coś takiego czy warto zainwestowac w lepszy model??? Czy może rzeczywiscie samą navi??? sęk w tym że nie jezdziłem nigdy z normalna navi więc nie mam porównania...

Co do pozostałych funkcji palmtopa, jakos na nie specjalnie sie nie nastawiam no ale wiadomo czasem sie mogą przydać... (w moim przypadku głownie word i exel wchodzi w gre)

takie coś

sion2002 - 06-03-2008, 13:58

Sprzęcik bardzo fajny. Pieniadze jak na te parametry całkiem znośne. Automapa jest chyba najbardziej dopracowana mapa na Polske - jechałem z nia parę razy i calkiem fajnie sie sprawdza. Jeśli nie zależy Ci na funkcjach palma to lepiej jest zaoszczędzic te ~400-500 zł i kupić osobna nawigację - za te pieniądze możesz znaleźć cos znośnego z większym wyświetlaczem. Ja osobiście przyzwyczaiłem się bardzo do palmów i jesli kupowałbym coś dla siebie to jednak palma. Z osobnymi nawigacjami nie miałem do tej pory dużo wspólnego - narazie udało mi się użytkowac tylko TomTom-a, blaupunkta i mio - najlepiej oczywiście wypadł tomtom.
Anonymous - 06-03-2008, 14:50

Cytat:
Zatankowałem za 100zł i przejechałem na tym 450km

Kiedyś przejechałem Eclipsem 440km za 105 zł hehehehe LPG tuning rox :twisted:

Widzę,że odetchniesz finansowo z nową bryką...a diesel może nie ma powalającej dynamiki, ale za to możesz wrzucić jedynkę,czwórkę i podgłosić muzyczkę :mrgreen:

Ale ale Sion-fotki fotki duuuuuuużo fotek!

Cytat:
ale na ilośc ludzi na spocie się to nie przekłada w żaden sposób - nawet dawanie wizytówek nie przyniosło specjalnych efektów niestety

Tja,już to przerabiałem z scirocco-corrado. Pamiętam,że kiedyś podszedłem do jakiegoś wyżelowanego chłopczyka w firmowych bucikach i sweterku w paski wysiadającego włąsnie z Corrado...Koleś nie tylko nie miał pojęcia o klubie S-C, o tym że przed Corrado było Scirocco ale nawet o tym,że G-60 to nie szpanerska naklejka,tylko kompresor pod maską :finga: Jednym słowem-ciężko znaleźć pasjonata :evil:

Anonymous - 06-03-2008, 15:01

Gwoli ścisłości to navigacja to jest właśnie PDA-tylko,że zablokowany. Ja niedawno nabyłem po okazyjnej cenie Navmana ICN 520 który jest strasznym syfem...a raczej było,do czasu wgrania na niego TomToma 6, teraz nie mam powodów do narzekania bo Navman ma wyświetlacz sporo większy niż podstawowy TomTom one, szybszy procek i jest dwa razy tańszy. Poza tym na navi też zainstalujesz excela,worda i co tylko chcesz i znajdziesz na system operacyjny który jest zainstalowany,problemem będzie tylko konieczność pisania na wyświetlaczu dotykowym za pomocą klawiatury na ekranie...Nooo,i PDA nadaje się w przeciwieństwie do większości nawigacji do grania w gierki z playstation :D ...A tak przy okazji Sion, nie masz gdzieś na dysku map europy do TT?

Tak w kwestii PDA to osobiście celowałbym w XDA z pełną klawiaturą,
http://www.allegro.pl/ite...a_automapa.html

Cytat:
Pozdroo

To co napisał Sion+dodam,że nawet jeśli padł dysk możesz odzyskać te dane w specjalistycznych firmach przywracających do życia dyski po crashu...oczywiście trochę to kosztuje więc musiałoby Ci bardzo zależeć.