To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Forum Dla Pań - Biżuteria dla Mitsumaniaczek :)

islandka - 12-05-2009, 21:47

1. czarna - kolczyki
2. ruslana81 - zawieszka, pierścionek (oba, albo jedno z wymienionych)
3. iza_kulpan - zawieszka, pierścionek(oba, albo jedno z wymienionych)
4. blondi - kolczyki, zawieszka (oba, albo jedno z wymienionych)
5. vendetta - zawieszka, kolczyki (jeśli małe)
6. zuzu - zawieszka, kolczyki
7. t_a_s - zawieszka, kolczyki(oba, albo same kolczyki)
8. Nikka - zawieszka
9. koszmarek- zawieszka
10. krotka - zawieszka
11. Jassmina - zawieszka
12. Monia - zawieszka
13. Mysza - zawieszka, kolczyki (oba, albo jedno z wymienionych)
14. Spiryt - zawieszka , kolczyki
15. islandka - zawieszka

mała - 13-05-2009, 00:24

No zapomnieli o mnie no :(

1. czarna - kolczyki
8. Nikka - zawieszka
9. koszmarek- zawieszka
10. krotka - zawieszka
11. Jassmina - zawieszka
12. Monia - zawieszka
15. islandka - zawieszka
16. mała - zawieszka, pierścionek (oba, albo jedno z wymienionych)

Juiceman - 16-05-2009, 09:31

Drogie Panie jestem po wstępnych rozmowach, w przyszłym tygodniu (raczej pod koniec), powinny być już zrobione przykładowe zawieszki/kolczyki. Jak już będą zrobione to fotki wylądują w tym temacie do dalszego rozpatrzenia.

No i będzie opinia "produkujemy/poprawiamy/nie produkujemy" :)

[ Dodano: 22-05-2009, 19:57 ]
No i dostałem przykłady owej biżuterii:

Wszystko wygląda tak:

Wzór zawieszki/kolczyków:

oraz pierścionek:

Na pierwszym zdjęciu po lewej jest też duża zawieszka 9,5x9,5cm jest lekka, reszta ma 2cmx2cm. Jak rozmawiałem to jest jeszcze możliwość zrobienia takiej zawieszki jak na zdjęciu 2 ale z ową obwódką jak w dużej zawieszce.

Cena następująca:
10zł pierścionek/kolczyk
15zł zawieszka (tam gdzie więcej tych kryształków)
30zł duża zawieszka.

No to teraz czekam na uwagi drogich Pań, czy może być czy należy coś zmienić/poprawić/wyrzucić etc.

ruslana81 - 22-05-2009, 20:50

No to ja pierwsza się wypowiem:

- zawieszka w rozmiarze 2cm x 2cm ale z takim wypełnieniem, jakie jest na tej dużej zawieszce byłaby wg mnie fantastic, ewentualnie podoba mi się też ta zawieszka z tymi drobnymi kamykami
- pierścionek - projekt mi się podoba, ale diamenty powinny być albo wypełnione jak duża zawieszka (czyli pełne) albo tymi drobnymi kamykami.

Poza tym - czy to srebrne to jest srebro (takie prawdziwe) czy jakiś metal?

Te projekty z pojedynczymi czerwonymi kamykami mnie osobiście się nie bardzo podobają. Ostatecznie pierścionek, ale wolałabym tak, jak napisałam powyżej.

No to teraz kolej na pozostałe zainteresowane Panie.

Pozdro

ps. Juice - generalnie dobra robota i super, że coś wreszcie ruszyło.

koszmarek - 22-05-2009, 21:48

ruslana81 napisał/a:
zawieszka w rozmiarze 2cm x 2cm ale z takim wypełnieniem, jakie jest na tej dużej zawieszce byłaby wg mnie fantastic

oj tak, jak dla mnie bomba by była :)

robson - 22-05-2009, 22:18

Witam.
Z ciekawością czekałem na projekty artysty i... może się nie znam ale wydaje mi się to jakos takie mało kobiece.... Spodziewałem się jakiejś sztuki a poza tą dużą zawieszką to trochę jak odblaski do tornistra...
Nie chcę broń boże nikogo urazic czy obrazić, to tylko moje spostrzeżenia...
Ale Panie niech decydują... :)

PS. Nie chciałem się wpierniczać w dzieło artysty alo wobec tych projektów jeśli interesowałby jeszcze Panie TEN PROJEKT to jutro się dowiem jak z dostepnością cyrkoni w kolorze podobnym do czerwonego. Jeśli nie... znikam i nie mieszam więcej

Jeśli kogoś uraziłem....SORRRY ! Nie chciałem.

spiryt - 22-05-2009, 22:41

Juiceman, to ja pomarudzę zeby nie było. :p A nie da sie tych kolczyków zrobic jak zawieszki czyli z wieksza iloscia czerwonego? Albo w ogole pomalowac metal na czerwono taka farbka co ma kolor jak moj Colt (tam gdzie ma oryginalny kolor:p )
Juiceman - 22-05-2009, 23:06

robson napisał/a:
Witam.
Z ciekawością czekałem na projekty artysty i... może się nie znam ale wydaje mi się to jakos takie mało kobiece.... Spodziewałem się jakiejś sztuki a poza tą dużą zawieszką to trochę jak odblaski do tornistra...
Nie chcę broń boże nikogo urazic czy obrazić, to tylko moje spostrzeżenia...
Ale Panie niech decydują... :)

PS. Nie chciałem się wpierniczać w dzieło artysty alo wobec tych projektów jeśli interesowałby jeszcze Panie TEN PROJEKT to jutro się dowiem jak z dostepnością cyrkoni w kolorze podobnym do czerwonego. Jeśli nie... znikam i nie mieszam więcej

Jeśli kogoś uraziłem....SORRRY ! Nie chciałem.

Nie no Robson, ja wyznaje zasadę, że to ma być zrobione tanio dobrze i ma się podobać, także jeśli chodzi o mnie to jak najbardziej dawaj swoje projekty, Panie muszą wybrać w końcu to dla Nich =)

ruslana81 napisał/a:
No to ja pierwsza się wypowiem:

- zawieszka w rozmiarze 2cm x 2cm ale z takim wypełnieniem, jakie jest na tej dużej zawieszce byłaby wg mnie fantastic, ewentualnie podoba mi się też ta zawieszka z tymi drobnymi kamykami
- pierścionek - projekt mi się podoba, ale diamenty powinny być albo wypełnione jak duża zawieszka (czyli pełne) albo tymi drobnymi kamykami.

Poza tym - czy to srebrne to jest srebro (takie prawdziwe) czy jakiś metal?

Te projekty z pojedynczymi czerwonymi kamykami mnie osobiście się nie bardzo podobają. Ostatecznie pierścionek, ale wolałabym tak, jak napisałam powyżej.

No to teraz kolej na pozostałe zainteresowane Panie.

Pozdro

ps. Juice - generalnie dobra robota i super, że coś wreszcie ruszyło.

ruslana81, te projekty z pojedynczymi kamykami też mi nie przypadły do gustu :? , chodź pierścionek wygląda ok, ale czegoś mi w nim jeszcze brakuje xD
Duża zawieszka bez problemu może zostać pomniejszona, z pierścionkiem myślę, że też by nie było najmniejszego problemu.
Co do tego "srebra" to wiem, że te ramki są posrebrzane, kwestia ustalenia ceny i konkretnego końcowego projektu, żeby artysta nie został z niesprzedanym towarem, a srebro nie mam pojęcia w jakiej jest cenie kupna ( nie skupu). W każdym bądź razie jak powiecie jaka będzie Wasza cena ost. to zapytam się czy jest taka możliwość u Artysty tego zrobienia, ale myślę, że Robson powinien tu odpowiedzieć.

koszmarek napisał/a:
ruslana81 napisał/a:
zawieszka w rozmiarze 2cm x 2cm ale z takim wypełnieniem, jakie jest na tej dużej zawieszce byłaby wg mnie fantastic

oj tak, jak dla mnie bomba by była :)

Bez problemów.

spiryt napisał/a:
Juiceman, to ja pomarudzę zeby nie było. :p A nie da sie tych kolczyków zrobic jak zawieszki czyli z wieksza iloscia czerwonego? Albo w ogole pomalowac metal na czerwono taka farbka co ma kolor jak moj Colt (tam gdzie ma oryginalny kolor:p )

Myślę, że malowanie to raczej we własnym zakresie skoro chcieliśmy/wybraliśmy srebro.

Znacznie ułatwiło by sprawę ograniczenie się do jakiejś sumy, wtedy wiadomo co można zrobić/dodać/odjąć - w końcu to nie produkcja masowa.

islandka - 23-05-2009, 18:51

ja jestem rozczarowana, nie podoba mi się :(

no może można byłoby coś zdziałać z tą dużą zawieszką....sam znaczek bez tego "czegoś"....co chyba trzyma, bo nie ozdabia.....

krotka - 23-05-2009, 20:33

Za duże, mało delikatne, może dla jakiejś "EMO goth lolity" by były spoko, ja na razie nie widzę nic dla siebie...

a pierścionek ma takie rozmiary, że mógłby spokojnie służyć jako kastet, w sumie dobry patent na samoobronę.... :P

robson - 23-05-2009, 22:26

Sprawa wygląda tak.
Na początku tygodnia robimy zamówienie cyrkoni i musze dąc znać czy zamawiać czerwone czy nie. Więc trzebaby szybko w miare zdecydować co robimy...
Albo chociaż ile mniej więcej jest chcętnych na TE WYPOCINY :) żebym wiedział ile cyrkoniii trzeba nam....

Cena jak pisałem wcześniej 18 zawieszka, 36 kolczyki, mogą być na sztyfcie lub biglu, do wyboru...Pierścionek do tego też by dało radę jakby sie uparł...
Taniej naprawdę się nie da. Cyrkonie są drogie dosyć... Zreszta wystarczy sprawdzić w jakimś jubilerskim ile komplet z takimi cyrkoniami o wadze ok 8- 9 g kosztuje.

ruslana81 - 24-05-2009, 00:36

robson, ja już napisałam, że Twój projekt był rewelacyjny. Tylko oczka czerwone. Juiceman jako pierwszy napisał ten temat, potem Ty się wypowiedziałeś i podrzuciłeś b. ładny projekt, a potem "znikłeś" i dziś znów się odzywasz, więc ja już nie wiem, który z Was się tym zajmie. Dla mnie to może być i droższe - ma być ładne. Twój projekt, robson, zdecydowanie jest najlepszy.
Juiceman - 24-05-2009, 01:12

Naturalnie, zajmie się ta osoba, której projekt uznacie za najlepszy =) proste.
Anonymous - 25-05-2009, 20:37

...to i ja się piszę na TE WYPOCINY robsona (oczywiście czerwone) :mrgreen:

1. czarna - kolczyki
8. Nikka - zawieszka
9. koszmarek- zawieszka
10. krotka - zawieszka
11. Jassmina - zawieszka
12. Monia - zawieszka
15. islandka - zawieszka
16. mała - zawieszka, pierścionek (oba, albo jedno z wymienionych)
17. Anda - zawieszka ,kolczyki

islandka - 25-05-2009, 23:10

ale to chyba stara lista....zapisywałyśmy się, która co chciałaby
...tak jak pisałam....mi się nie bardzo podobają projekty....więc...na razie nic :(