L200 Techniczne od 2006r - Dozbrajanie nowego L200
Anonymous - 04-11-2009, 13:55
Ostatnie wcielenie Elżbiety.
Obecnie na pokładzie:
Osłony podwozia AFN - komplet.
BFG AT 275/75/16
Zderzak przód ARB Deluxe Bullbar w kolorze nadkoli.
Zderzak tył AFN z uchwytami na kanistry i koło zapasowe.
Zawieszenie Dobinsons 2''
Reflektory dalekosiężne Lightforce XGT 240
Reflektory przeciwmgielne IMP
Safari Snorkel
Progi ASFIR square
Pozdrawiam.
namotore - 04-11-2009, 16:10
desperado ile wtopiles? Efekt budzi respekt pozdrawiam
---
p.s. Czy silnik Ci sie nie zagrzewa? Zasloniles wszystkie wloty swiezego, chlodniczki nie klinkly?
Hubeeert - 04-11-2009, 17:15
Bartman napisał/a: | Zderzak przód ARB Deluxe Bullbar w kolorze nadkoli. |
eLka rozpruwacz....
Anonymous - 04-11-2009, 17:58
namotore napisał/a: | desperado ile wtopiles? Efekt budzi respekt pozdrawiam
---
p.s. Czy silnik Ci sie nie zagrzewa? Zasloniles wszystkie wloty swiezego, chlodniczki nie klinkly? |
ARB ma wbrew pozorom całkiem porządną wentylację, dodatkowo przed chłodnicami jest teraz spora pusta przestrzeń. Nie zauważyłem różnicy w nagrzewaniu się auta, nawet w lecie.
Co do kosztów, to wolę nie pamiętać...Ale efekt nadal budzi uśmiech na moich ustach, więc myślę, że było warto. Została mi jeszcze do zakupienia wyciągarka oraz do zrobienia we własnym zakresie jakieś oświetlenie robocze. No i elka choć trochę przestała być tak obleśnie okrągła....
Anonymous - 04-11-2009, 20:57
Muszę przyznać że wygląda bojowo
HugoOrmo - 04-11-2009, 20:58
Ja juz czesc widzialem gdzie indziej...
efekt ninja jak dla mnie...
mam pytanko: gdzie oprocz islandii zapuszczales sie dalej...testowales sprzeta tylko lokalnie czy takze na bardziej "maratonowych" eskapadach?
pzdr
Anonymous - 04-11-2009, 21:17
Czesc. Niestety jezdzilem ostatnio dalej i targanie tam elki w kontenerze raczej odpada. Ostatnio jezdzilem natomiast wypozyczonym Isuzu D-max po Boa Vista (Cabo Verde) i moim zdaniem przy opancerzonej elce Isuzu wysiada. Planowalem na zime Jordanie, ale nastapila zmiana planow i chyba polece do Argentyny ktora planujemy przejechac rowniez wypozyczonym autem.
I jeszcze elka U-Boot
Pozdrawiam.
Kibloo - 05-11-2009, 09:42
ot, czad... niezłe, pozdro
johnyxii - 09-01-2010, 20:36
kibloo bardzo ładne osłonki jak możesz daj troszke bliżej danych na temat kontaktu wykonawcy ceny etc.
i coś nie w temacie dostałem dziś grudą błota pod silnik i złamała się końcówka łącząca wężyk z siłownikiem rozpinającym przedni dyfer (ps. co za d... wymyślił taką łączeniówkę z plastiku na samym dnie samochodu ) czy ktoś już przerabiał temat bo w serwwisie powiedzieli mi że trzeba wymienić cały element 1,5tys/zł
jak kiblo rozumiesz tematy są b.powiązane
Kibloo - 11-01-2010, 23:23
osłonki to:
projekt własny
wykonanie- generalnie własne i po znajomości (wycinanie i gięcie na laserze i prasie mojego klienta)
dopasowywanie i montaż własny...
poszukam, ale chyba rysunki DXF osłon przepadły przy ostatniej awarii kompa...
Jak chcesz to mogę ci pokazać jak wyglądają na żywca w piątek na spocie, bo jak nic nie wyskoczy to na dłuższą chwilę wpadnę, jak chcesz zobaczyć całość i skopiować osłony (np. przerysować na papier, albo obmierzyć) to musielibyśmy spotkać się gdzieś na kanale, jestem do dyspozycji.
Generalnie przeżyły najechanie na betonowy słupek, bez uszczerbku... Nie korodują od soli i łatwo się je zdejmuje (dokładnie jak oryginał).
pozdro
johnyxii - 01-02-2010, 19:31
Kibloo,
sorki mimo szczerych chęci nie dałem rady podjechać ale b.chętnie obejżełbym twoje rozwiązanie zabudowy podwozia
jak będziesz mieł chwilę daj znać byśmy się umówili i porozmawiali chwilę
Kibloo - 04-02-2010, 08:45
spoko,
jestem do dyspozycji, najlepiej jakbyś miał kanał, to wtedy można dokładnie obejrzeć i nawet zdjąć, to wtedy widać mocowanie.
jutro dam ci znać co i jak na PW
pozdro
johnyxii - 05-02-2010, 19:19
oki kadał da się zalatwić
szeryf722 - 06-02-2010, 20:50
Witam może komuś się przyda http://www.margo.pl/mitsu...k_akcesoria.pdf
PiotrasL200 - 06-02-2010, 22:19
Nie wiem, komu ma przydać sie ten link? Ceny dwu-, trzy- albo i czterokrotnie wyższe od egzemplarzy akcesoryjnych... Chyba wiekszość L-kowiczów zna ten cennik i omija go szerokim łukiem. Mi podobają się najbardziej ceny alufelg i hardtopów
pzdr
|
|
|