To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Forum ogólne - Jaki samochód ?

Student - 18-12-2008, 08:05

Deenbe jeździłem BMW 524, najmilej wspominam ten samochód ale koszty części zamiennych przekraczały moje możliwości utrzymania tego samochodu, np. serwis sprzęgła ok.3tyś. :cry: drążkami i gumami z zawieszenia można było obdzielić ze 2-3 samochody (ale oczywiście wpływało to na komfort i tego nie neguję).
Co do Audi nie potwierdzam domeny auta bezawaryjnego a cena części to kosmos. (w rodzinie A3 od nowości i sypie sie jak Fiat UNO, fortuna idzie w ten samochód), co prawda kolejne A6 Quatro 3.0 (tutaj raczej nie ma narzekania ale brata stać na to aby płacić fortunę za serwis).
No a PASSEK jak to passek jednym sie podoba innym nie.

seba77 - 18-12-2008, 10:32

A co z peugotem 407 sw HDI 2.O nigdy nie mialem okazji nim jezdzic moze ktoz z was mial z nim stycznosc .
mlun - 18-12-2008, 11:46

Podobno 406 miał dobrą opinie natomiast 407 z tego co ludzie mówią i piszą to nie to samo. Na dodatek na tylnych siedzeniach ma najmniej miejsca w klasie.
Fragu - 18-12-2008, 12:01

był test długodystansowy 407 chyba w Motorze, wypadł naprawde bardzo dobrze, redaktorzy chwalili. Silnik super, male spalanie, wysoki komfort i bezawaryjny.
Student - 18-12-2008, 12:18

Nie słuchajcie MOTORU tylko popytajcie taksiarzy, to jest naprawdę dobre źródło informacji (Ja rozmawiałem na temat 307 i facet takie psy wieszał że szok w porównaniu do 406 i Skody Octawii I).
cns80 - 18-12-2008, 12:48

Student napisał/a:
Nie słuchajcie MOTORU tylko popytajcie taksiarzy
Akurat taksiarze to najgorsze źródło opinii. Najpierw nie serwisują samochodu, a co muszą to naprawiają na chińszczyźnie, a potem psy wieszają że się psuje i jeszcze przez to inne rzeczy się psują. Mam 2 wójków taryfiarzy i widzę co oni robią. Jak pracowałem w serwisie to też tacy przyjeżdżali. Najpier koguta podpina na krótko i świeci mu się cały boży dzień, a do tego odpala co 5 min. samochód żeby podjechać na postoju, a później z pyskiem lata że mu producent odrzucił gwarancję na akumulator. Z zawieszeniem też to samo. Jadę z klientem na próbę drogową, a on zjeżdżając z drogi na jakiś polny dukt nawet nie zwalnia. Za 3 miesiące drze ryja że on chce wahacze na gwarancji.
Jakbym słuchał taksiarzy to napewno bym nie kupił mitsubishi, bo każdy z nich patrzy na nie z pogardą. Zapewne poleciliby mi Passata przejściówkę ;)

Co do 407 to pracując w Citroenie pytałem kolegów z Peugeota jak je oceniają. Generalnie ma te same wady co C5 II tylko nie ma HYDROACTIVE 3 czyli o jeden problem mniej. Pod względem jakościowym wypada gorzej niż 406, ale nie jest tak źle. Do Avensisa jej brakuje, ale do Vectry raczej nie :)

mlun - 18-12-2008, 12:58

I o tym właśnie mówię. Fakt że łądnie wygląda ale sugerując się opiniami nie wiem czy bym się na niegozdecydował.
Anonymous - 18-12-2008, 13:05

Student, ceny czesci takie jak innych marek. sprzeglo kompletne do mojego auta 750zl. Ceny do audi a3 nie sa jakies duze, takie jak do skody i seat i vw.
cns80 - 18-12-2008, 13:07

deenbe napisał/a:
sprzeglo kompletne do mojego auta 750zl.
Coś mi się wydaje że Studentowi chodziło o koło dwumasowe (jeśli bejca ma ?).
seba77 - 18-12-2008, 13:14

Kurcze w takim razie chyba dokladnie bede sie przygladał MAZDZIE 6 tylko jak w tym modelu sprawuja sie diesle ?
Student - 18-12-2008, 13:19

Nie, poleciał docisk sprzęgła no i tarcza, koszt 2600zł. Rozmawiałem ze sprzedawcą, znajomym i powiedział że każde BMW to czeka w okolicy 150tyś/km, bo dużo tego sprzedaje.
Co do taksiarzy to jest to grupa która mocno eksploatuje i moim zdaniem ma trochę racji.

No bo kogo się zapytać: mocherów. :(

cns80 - 18-12-2008, 13:19

seba77 napisał/a:
przygladał MAZDZIE 6 tylko jak w tym modelu sprawuja sie diesle ?
Starsze diesle były dość awaryjne w kwestii rozrządu i pompy paliwa. Ale te nowe to zupełnie inna bajka. Poczytaj: http://forum.mazdaspeed.pl
Fragu - 18-12-2008, 14:21

Mazda 6 - fajne autko, z tego co wiem to chwalone te diesle.

Avensis D4D - wtryski bardzo wrażliwe na jakość paliwa.

a tak w ogóle to kup Subaru Legancy :D

ps. uważam, że jednak taksiarzami nie ma co się sugerować, dobrze jest się rozejrzeć na forum danych marek.

Student - 18-12-2008, 14:53

No i trafi do takich "zboczeńców" jak Maniaki :wink:
Ale na poważnie jak wyżej. czytać, czytać i mieć swoje zdanie

Fragu - 18-12-2008, 16:24

...ale za to jaki to elitarny klub zboczeńców :P :wink:

ktoś tam wyżej pisał o vectrach C - baaaaardzo odradzam, a już w ogóle diesle CDTI, miałem styczność w staraj robocie, teraz mam styczność z zafirą CTDI -> tragedia, ciągle w serwisie stoi.

Z tej klasy samochodów to jeszcze Accord 2.2 diesel.

Mondeo, Superb ?