Outlander II GEN Techniczne - [II 2.0 DID] Outlander II - chiptuning bez utraty gwarancji
dab - 15-07-2009, 20:26
Nie szkoda czasem na to kasy? co 3 lata zmieniać "soft" za niemałe pieniądze
A dzisiaj śmignął obok czarny outek dumnie wyklejony naklejka na tylnej klapie RALLYART czy jakoś tak tez ja masz?
kosmetyka
Grześku - 15-07-2009, 21:36
Niektórym sama naklejka daje przyrost mocy
rezon - 15-07-2009, 21:42
Mont napisał/a: | Gdyby tą moc połączyć z 4WD mniam mniam | do kompletu jeszcze chyba trzeba będzie się rozejrzeć za sprzęgłem, może już zaczną produkować jakieś dobre zamienniki
gal8 - 15-07-2009, 21:45
dab napisał/a: | gal8 napisał/a: | Właśnie jestem po modyfikacji mapy silnika (tzw. chip) w Outander II 2,0 did Wczesniej miałem założonego Box-a, oczywiście padł dlatego zdecydowałem się założyć chipa jak na razie rewelka.Box się chowa . |
tematem watku jest: "chiptuning bez utraty gwarancji" - udalo ci sie zachowac gwarancje?
Gdzie zakladales chipa i jakie sa roznice po jego zalozeniu - chodzi mi o te ktore ci zapewne dali na papierze i o te twoje, ktore teraz odczuwasz podczas jazdy. |
Nie brałem tego po uwagę. Jedziesz do serwisu kążą ci za wszystko płacić czy masz gwarancje czy jej nie masz nie ma róznicy.Chipa zakładałem we Wrocławiu, dla mnie róznice są znaczne auto bardziej dynamiczne inna kultura pracy silnika,silnik pracuje ciszej,wciskasz gaz a auto na każdym biegu ciągnie .Wcześniej miałem załozonego w Niemczech Boxa ale to nie to samo. Podkreślam nie jestem fachowcem tylko zwykłym użytkownikiem.
166 KM 379 Nm
Pozdrawiam
dab - 16-07-2009, 08:19
gal8 napisał/a: | Jedziesz do serwisu kążą ci za wszystko płacić czy masz gwarancje czy jej nie masz |
to taka ogolna opinia, ale jak ci padnie - rzecz czesta np. turbina czy tez pojdzie blok silnika (rowniez cos czesta usterka) to gwarancja jednak by sie przydala
A gdzie zakladales i ile kosztowala ta operacja?
bonito - 16-07-2009, 09:53
Tak a propos "padnięcia" różnych podzespołów po założeniu chipa - jeżdżę modelem 2.0, do tej pory zaliczyłem już wymianę głowicy oraz turbosprężarki (przy przebiegu 60 tys.) - i to "samodzielnie" bez żadnego chipa czy boxa...
Trwałość silników 2.0 TDI jest jak widać tak czy inaczej dyskusyjna, myślę że zaraz po 100 tys. zamówię porządnego chipa - przynajmniej będę miał więcej przyjemności z jazdy, a co się ma zepsuć i tak się zepusuje...
Mont - 16-07-2009, 10:31
dab napisał/a: | Nie szkoda czasem na to kasy? |
gdyby nie ryzyko związane z utratą gwarancji nie zastanawiałbym się ani chwili, auto zupełnie inaczej się zachowuje, brak wyraźnej turbodziury i jest żwawsze na niskich obrotach. Różnica jest niesamowita....
gal8 - 16-07-2009, 10:33
dab napisał/a: | gal8 napisał/a: | Jedziesz do serwisu kążą ci za wszystko płacić czy masz gwarancje czy jej nie masz |
to taka ogolna opinia, ale jak ci padnie - rzecz czesta np. turbina czy tez pojdzie blok silnika (rowniez cos czesta usterka) to gwarancja jednak by sie przydala
A gdzie zakladales i ile kosztowala ta operacja? |
Ul.Opolska 159 koszt 1600pln
Pozdrawiam
Hubeeert - 17-07-2009, 16:20
Trochę powycinałem. Proszę o pisanie na temat
dab - 17-07-2009, 17:12
Hubeeert napisał/a: | Trochę |
troche... he he he
ichi - 17-07-2009, 18:38
Z góry przepraszam za kolejny OT ale mam wrażenie że cenzura idzie za daleko. Ja rozumiem, że pojawił się wątek "poboczny" zupełnie od czapy ale to też przecie są wypowiedzi forumowiczów i jako takie fajnie jeśli są bo to również tworzy klimat każdego forum no i można zdobyć dodatkowe wyobrażenie (czasem mylne) o osobach się wypowiadających. Dopóki nikt nie pojawiają się wycieczki osobiste, lub sformułowania powszechnie uważane za obraźliwe lub nie jest naruszane prawo to po jakiego grzyba cenzura? Jeśli jakiś temat idzie w las to należy zamknąć cały temat. Tym bardziej, że chyba niewiele więcej się dowiemy o "chip tuningu bez utraty gwarancji"
Anonymous - 17-07-2009, 19:09
Taka modyfikacja to świetna sprawa......
Chodzi oczywiście o chiptuning.........bez utraty gwarancji
mk - 17-07-2009, 19:19
Zgadzam się z bardzo rozsądnym stwierdzeniem daba, które własnie zostało ocenzurowane, ale przedtem przyniosło skutek...
Podsumowanie ichi również trafia w sedno, ale pewnie niebawem zniknie
Czyżby robiło się duszno na forum ? A może to tylko kwestia pogody
pozdrawiam
mk
ps. zdecydowałem sie zabrać głos (bardzo przepraszam za OT), bo podobny przypadek miał już miejsce niedawno...
Mont - 18-07-2009, 10:43
Czy montaż w ASO chipa Ralliart nie powinien zostać uwzględniony w dowodzie rejestracyjnym odpowiednim wpisem w rubryce "moc silnika" ??
Skoro twierdzą, że daje to przyrost mocy to zapis 103kW jest nieaktualny
Anonymous - 18-07-2009, 11:05
Mont napisał/a: | Czy montaż w ASO chipa Ralliart nie powinien zostać uwzględniony w dowodzie rejestracyjnym odpowiednim wpisem w rubryce "moc silnika" ??
Skoro twierdzą, że daje to przyrost mocy to zapis 103kW jest nieaktualny |
Nie wpisują bo musieliby tę moc zmniejszyć.........
http://forum.tdi-tuning.p...der=asc&start=0
|
|
|