To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Nasze Miśki - Jak ja nienawidze poniedzialkow

rosomak1983 - 10-09-2008, 22:36

londolut napisał/a:
rosomak1983 napisał/a:
Chyba jak najszybciej zmienię rozrząd u siebie...
Jeszcze tego nie robiłeś?! Chcesz pasek z rolką i uszczelniaczami za 120 czy remont za 1200 :D ?

no troszkę wiecej mnie wyjdzie pasek mitsuboshi plus rolka NTN 150+12(przesyłka)=162 pompa wody (i tu niewiem bo mogę kupic od klubowicza czy ze sklepu :? ) ok 100 no i robocizna tez 100 czyli razem 350zł.
Pozatym ja przejechałem od kupna ok. 2000 km. Wymiana w przyszłym tygogniu do czego zmobilzował mnie Cezar. (strasznie mi przykro)

Cezar, no ja tez chyba bym zaufał klubowiczowi ale jak widac mozna na tym stracic. Nie chce obwiniac śruby bo ufam ze miał dobrą wiare. Myslałem ze te paski wytrzymuja wiecej niz 60 tyś. przeciez to jest zrobione z rezerwą. Cezar, nie wiem za jakie grzechy ale masz pecha jak cholera ale karta musi sie w koncu odwrócić

Rafal_Szczecin - 10-09-2008, 22:43

ja tez juz jezdze z reka na ramieniu , rozrzad juz dawno kupiony, a nie wymieniony, od kupna samochodu przejechane ponad 10tkm .
ale juz jestem umowiony z mechaniorem i na dniach wymiana .
Cezar, dasz rade, nie lam sie

Hugo - 10-09-2008, 22:56

Ja wymieniłem pasek w Maździe zaraz po kupnie, mimo, że silnik jest bezkolizyjny. Także Panowie-wymieniać, wymieniać...
Cezar - 11-09-2008, 00:10

napisał/a:
Nie chce obwiniac śruby bo ufam ze miał dobrą wiare.

Nikt tu Tomka nie obwinia, toc to nie jego wina :)

Rafal_Szczecin napisał/a:

Musze dac, bo co innego mi zostalo :wink:
Tylko teraz mam goracy okres z $, prace mam do konca miecha, a potem sam nie wiem, q*wa zycie :evil:

Hugo napisał/a:
Także Panowie-wymieniać, wymieniać...

Dokladnie, bo potem to sa same klopoty i niepotrzebne wydatki :P

harpagan - 11-09-2008, 11:33

Cytat:
harpagan, a twoja glowica jest na sprzedaz? :wink:

Poszlo na PW :)

londolut - 11-09-2008, 11:59

ja tez juz jezdze z reka na ramieniu
To niewygodnie musi być ;) Jak się boisz to raczej z duszą na ramieniu.
od kupna samochodu przejechane ponad 10tkm
Stary jesteś albo odważny albo szastasz kasą ;)

Cezar, ile do tej pory wyszło cię gromadzenie części? Będziesz oddawał silnik do mechesa czy ktoś znajomy będzie ci to robił?

wojtas20 - 11-09-2008, 14:16

ja tez juz jezdze z reka na ramieniu , rozrzad juz dawno kupiony, a nie wymieniony, od kupna samochodu przejechane ponad 10tkm .
ale juz jestem umowiony z mechaniorem i na dniach wymiana .

ja jestem w identycznej sytuacjii, od kupna przejechałem prawie 15tkm i rozrząd mam dawno kupiony a nie mam kiedy dać auta do warsztatu do wymiany.. mam nadzieje że historia Cezara w moim wypadku się nie wydarzy :D a auto dam do warsztatu prawdopodobnie w przyszłym tygodniu..

Cezar - 11-09-2008, 17:00

Mam pytanie:
czy zawory z 4G13 beda pasowaly do mojego 4G92 ?

i czy trzeba kupic nowe sruby, ktorymi przykreca sie glowice do bloku ?

Poprosze o odp :)

rosomak1983 - 11-09-2008, 18:52

londolut napisał/a:
Stary jesteś albo odważny
od kupna samochodu przejechane ponad 10tkm .

hehe ja znam jednego forumowicza który jezdzi bez wymiany rozrzadu od kupna ponad rok i to wcale nie mało (mylse ze zrobił 20 tysi). Nie bede zdradzał niech moze sam sie pochwali odwaga. Moze macie jakies typy kto to??? :D :D :D :D

Bartek - 11-09-2008, 20:13

Nie pasują zawory z 4g13

Śrub nie musisz wymieniać jeżeli nie są wyciągnięte ponad 96.4 mm....

Cezar - 11-09-2008, 23:50

Bartek napisał/a:
Nie pasują zawory z 4g13

No to lipna wiadomosc :(
Trzeba kupowac nowe :roll:

Bartek napisał/a:
Śrub nie musisz wymieniać jeżeli nie są wyciągnięte ponad 96.4 mm....

Tego to musze sie dowiedzec w warsztacie, choc wydaje mi sie ze chlopaki wykrecili te sruby 'normalnie'. Sam nie wiem :?

londolut - 12-09-2008, 01:42

Bartek napisał/a:
jeżeli nie są wyciągnięte ponad 96.4 mm
Jeśli nikt przy głowicy nie grzebał, to pewnie nie będą miały jeszcze tej granicznej miary. Mimo tego, jeśli mechanik będzie je przykręcał drugi raz i dociągnie najpierw 2x momentem a później jeszcze dowali 2x 90° to któraś na bank puści. Jeśli nie, to po czasie spod głowicy może zacząć sączyć się olej lub silnik straci część ciśnienia na garach.

Cezar napisał/a:
wydaje mi sie ze chlopaki wykrecili te sruby 'normalnie'
To nie od odkręcania a od typu śruby jest niestety zależne.
Cezar - 12-09-2008, 17:05

komplet srub to ok 45plnow, wiec nie bede sie bawil i beda nowe :wink:

Jutro mam nadzieje zamowic wszystkie graty od Mateusza z All-Parts i od poniedzialku jazda :twisted:

wojtas20 - 12-09-2008, 17:34

po tym co spotkało kolegę postanowiłem jak najszybciej zrobić z rozrządem, byłem na razie u dwóch mechaników i oboje zaśpiewali mi za samą robotę ( części mam już swoje ) 300 pln..
wydaje mi się to dużo jednak nie wiem ile biorą normalnie, powiedzcie mi czy to się opłaca czy szukać jeszcze kogoś tańszego, w skład tego co chce wchodzi wymiana rozrządu ( pasek, rolka ) oraz wymiana pompy wody..

Cezar - 12-09-2008, 17:35

wojtas20 napisał/a:
za samą robotę ( części mam już swoje ) 300 pln.

:shock: za tyle, a nawet mniej, to w ASO robia heh

200pln za robote to chyba max :wink: