Nasze Miśki - Czerwony Colt CA4A
karolgt - 11-12-2010, 12:02
Hugo napisał/a: | karolgt napisał/a: | Niech stoi, nie zużywa się | Przeciwnie. |
no wiem że się zużywa, ale 4500 km rocznie to nie jest 0 km rocznie, zawsze coś.
A sprzeda, będzie potrzebował samochodu i będzie musiał szukać innego a ciężko znaleźć w dobrym stanie.
rosomak1983 - 11-12-2010, 12:07
W sumie Jogurt wezmiesz za nie tyle co nic ...
A auto zawsze warto miec szczególnie takie
Jogurt - 11-12-2010, 14:05
sam niewiem co robić, w lato i tak jeżdżę bobem albo syreną bo klimatycznie a w zimę unem Sylwii bo mi colta szkoda. do pracy jeżdżę ze znajomą. jakby ktoś zaoferował dobry pieniądz to chyba byłbym w stanie się z nim rozstać. celem jest tylko i wyłącznie potrzeba zmienienia 2 małych na jedno duże.
Jogurt - 10-01-2011, 20:53
mały update. w sobote zmieniłem sonde. przy tych cenach paliwa nawet przy jego przebiegach trzeba rozpocząć walkę z większym spalaniem. od dłuższego czasu colt połyka 1,5-2 litry więcej. co ciekawe podczas trasy nad morze, czy wilkasy spalił 5,7-6,2 więc bardzo fajnie. problem jest przy jeździe po miejscu. zawsze robiłem ok 615km do rezerwy, w tej chwili 500km. trasy takie same - kilka,kilkanaście kilomterów. podmiana czujnika temperatury nic nie zmieniła. auto nagrzewa się normalnie, ogrzewanie działa poprawnie więc termostat też jest ok. co zauważyłem to strzelanie w wydech przy schodzeniu z obrotów więc było za bogato. na analizatorze niby wszystko ok. zobaczymy co zmiana lambdy dała. dzięki wielkie dla Lutka za pomoc w dobraniu kolorów kabelków w temacie sprzedaży powiem że już mi przeszło, colt zostanie jako drugie auto. a po zimie muszę zrobić pierwszą konserwację bo rudy zaatakował kilka miejsc, w sumie było nie było w grudniu będzie miał 20 latek piaskowanie już umówione
londolut - 11-01-2011, 00:34
Hehehe nowa lambada fajna to fajna rzecz A kolorkomania w kabelkologii jest do ogarnięcia
robertdg - 26-02-2011, 20:08
Eeeeeehem, przez ponad miesiąc się nic nie działo
Jogurt - 27-02-2011, 00:06
no nie działo się więc napiszę że colcik dostał nowe aku fiaam 45Ah bo 3,5 roczna centra wyzioneła ducha i dostał nowe wycieraczki banany na przód i tył ostatnio przestał działać brzęczek od świateł. wie ktoś gdzie to jest schowane bo już bym zostawił auto na światłach. pozatym jest w barwach narodowych monako. biały dołem czerwony górą. niech ta zima już znika bo sól odciska na nim piętno
Roberto ale o so chozi ?
jacek11 - 27-02-2011, 00:25
Jogurt napisał/a: | no nie działo się więc napiszę że colcik dostał nowe aku fiaam 45Ah bo 3,5 roczna centra wyzioneła ducha |
co za złom jeszcze w tamtym roku miałem w galancie aku,który był tam jak go kupiłem,i okazało się,że jest z 2004 roku.jeszcze kręci do tej pory,ale w zimę miał problem
Anonymous - 27-02-2011, 10:55
robertdg napisał/a: | Eeeeeehem, przez ponad miesiąc się nic nie działo |
a potem jak się stało ojjj się stało
Jogurt teraz Twoja kolej na dokończenie rymowanki
Juiceman - 27-02-2011, 12:30
Jogurt no nie gadaj, że nic się nie dzieje
Jogurt - 27-02-2011, 20:40
Juiceman, zadziało się. korzystając z łądnej pogody umyłem colcika i ...
Jogurt - 27-02-2011, 21:15
Derpin napisał/a: | robertdg napisał/a: | Eeeeeehem, przez ponad miesiąc się nic nie działo |
a potem jak się stało ojjj się stało
|
to coś na plac mi przywiało
Anonymous - 27-02-2011, 21:23
Jogurt napisał/a: | to coś na plac mi przywiało |
podobno całą drogę ładnie mruczało
oby się sprawowało
Jogurt - 27-02-2011, 21:25
Derpin, co Cie tak na rymy wzieło? najadłeś się czegoś ? albo to jeszcze od wczoraj?
przedstawiam Wam młodszego choć większego brata mojego colta:
w 2 słowach: poliftowy avance, po vinie 99, rejestracja 2000, 1 właściciel w niemcowni, do końca serwisowany w aso, przebieg 159 000, kupiony u Mateusza i Tomka z Czapli. wielkie dzięki dla Derpina za nagranie tematu, oraz robertdg za pomoc w oględzinach i zakupie. Gal będzie miał swój własny temat i tam opiszę wszystko, co i jak. generalnie uśmiech z twarzy nie schodzi poza czasem spędzonym na stacji.
edit: zapomniałem dodać że to V-ka ofkors
robertdg - 27-02-2011, 21:39
Derpin napisał/a: | podobno całą drogę ładnie mruczało |
To za skromne określenie,
warczał niczym dziki nieujarzmiony kocur,
jego dzikie spojrzenie,
powodowało że innym wysiadał elektrozawór,
...
Dobra nie produkuje się dalej, bo jeszcze zaczne wiersze trzaskać
|
|
|