To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Nasze Miśki - Czerwony Colt CA4A

karolgt - 11-12-2010, 12:02

Hugo napisał/a:
karolgt napisał/a:
Niech stoi, nie zużywa się
Przeciwnie.

no wiem że się zużywa, ale 4500 km rocznie to nie jest 0 km rocznie, zawsze coś.
A sprzeda, będzie potrzebował samochodu i będzie musiał szukać innego a ciężko znaleźć w dobrym stanie.

rosomak1983 - 11-12-2010, 12:07

W sumie Jogurt wezmiesz za nie tyle co nic ...
A auto zawsze warto miec szczególnie takie :D

Jogurt - 11-12-2010, 14:05

sam niewiem co robić, w lato i tak jeżdżę bobem albo syreną bo klimatycznie a w zimę unem Sylwii bo mi colta szkoda. do pracy jeżdżę ze znajomą. jakby ktoś zaoferował dobry pieniądz to chyba byłbym w stanie się z nim rozstać. celem jest tylko i wyłącznie potrzeba zmienienia 2 małych na jedno duże.
Jogurt - 10-01-2011, 20:53

mały update. w sobote zmieniłem sonde. przy tych cenach paliwa nawet przy jego przebiegach trzeba rozpocząć walkę z większym spalaniem. od dłuższego czasu colt połyka 1,5-2 litry więcej. co ciekawe podczas trasy nad morze, czy wilkasy spalił 5,7-6,2 więc bardzo fajnie. problem jest przy jeździe po miejscu. zawsze robiłem ok 615km do rezerwy, w tej chwili 500km. trasy takie same - kilka,kilkanaście kilomterów. podmiana czujnika temperatury nic nie zmieniła. auto nagrzewa się normalnie, ogrzewanie działa poprawnie więc termostat też jest ok. co zauważyłem to strzelanie w wydech przy schodzeniu z obrotów więc było za bogato. na analizatorze niby wszystko ok. zobaczymy co zmiana lambdy dała. dzięki wielkie dla Lutka za pomoc w dobraniu kolorów kabelków :) w temacie sprzedaży powiem że już mi przeszło, colt zostanie jako drugie auto. a po zimie muszę zrobić pierwszą konserwację bo rudy zaatakował kilka miejsc, w sumie było nie było w grudniu będzie miał 20 latek :) piaskowanie już umówione :twisted:
londolut - 11-01-2011, 00:34

Hehehe nowa lambada fajna to fajna rzecz :D A kolorkomania w kabelkologii jest do ogarnięcia ;)
robertdg - 26-02-2011, 20:08

Eeeeeehem, przez ponad miesiąc się nic nie działo :-)
Jogurt - 27-02-2011, 00:06

no nie działo się więc napiszę że colcik dostał nowe aku fiaam 45Ah bo 3,5 roczna centra wyzioneła ducha i dostał nowe wycieraczki banany na przód i tył :D ostatnio przestał działać brzęczek od świateł. wie ktoś gdzie to jest schowane bo już bym zostawił auto na światłach. pozatym jest w barwach narodowych monako. biały dołem czerwony górą. niech ta zima już znika bo sól odciska na nim piętno :evil:
Roberto ale o so chozi ? :D :) :biggrin: :rolleyes:

jacek11 - 27-02-2011, 00:25

Jogurt napisał/a:
no nie działo się więc napiszę że colcik dostał nowe aku fiaam 45Ah bo 3,5 roczna centra wyzioneła ducha

co za złom :evil: jeszcze w tamtym roku miałem w galancie aku,który był tam jak go kupiłem,i okazało się,że jest z 2004 roku.jeszcze kręci do tej pory,ale w zimę miał problem :wink:

Anonymous - 27-02-2011, 10:55

robertdg napisał/a:

a potem jak się stało ojjj się stało :D

Jogurt teraz Twoja kolej na dokończenie rymowanki :P

Juiceman - 27-02-2011, 12:30

Jogurt no nie gadaj, że nic się nie dzieje :D
Jogurt - 27-02-2011, 20:40

Juiceman, zadziało się. korzystając z łądnej pogody umyłem colcika i ...
Jogurt - 27-02-2011, 21:15

Derpin napisał/a:
robertdg napisał/a:

a potem jak się stało ojjj się stało :D

to coś na plac mi przywiało :D

Anonymous - 27-02-2011, 21:23

Jogurt napisał/a:
to coś na plac mi przywiało :D

podobno całą drogę ładnie mruczało :P

oby się sprawowało :D

Jogurt - 27-02-2011, 21:25

Derpin, co Cie tak na rymy wzieło? najadłeś się czegoś ? albo to jeszcze od wczoraj? :)

przedstawiam Wam młodszego choć większego brata mojego colta:

w 2 słowach: poliftowy avance, po vinie 99, rejestracja 2000, 1 właściciel w niemcowni, do końca serwisowany w aso, przebieg 159 000, kupiony u Mateusza i Tomka z Czapli. wielkie dzięki dla Derpina za nagranie tematu, oraz robertdg za pomoc w oględzinach i zakupie. Gal będzie miał swój własny temat i tam opiszę wszystko, co i jak. generalnie uśmiech z twarzy nie schodzi poza czasem spędzonym na stacji. :D
edit: zapomniałem dodać że to V-ka ofkors :twisted:

robertdg - 27-02-2011, 21:39

Derpin napisał/a:
podobno całą drogę ładnie mruczało

To za skromne określenie,
warczał niczym dziki nieujarzmiony kocur,
jego dzikie spojrzenie,
powodowało że innym wysiadał elektrozawór,
...

Dobra nie produkuje się dalej, bo jeszcze zaczne wiersze trzaskać ;-)