Nasze Miśki - Galant V6 Juiceman'a
PiotrBe - 11-11-2008, 12:41
Cytat: | Właśnie.....a ja szukam takiej wanny do bagażnika nie wiecie gdzie za ile taką wyrwać?
|
Niestety nie wiem, mogę użyczyć swojej do pomiarów, jeśli znajdzie się firma gotowa coś takiego dorobić.
rozmawiałem juz z Cuuubem, ale firma, która robiła płyty pod silnik nie ma możliwości klepnięcia takiej powierzchni. Zobowiązuję sie poszukać czegoś u mnie, ale to dopiero w grudniu, bo na razie mam za dużo na głowie - koncowka sezonu, więc młyn.
pzdr
Kmer - 12-11-2008, 19:31
No i nastąpił ten dzień kiedy misiek wytoczył się o własnych silach z kanału,choć z jego zachowania nie bardzo mu się to widocznie podobało,po czterech dniach od odebrania części od Juicemena i całodziennych walkach w kanale osiągnąłem pełen sukces,Misiek zrobił swoje pierwsze kroki na polskiej ziemi o własnych siłach,fakt nie obyło się bez małych problemów,bo po odpowietrzeniu skrzyni nie wytrzymał jeden z węży układu chłodzenia,i pociekł cienkim strumieniem płyn,może to i dobrze ze stało się to teraz bo wiadomo co trzeba jeszcze wymienić,ale mimo to nie powstrzymałem się co by go nie przetestować w warunkach drogowych,skrzynka płynnie zmienia biegi mimo ze nie ma pełnego stanu oleju,bo właściciel zakupił tylko 8L choć prosiłem go o co najmniej 9L,bo jednak cały układ został osuszony do zera,ale jak to Przemek nauczył się czytać manuale i wie wszystko lepiej,ale cóż tak bywa,jak na razie misiek jest bez maski bo ma być myty cały silnik i zmieniany rozrząd także nie ma sensu jej zakładać jak na razie,no i grill leży w bagażniku bo ktoś połamał wsuwki mocujące i parę zgubił,z tego co już się dowiedziałem musiało to nastąpić u wroga jeszcze,tak po za tym autko jest kompletne,ma nowe filtry i oleje,z lewej strony klocki hamulcowe,bo z prawej nie miałem miejsca w garażu żeby ściągnąć kolo,ale zrobię to w sobotę,Trawkins wielkie dzięki za przezbrojenie lamp,sam bym tego nie zrobił masz już wprawę po robieniu swoich to poszło Ci to sprawnie wszystko świeci dobrze trzeba je tylko wyregulować i wymienić prawą pozycje bo jest chyba spalona,jeszcze raz wielkie dzięki Marcin masz ode mnie plusa no i ,może w niedziele haha,przepraszam wszystkich ze nie ma żadnej foto relacji,ale nie miałem na to sil i możliwości pracując samemu,żeby takowa przeprowadzić,jak w sobotę przyjedzie Przemek to na pewno nadrobi wszystko,może nawet będzie jakiś filmik pokazujący ze Misiek faktycznie się porusza o własnych silach.To chyba na tyle na dzień dzisiejszy co mam do przekazania wszystkim odnośnie Juicemena miska,następne newsy w trakcie postępujących prac.
jacek11 - 12-11-2008, 21:25
Cytat: | No i nastąpił ten dzień kiedy misiek wytoczył się o własnych silach z kanału |
No to się człowieku spisałeś na medal
Przemek pewnie się gotuje
Czekam z niecierpliwością na foty
Pozdro
KaWu - 12-11-2008, 22:03
NO i super. Widze ze finisz zbliza sie wielkimi krokami. Tak trzymac.
Kmer - 13-11-2008, 07:24
Cytat: | Przemek pewnie się gotuje |
No jak na razie się chyba nie gotuje,bo pojechał sobie do Wa-wy,i o niczym nie wie,jak zadzwoni to może mu powiem,chyba ze sobie poczyta to nie będę musiał hehehe
Marcin-Krak - 13-11-2008, 14:49
Za te 8 litrów oleju - to Mu nic nie mów
Jakby nie wiedział skąd jest - to bym pomyślał, że to ziomek jakiś - taki centuś
Juiceman, to kiedy wpadasz na spota do Krakowa fspaniałom aótostradą nie masz daleko
Juiceman - 13-11-2008, 15:45
Dla wyjaśnienia w przed dzień zakupu miało być 8L Arku, a i tak w baniakach ponad 8litrów było;] Na sobotę spokojnie będzie jeszcze olej. Dziś odebrałem zaślepkę do halogena jutro odbiór nakrętek do stalówek oraz kpl. rozrządu i świece NGK.
Bartek_Carisma - 13-11-2008, 19:19
Witaj Juiceman,
super Galant zawsze chciałem mieć
Anonymous - 14-11-2008, 08:28
Juiceman nice galancik ;]
ruslana81 - 14-11-2008, 23:34
no no.....będzie jak nówka....Super Juice! Mam nadzieję, że zimą usiądę w tym Galu i sobie go obejrzę
Juiceman - 15-11-2008, 21:16
Z ogłoszeń parafialnych :
Dziś Kmer obmył autko z silnikiem od góry włącznie = ) przed moim przyjazdem. Został założony komplet klocków na przód. Wymiana filtra w kabinie dodatkowo przyszła zaślepka poniżej fotka oraz maska została już założona :

Skrzynia działa idealnie, Autko jeździ już o własnych siłach ( tak jak Arek pisał wyżej).
Jak się okazało po dzisiejszych oględzinach rozrząd został wymieniony jakieś 2,3kkm temu - więc mam nowy kpl. rozrząd do sprzedania ( w poniedziałek odbiorę go z poczty).
W najbliższym czasie Misiek będzie potrzebował :
Łącznika elastycznego tłumika (krótkiego)
Żarówki pozycyjne i mijania oraz nowe oświetlenie na kokpit.
Kpl. klocków na tył.
Akumulator 66 Ah 570A.
W planach jest także zabezpieczenie Miśka przed zimą - konserwacja podwozia.
Z modyfikacji :
w niedługim czasie będzie dokonana mała modyfikacja przy zegarach ale o tym dopiero po fakcie .
Chciałem jeszcze raz Oficjalnie Podziękować Arkowi i Marcinowi za odwalenie naprawdę Dobrej Roboty! ! !, a także Wszystkim którzy pomagali przy Galu! Dzięki tym Wszystkim MitsuManiakom Galant jest prawie na Finiszu! DZIĘKUJĘ!
Kmer - 15-11-2008, 21:42
Juiceman napisał/a: | Z modyfikacji :
w niedługim czasie będzie dokonana mała modyfikacja przy zegarach ale o tym dopiero po fakcie . |
Widzę ze o czymś nie wiem
Przemek pochwal się!!!!!!
klocki z prawej strony założyłeś sam,no i oczywiście tył tez będziesz zakładał,co by nie było,no i filtr tez Ty,ja dzisiaj się prawie nie ubrudziłem ,fakt tak jak mówi Przemek autko jeździ,skrzynia delikatnie i płynnie zmienia biegi,jest parę jeszcze mankamentów do wyeliminowania,ale prace zbliżają się już ku końcowi,jeżeli nie wynikną komplikacje,tfuu,tfuu,to przy dobrych wiatrach w przyszłą niedziele misiek zawita do Wrocławia.
Anonymous - 16-11-2008, 10:37
Juiceman napisał/a: |
Z modyfikacji :
w niedługim czasie będzie dokonana mała modyfikacja przy zegarach ale o tym dopiero po fakcie .
|
coś ty tam wymyślił? no nic musimy poczekać
p.s. może jakiś mały spocik we wro?;>
Anonymous - 16-11-2008, 10:50
Juiceman napisał/a: |
Z modyfikacji :
|
He he i mamy zagadkę, ciekawe co to może być !!!!!!
Juiceman - 16-11-2008, 16:01
Spokojnie dziś będzie fotka xD
|
|
|