[97-04]Galant EAxA/W - Problem ze skrzynią automatyczną
Hugo - 18-12-2012, 20:26
pit696, ta sama skrzynia tylko Ty masz dołożonego tiptronic'a
pit696 - 18-12-2012, 23:48
czyli mozna lac ten sam olej?
Hugo - 19-12-2012, 08:12
Jeśli tamta działa OK, to Twoja też powinna działać tak samo.
jarek80 - 03-01-2013, 10:23
Duża prośba o pomoc. Wczoraj wymienilem zepsute sprzeglo (konwerter) i przy okazji zmieniłem olej na castrol transmax z . I skrzynia zaczele przechodzic w tryb awaryjny,wczesnij skrzynia dzialala bez problemu. To wina zapowietrzenia skrzyni ? czy blad mechanika? skrzynia szarpie i przechodzi w tryb awaryjny
wookash - 30-01-2013, 09:29
Witam ja też mam pytanie mój gal stoi u mechanika (naprawa konwertera/regeneracja) pytałem jakim olejem zalewa skrzynie i odpowiedział ze on używa oleje shell-a i mam pytanie czy ktoś się spotkał z olejem przekładniowym shella pasującym do skrzyni gala? Szukam w internecie od rana i wszyscy leją różne tylko nie shella... Nie wiem co mam robić czy dzwonić do niego i kupować olej na własną rękę czy ma lać swój olej
Sticker - 30-01-2013, 09:42
Zalej Castrolem Transmax.
wookash - 30-01-2013, 10:17
Sticker napisał/a: | Zalej Castrolem Transmax. |
Niestety już zalany shellem ehh... gościu powiedział żebym się nie martwił ze 20lat robi skrzynie olej jest bardzo dobry itp itd wiadomo gadanie mechaników... trudno pojeżdżę z rok i wymienię na castrola chyba nic się nie stanie na na tym shellu pojeżdżę trochę chyba facet wie co robi, mam nadzieję
WreX - 30-01-2013, 10:59
wookash napisał/a: | Sticker napisał/a: | Zalej Castrolem Transmax. |
Niestety już zalany shellem ehh... gościu powiedział żebym się nie martwił ze 20lat robi skrzynie olej jest bardzo dobry itp itd wiadomo gadanie mechaników... trudno pojeżdżę z rok i wymienię na castrola chyba nic się nie stanie na na tym shellu pojeżdżę trochę chyba facet wie co robi, mam nadzieję |
Dowiedź się dokładnie co to za olej znajdź jego dokładne parametry i porównaj np z Transmax Z albo Dia Queen, jeśli będą zbliżone to nie będzie tak źle.
Tomek - 30-01-2013, 11:54
wookash napisał/a: | Sticker napisał/a: | Zalej Castrolem Transmax. |
Niestety już zalany shellem ehh... gościu powiedział żebym się nie martwił ze 20lat robi skrzynie olej jest bardzo dobry itp itd wiadomo gadanie mechaników... trudno pojeżdżę z rok i wymienię na castrola chyba nic się nie stanie na na tym shellu pojeżdżę trochę chyba facet wie co robi, mam nadzieję |
zapytaj się go ile Galantów już zalał tym olejem, bo samochód samochodowi nierówny
wookash, widzę, że wziąłeś to auto z Aleksandrowa??
Sticker - 30-01-2013, 12:06
Ja jak kupiłem swojego galanta to miałem zalany olej Lotos ATF.
Gościu co mi sprzedawał twierdził że to lali spece od skrzyń.
Podobno koszt wymiany u nich oleju to 120zł .
Tak więc trzeba uważać na pseudo fachowców.
Tomek - 30-01-2013, 12:28
Sticker napisał/a: | Gościu co mi sprzedawał twierdził że to lali spece od skrzyń.
Podobno koszt wymiany u nich oleju to 120zł . |
panie kierowniku
koszt wymiany 120zł, to chyba w manualu
chyba, że mowa o samej usłudze
wookash - 30-01-2013, 12:56
tomek84 napisał/a: | wookash, widzę, że wziąłeś to auto z Aleksandrowa?? |
Tak, wziąłem go, jest do dopieszczenia (chociażby skrzynia) ale chociaż będę pewny że nie strzeli konwerter za moment, blacharka do zrobienia (tylne nadkola i troche przy kielichach) ale co do ceny fajnie się z facetem dogadałem no i skusiłem się
Co do oleju, to oczywiście zapytam go co dokładnie wlał, nie ma innej opcji akurat był poza firmą i nie mógł dokładnie powiedzieć przy odbiorze zapytam
Sticker - 30-01-2013, 12:56
tomek84 napisał/a: | Sticker napisał/a: | Gościu co mi sprzedawał twierdził że to lali spece od skrzyń.
Podobno koszt wymiany u nich oleju to 120zł . |
panie kierowniku
koszt wymiany 120zł, to chyba w manualu
chyba, że mowa o samej usłudze |
Koszt kompletnej usługi.
Filtra pewnie nie zmieniają i zlewają pewnie tylko olej z miski.
Gościu chciał mi dać na nich namiary ale podziękowałem.
Tomek - 30-01-2013, 13:04
Sticker napisał/a: |
Koszt kompletnej usługi.
Filtra pewnie nie zmieniają i zlewają pewnie tylko olej z miski.
Gościu chciał mi dać na nich namiary ale podziękowałem. |
ale w automacie ?
jeśli tak to ja bym też podziękował za taki olej/taką wymianę
Sticker - 30-01-2013, 13:09
tak w automacie - wyżej pisałem że leja lotosa ATF
|
|
|