To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Carisma - Ogólne - BI XENONY

kkriss - 08-02-2009, 10:53

A kto powiedział, że w Cari światła słabo świecą i trzeba zakładać pseudo kseony? - Prawie taki sam efekt będzie jak ktoś cały czas będzie jeździł na długich - efekt podobny, a koszt żaden :-)
mlun - 08-02-2009, 13:32

Może po lifcie są lepsze ale przed światła są delikatnie mówiąc do pupy :P
cns80 - 09-02-2009, 07:41

Matejko napisał/a:
sa ok - bo droge widze dobrze - a jak wjezdzam do garazu to jakies pasy swiatla leca po suficie
To jest profesjonalny test ustawienia reflektorów ;)
Matejko - 09-02-2009, 09:12

cns80 napisał/a:
To jest profesjonalny test ustawienia reflektorów ;)

tzn? bo nie rozumiem ?? :D

cns80 - 09-02-2009, 09:28

Matejko, znaczy się że organoleptycznie to nawet pseudoksenon świeci dobrze. To podobnie jak z dojpohamownią ;) Subiektywne odczucie, a nie badanie za pomocą aparatury.
Matejko - 09-02-2009, 11:19

prosze Cie, sadzisz ze mialbym zle ustawione swiatla?? :lol:
mlun - 09-02-2009, 14:23

Może od czegoś światło się odbija jak wstawiasz do garażu:P
Anonymous - 09-02-2009, 14:38

fajne te xenony,chyba też sobie kupię tylko wcześniej do lampki nocnej założę tzw., kwokę jak mnie łeb nie będzie napi....to znaczy że xsenony będą pasować do mojego lanselota he he he
cns80 - 09-02-2009, 15:15

Matejko napisał/a:
jak wjezdzam do garazu to jakies pasy swiatla leca po suficie
Jest na to rada. Musisz zmienić terakotę na podłodze na mniej błyszczącą :mrgreen:
Matejko - 09-02-2009, 18:14

cns80 napisał/a:
Jest na to rada. Musisz zmienić terakotę na podłodze na mniej błyszczącą :mrgreen:

czysty beton, dzis sprawdzilem - na scianie z przodu auta widac normalnie wszystkie linie tak jak trzeba jest ustawione bardziej na doswietlenie pobocza, ale od lamp w przod oswietlam takze sciany po bokach i sufit jednorodnym slabym swiatlem, plus mocniejsze cienie, jak moj slaby aparat zalapie to zrobie foty

Krzyzak - 09-02-2009, 19:14

na scianie to norma - szczegolnie po prawej
gorzej, jak swieci po suficie...
a widzialem wiele takich pseudoksenonow, ktore swieca tak, ze w srodku poprzedzajacego auta robi sie jasno...

saphire - 09-02-2009, 19:22

pawel-krol napisał/a:
Zamontowalem BiXenony w swojej cari kilka tygodni temu

Oczywiście wiesz że ZAWSZE w wypadku kolizji będzie to TWOJA wina. Nawet jeśli nie będzie. Wystarczy że ten drugi powie że go oślepiłeś nielegalnym oświetleniem... :badgrin:

Matejko - 10-02-2009, 01:08

to tak tylko dla przyblizenia ze zwykle swiatla tez swieca gdzie popadnie leon(reflektory oryginalne-nie wiem kto jest producentem, swiatla ustawione dobrze)
ustawienie

prawa

lewa

sufit

niestety widac slabosc aparatu, ale tez widac o co loto :D

chcialem tez zrobic test z ksenonami bo akurat mam zestaw na h7 ale zrobie dopiero jak mi przysla nowa przetwornice, bo jedna nie moze ruszyc zarowki :(

londolut - 10-02-2009, 06:26

Refleksy są normalnym zjawiskiem. Takie coś występuje nawet na zwykłych żarówkach.
Krzyzak napisał/a:
widzialem wiele takich pseudoksenonow, ktore swieca tak, ze w srodku poprzedzajacego auta robi sie jasno
Ja też, strasznie nie przyjemnie się jedzie :| :?
Jaro1974 - 11-02-2009, 23:14

Takie refleksy które są u ciebie Matejko to nie jest nic strasznego. To po prostu światło żarówki odbija się od elementów reflektora i to jest norma. Prawdę powiedziawszy to to nie oślepia. Tak więc nie ma się czym stresować tylko jeździć. Pozdrawiam.