[97-04]Galant EAxA/W - Korozja kielichów amortyzatora
Ewcia80 - 06-08-2016, 08:13
Roberttg,a co powinan zrobić przed spawaniem?moze sprezonym powietrzem wydmuchać syf?
Gdybyś Ty miał taka dziurkę to byś sie martwił bardzo?Ja sie martwię,że po zimie mi pęknie ten kielich
savagger995 - 06-08-2016, 14:37
Ewcia80 napisał/a: | Roberttg,a co powinan zrobić przed spawaniem?moze sprezonym powietrzem wydmuchać syf?
Gdybyś Ty miał taka dziurkę to byś sie martwił bardzo?Ja sie martwię,że po zimie mi pęknie ten kielich |
Nie sądzę aby aż tak źle. Proszę mnie poprawić jeżeli mijam się z prawdą ale do tej pory choć na forum jestem od dawna nikomu jeszcze nie wbiło amora w maskę, Możesz mi nie uwierzyć
ale brat miał w golfie 3 zeżarte z 80 % kielichów normalnie takie dziury ,że głowa by się zmieściła. I w nim jest tylko pojedyncza blacha a w galau masz chyba podwójna.
robertdg - 06-08-2016, 21:23
Ewcia80 napisał/a: | Roberttg,a co powinan zrobić przed spawaniem?moze sprezonym powietrzem wydmuchać syf?
Gdybyś Ty miał taka dziurkę to byś sie martwił bardzo?Ja sie martwię,że po zimie mi pęknie ten kielich | Z zawodu jestes spawaczem/blacharzem, że tak zapytam Może zostaw robote zaufanemu fachowcowi on już podejmie decyzje ile wyciac zapouszczonej blachy, gdzie wyczyscic a gdzie zakonserwowac.
Nie pokaze Ci jak było u mnie, ale od spodu podobnie, od góry po wyczyszczeniu wygladało tak
finalnie
Dodam że od spodu były odbudowane wzmocnienia wachacza górnego
Cytat: | Nie sądzę aby aż tak źle. Proszę mnie poprawić jeżeli mijam się z prawdą ale do tej pory choć na forum jestem od dawna nikomu jeszcze nie wbiło amora w maskę, Możesz mi nie uwierzyć
ale brat miał w golfie 3 zeżarte z 80 % kielichów normalnie takie dziury ,że głowa by się zmieściła. I w nim jest tylko pojedyncza blacha a w galau masz chyba podwójna.
| Może nie wbiło amora, ale koło odjechało gdy sie urwało mocowanie górnego wahacza - a to własnie ten element.
Marcino - 08-08-2016, 08:45
savagger995 napisał/a: | Proszę mnie poprawić jeżeli mijam się z prawdą ale do tej pory choć na forum jestem od dawna nikomu jeszcze nie wbiło amora w maskę, |
Radex miał problem bo jemy własnie po nieudolnej naprawie oderwało się mocowanie górnego wachacza...
Tak że Robertdg dobrze pisze...
robertdg napisał/a: | Dodam że od spodu były odbudowane wzmocnienia wachacza górnego |
Krzyzak - 09-08-2016, 08:15
Ja pamiętam przypadek (nie Radexa), gdzie wbiło amortyzator w maskę.
Hugo - 09-08-2016, 08:18
Krzyzak napisał/a: | Ja pamiętam przypadek (nie Radexa), gdzie wbiło amortyzator w maskę | W EA czy E5x?
Krzyzak - 09-08-2016, 14:02
W EA, ktoś się tu na forum "chwalił". Ale to było lata temu...
Sessin - 09-08-2016, 15:26
Witam, też mam problem z korozją kielichów, na razie sytuacja jest w fazie niezaawansowanej, ale chciałem to naprawić - wiadomo, nie ma co czekać. Czy macie może namiary na fachowca, który ogarnął by temat? Najlepiej rejon Śląska...
robertdg - 09-08-2016, 20:10
Cytat: | Najlepiej rejon Śląska... | Polecam podforum regionalne, przy okazji dopisz na jakim rodzaju naprawy Ci zalezy - tanim czy dobrym
Sessin - 09-08-2016, 22:50
Zależy mi na dobrym rodzaju. Znasz kogoś?
se7en - 11-08-2016, 20:59
Sessin napisał/a: | Zależy mi na dobrym rodzaju. Znasz kogoś? |
w Katowicach moge Ci polecić specjalistów, ale z termami u nich moze byc długo
Sessin - 12-08-2016, 05:04
OK, nie ma sprawy, daj namiary
se7en - 12-08-2016, 15:52
nie mam telefonu, ale najlepiej zajechac i pogadac - katowice żeliwna 41
jakbys nie umiał ich znalesc bo jest kilka warsztatów blacharskich i latwo pomylic o ktorych chodzi, to w pw masz numer tel do mnie i pisz sms bo głuchy jestem
Sessin - 14-08-2016, 23:38
wielkie dzięki!
|
|
|