To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

[97-04]Galant EAxA/W - Korozja kielichów amortyzatora

Ewcia80 - 06-08-2016, 08:13

Roberttg,a co powinan zrobić przed spawaniem?moze sprezonym powietrzem wydmuchać syf?
Gdybyś Ty miał taka dziurkę to byś sie martwił bardzo?Ja sie martwię,że po zimie mi pęknie ten kielich

savagger995 - 06-08-2016, 14:37

Ewcia80 napisał/a:
Roberttg,a co powinan zrobić przed spawaniem?moze sprezonym powietrzem wydmuchać syf?
Gdybyś Ty miał taka dziurkę to byś sie martwił bardzo?Ja sie martwię,że po zimie mi pęknie ten kielich

Nie sądzę aby aż tak źle. Proszę mnie poprawić jeżeli mijam się z prawdą ale do tej pory choć na forum jestem od dawna nikomu jeszcze nie wbiło amora w maskę, Możesz mi nie uwierzyć
ale brat miał w golfie 3 zeżarte z 80 % kielichów normalnie takie dziury ,że głowa by się zmieściła. I w nim jest tylko pojedyncza blacha a w galau masz chyba podwójna.

robertdg - 06-08-2016, 21:23

Ewcia80 napisał/a:
Z zawodu jestes spawaczem/blacharzem, że tak zapytam :?: Może zostaw robote zaufanemu fachowcowi on już podejmie decyzje ile wyciac zapouszczonej blachy, gdzie wyczyscic a gdzie zakonserwowac.
Nie pokaze Ci jak było u mnie, ale od spodu podobnie, od góry po wyczyszczeniu wygladało tak

finalnie

Dodam że od spodu były odbudowane wzmocnienia wachacza górnego
Cytat:
Nie sądzę aby aż tak źle. Proszę mnie poprawić jeżeli mijam się z prawdą ale do tej pory choć na forum jestem od dawna nikomu jeszcze nie wbiło amora w maskę, Możesz mi nie uwierzyć
ale brat miał w golfie 3 zeżarte z 80 % kielichów normalnie takie dziury ,że głowa by się zmieściła. I w nim jest tylko pojedyncza blacha a w galau masz chyba podwójna.
Może nie wbiło amora, ale koło odjechało gdy sie urwało mocowanie górnego wahacza - a to własnie ten element.
Marcino - 08-08-2016, 08:45

savagger995 napisał/a:
Proszę mnie poprawić jeżeli mijam się z prawdą ale do tej pory choć na forum jestem od dawna nikomu jeszcze nie wbiło amora w maskę,

Radex miał problem bo jemy własnie po nieudolnej naprawie oderwało się mocowanie górnego wachacza...
Tak że Robertdg dobrze pisze...
robertdg napisał/a:
Dodam że od spodu były odbudowane wzmocnienia wachacza górnego

Krzyzak - 09-08-2016, 08:15

Ja pamiętam przypadek (nie Radexa), gdzie wbiło amortyzator w maskę.
Hugo - 09-08-2016, 08:18

Krzyzak napisał/a:
Ja pamiętam przypadek (nie Radexa), gdzie wbiło amortyzator w maskę
W EA czy E5x?
Krzyzak - 09-08-2016, 14:02

W EA, ktoś się tu na forum "chwalił". Ale to było lata temu...
Sessin - 09-08-2016, 15:26

Witam, też mam problem z korozją kielichów, na razie sytuacja jest w fazie niezaawansowanej, ale chciałem to naprawić - wiadomo, nie ma co czekać. Czy macie może namiary na fachowca, który ogarnął by temat? Najlepiej rejon Śląska...
robertdg - 09-08-2016, 20:10

Cytat:
Najlepiej rejon Śląska...
Polecam podforum regionalne, przy okazji dopisz na jakim rodzaju naprawy Ci zalezy - tanim czy dobrym
Sessin - 09-08-2016, 22:50

Zależy mi na dobrym rodzaju. Znasz kogoś?
se7en - 11-08-2016, 20:59

Sessin napisał/a:
Zależy mi na dobrym rodzaju. Znasz kogoś?

w Katowicach moge Ci polecić specjalistów, ale z termami u nich moze byc długo

Sessin - 12-08-2016, 05:04

OK, nie ma sprawy, daj namiary :)
se7en - 12-08-2016, 15:52

nie mam telefonu, ale najlepiej zajechac i pogadac - katowice żeliwna 41

jakbys nie umiał ich znalesc bo jest kilka warsztatów blacharskich i latwo pomylic o ktorych chodzi, to w pw masz numer tel do mnie i pisz sms bo głuchy jestem :lol:

Sessin - 14-08-2016, 23:38

wielkie dzięki! :)