Nasze Miśki - GulGulQ & Cari
gulgulq - 10-11-2010, 12:18
kupiłem na tył (gładkie) i narazie bez problemów
czemu nie polecasz Mikody ??
przegub:
jak już wydaje o wole nowy mimo że że boli, za używkę wołają minimum stówę a gwarancji że pojedzie długo nie ma żadnej
rosomak1983 - 10-11-2010, 12:45
gulgulq napisał/a: | czemu nie polecasz Mikody ?? |
nawiercanej nie polecam ma mniejsza trwałosc (cena chyba wieksza) a do niczego Ci sie nie przyda... gulgulq napisał/a: | jak już wydaje o wole nowy mimo że że boli, za używkę wołają minimum stówę a gwarancji że pojedzie długo nie ma żadnej |
jak uwazasz ale uzywka to podstawa przy uzywanych autach Zreszta przegub da sie sprawdzic czy ma luzy i to wiele powie Ci o stanie.
gulgulq - 11-11-2010, 09:23
Cytat: | nawiercanej nie polecam ma mniejsza trwałość (cena chyba większa) a do niczego Ci sie nie przyda... |
bajer kolego, bajer
na razie zbieram na przegub i raczej kupie nowy
z tarczami spróbuje jeszcze podjechać na warsztat i przetoczyć - może z rok uda się jeszcze pojeździć
robertdg - 11-11-2010, 11:15
gulgulq napisał/a: | z tarczami spróbuje jeszcze podjechać na warsztat i przetoczyć - może z rok uda się jeszcze pojeździć | może spróbuj je wpierw przemierzyć, bo okaże się po toczeniu, że juz nie ma wymiaru, na którym może pracować hamulec
gulgulq - 15-11-2010, 15:14
robertdg napisał/a: | może spróbuj je wpierw przemierzyć, bo okaże się po toczeniu, że juz nie ma wymiaru, na którym może pracować hamulec |
nie nadają się
21 mm
gulgulq - 15-11-2010, 15:21
przegub zamówiony
tarcze zamówione
zostały klocki
gulgulq - 16-11-2010, 19:23
przegub pojawił się w domku
jutro odbieram tarcze Mikody i klocki ATE
oglądając przegub przyszło mi do głowy że skoro już będzie rozbebeszona piasta to czy prawidłowo przy tej okazji nie powinno się wymienić łożyska ??
robertdg - 16-11-2010, 20:16
gulgulq napisał/a: | oglądając przegub przyszło mi do głowy że skoro już będzie rozbebeszona piasta to czy prawidłowo przy tej okazji nie powinno się wymienić łożyska ?? | Nie, no chyba ze jest uszkodzone, aby zdemontowac łozysko, musisz wyciagnac cała zwrotnice, nastepnie udać się na prase, w celu demontazu i montazu.
gulgulq - 20-11-2010, 08:44
łożysko jest całe i na razie nie słychać ani nie czuć zużycia
klamoty w komplecie, dziś wizyta na warsztacie:
gulgulq - 20-11-2010, 16:30
i już po
przegub, tarcze, klocuszki wymienione
przy okazji olej i filtry
i przy okazji okazji również płyn chłodniczy na nowe petrygo
czekam na zimę
zostało światełko na środku kabiny (mam urwany klawisz) - niestety na aledrogo nie można nic upolować a jak się pojawi to cena zaporowa (100 zł) - zastanawiam się nad kupieniem takiego panelu z włącznikami od szyberdachu,
zasilanie podciągnę od przodu i będę miał klasyczne światełko na środku, dwa kierunkowe lampki do czytania do tyłu oraz dwa wolne klawisze od szyberdachu
trochę zabawy będzie też z tapicerką bo wycięcie jest pod prostokąt a te panel ma taki lekko trapezowy kształt
ma ktoś pomysł co można pod te klawisze sobie podpiąć (katapulta itp.. ??)
robertdg - 20-11-2010, 18:28
gulgulq napisał/a: | ma ktoś pomysł co można pod te klawisze sobie podpiąć | Sterowanie szyb w zasadzie, to kombinacji jest trochę, jakas chowana stacja multimedialna, panel 007, etc
Saqu - 21-11-2010, 19:31
albo nitro
a tak na serio ten od wersji szyberdachowej nie jest czasami ogólnie większych rozmiarów?
mkm - 23-11-2010, 23:54
gulgulq napisał/a: |
ma ktoś pomysł co można pod te klawisze sobie podpiąć (katapulta itp.. ??) |
Pod dodatkowe oświetlenie... zewnętrzne lub wewnętrzne
gulgulq - 02-12-2010, 20:07
mkm napisał/a: |
Pod dodatkowe oświetlenie... zewnętrzne lub wewnętrzne |
szperacze ?? czy doświetlanie zakrętów ??
mkm - 03-12-2010, 00:18
gulgulq napisał/a: | mkm napisał/a: |
Pod dodatkowe oświetlenie... zewnętrzne lub wewnętrzne |
szperacze ?? czy doświetlanie zakrętów ?? |
Oba dodatki i przełączniki zajęte.
Jak będziesz miał więcej lużnych to możesz się jeszcze pokusić o świecąca ramkę pod tablice rejestracyjną, neony pod autem, stroboskopy, diody na spryskiwaczach lub antence... Żart oczywiście.
Nie wiem co można dodać lub zdublować w Carismie. W Colcie czasem brakuje mi oświetlenia komory silnika
|
|
|