To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Nasze Miśki - GulGulQ & Cari

gulgulq - 10-11-2010, 12:18

kupiłem na tył (gładkie) i narazie bez problemów

czemu nie polecasz Mikody ??

przegub:
jak już wydaje o wole nowy mimo że że boli, za używkę wołają minimum stówę a gwarancji że pojedzie długo nie ma żadnej

rosomak1983 - 10-11-2010, 12:45

gulgulq napisał/a:
czemu nie polecasz Mikody ??

nawiercanej nie polecam ma mniejsza trwałosc (cena chyba wieksza) a do niczego Ci sie nie przyda...
gulgulq napisał/a:
jak już wydaje o wole nowy mimo że że boli, za używkę wołają minimum stówę a gwarancji że pojedzie długo nie ma żadnej

jak uwazasz ale uzywka to podstawa przy uzywanych autach :P Zreszta przegub da sie sprawdzic czy ma luzy i to wiele powie Ci o stanie.

gulgulq - 11-11-2010, 09:23

Cytat:
nawiercanej nie polecam ma mniejsza trwałość (cena chyba większa) a do niczego Ci sie nie przyda...

bajer kolego, bajer :D

na razie zbieram na przegub i raczej kupie nowy
z tarczami spróbuje jeszcze podjechać na warsztat i przetoczyć - może z rok uda się jeszcze pojeździć :)

robertdg - 11-11-2010, 11:15

gulgulq napisał/a:
z tarczami spróbuje jeszcze podjechać na warsztat i przetoczyć - może z rok uda się jeszcze pojeździć
może spróbuj je wpierw przemierzyć, bo okaże się po toczeniu, że juz nie ma wymiaru, na którym może pracować hamulec ;-)
gulgulq - 15-11-2010, 15:14

robertdg napisał/a:
może spróbuj je wpierw przemierzyć, bo okaże się po toczeniu, że juz nie ma wymiaru, na którym może pracować hamulec ;-)

nie nadają się
21 mm :x

gulgulq - 15-11-2010, 15:21

przegub zamówiony
tarcze zamówione

zostały klocki :)

gulgulq - 16-11-2010, 19:23

przegub pojawił się w domku
jutro odbieram tarcze Mikody i klocki ATE

oglądając przegub przyszło mi do głowy że skoro już będzie rozbebeszona piasta to czy prawidłowo przy tej okazji nie powinno się wymienić łożyska ??

robertdg - 16-11-2010, 20:16

gulgulq napisał/a:
oglądając przegub przyszło mi do głowy że skoro już będzie rozbebeszona piasta to czy prawidłowo przy tej okazji nie powinno się wymienić łożyska ??
Nie, no chyba ze jest uszkodzone, aby zdemontowac łozysko, musisz wyciagnac cała zwrotnice, nastepnie udać się na prase, w celu demontazu i montazu.
gulgulq - 20-11-2010, 08:44

łożysko jest całe i na razie nie słychać ani nie czuć zużycia :)

klamoty w komplecie, dziś wizyta na warsztacie:

gulgulq - 20-11-2010, 16:30

i już po :D

przegub, tarcze, klocuszki wymienione
przy okazji olej i filtry
i przy okazji okazji również płyn chłodniczy na nowe petrygo :)

czekam na zimę :lol:

zostało światełko na środku kabiny (mam urwany klawisz) - niestety na aledrogo nie można nic upolować a jak się pojawi to cena zaporowa (100 zł) - zastanawiam się nad kupieniem takiego panelu z włącznikami od szyberdachu,

zasilanie podciągnę od przodu i będę miał klasyczne światełko na środku, dwa kierunkowe lampki do czytania do tyłu oraz dwa wolne klawisze od szyberdachu
trochę zabawy będzie też z tapicerką bo wycięcie jest pod prostokąt a te panel ma taki lekko trapezowy kształt

ma ktoś pomysł co można pod te klawisze sobie podpiąć (katapulta itp.. :mrgreen: ??)

robertdg - 20-11-2010, 18:28

gulgulq napisał/a:
ma ktoś pomysł co można pod te klawisze sobie podpiąć
Sterowanie szyb :P w zasadzie, to kombinacji jest trochę, jakas chowana stacja multimedialna, panel 007, etc ;-)
Saqu - 21-11-2010, 19:31

albo nitro :D
a tak na serio ten od wersji szyberdachowej nie jest czasami ogólnie większych rozmiarów?

mkm - 23-11-2010, 23:54

gulgulq napisał/a:

ma ktoś pomysł co można pod te klawisze sobie podpiąć (katapulta itp.. :mrgreen: ??)

Pod dodatkowe oświetlenie... zewnętrzne lub wewnętrzne :wink:

gulgulq - 02-12-2010, 20:07

mkm napisał/a:

szperacze :) ?? czy doświetlanie zakrętów ??

mkm - 03-12-2010, 00:18

gulgulq napisał/a:
mkm napisał/a:

szperacze :) ?? czy doświetlanie zakrętów ??

Oba dodatki i przełączniki zajęte.
Jak będziesz miał więcej lużnych to możesz się jeszcze pokusić o świecąca ramkę pod tablice rejestracyjną, neony pod autem, stroboskopy, diody na spryskiwaczach lub antence... :mrgreen: Żart oczywiście.
Nie wiem co można dodać lub zdublować w Carismie. W Colcie czasem brakuje mi oświetlenia komory silnika :wink: