Nasze Miśki - CoJ0t
Rafal_Szczecin - 09-12-2008, 19:21
dzis CoJOt odwiedzil zaprzyjazniony warsztat w celu wymiany miski olejowej .
w niedziele wjezdzajac na kraweznik uslyszalem hrrrr i wiedzialem ze przytarlem miska jako ze byla ona juz wczesniej wgnieciona , szurniecie spowodowalo wyciek oleju w poblizu korka. wyciek byl na tyle maly, ze spokojnie wytrzymalem do dzisiaj nie dolewajac oleju ( stan na bagnecie byl ciagle bardzo ok )
wgnieciona oraz poszorowana miska poleciala do smietnika, a jej miejsce zastapila ta z poprzedniego silnika . jak sie rowniez okazalo "stary" silnik (ten ktory znajduje sie po za autem ) lekko sie przytarl tzn po zdjeciu miski oczom ukazal sie dosyc spory kawalek metalu...
dobrze,ze obcierka miski nastapilo teraz , poniewaz i tak mialem zalany najtanszy olej 10w40 co by przeplukac silnik, zlanie oleju nastapilo po ok 600-700 km .
koooniec
pawela - 09-12-2008, 20:05
Rafal_Szczecin napisał/a: |
koooniec |
ja Ci dam koniec
Klikam tu często z nadzieją na następne info. Nie zawiedź mnie
Rafal_Szczecin - 16-01-2009, 09:34
z nowosci to dzis zostaly wymienione (ponownie) kable WN .
poprzednie Seiwa (made in japan ) mialy przebicia i tymczasowo jezdzilem z kablami od galanta .
niestety nie ma tak pieknie i katalogi klamia .
otoz brane z katalogu kable NGK do mojego rocznika i modelu okazaly sie byc duuuzo za krotkie, zamienniki - ori kable od hjundaja rowniez byly takie jak te z NGK, tylko Seiwy (ktore sa zamiennikami dwoch poprzednich ) maja odpowiednia dlugosc wszystkich kabli .
pomyslalem ze skoro w CAO byl 4g13 i u siebie mam 4g13 to spojrze w katalog CAO, tak tez uczynilem i okazalo sie , ze dla CAO NGK przewiduje zupelnie inny model kabli .
dzien oczekiwania na sprowadzenie, przyszly, otwieram , porownuje z dlugosciami kalbi Seiwy i co ? wszystko ok
tak wiec okazuje sie, zeby dobrac kable NKG do CJO trzeba brac te z CAO .
nie wiem czemu tak jest, ale wiem za to ,ze pasuja, i teraz mam super niebieskie kable pod maska . a czemu sa niebieskie - nie mam najmniejszego pojecia
do tego zakup lamp nie udal sie, bo jak sie okazalo czlowiek ktory je sprzedawal zauwazyl w nich wade fabryczna, kazal poczekac miesiac do nastepnej dostawy lamp, miesiac minal a czlowiek ten nadal nie mial soczewek z czarnymi wkladami , zaproponowal mi bialy wklad, ale ja sie uparlem , ze maja byc czarne i dlatego tak dlugo to wszystko trwa .
2 dni temu owe lampy zostaly kupione u innego sprzedawcy- oczywiscie mowa o tych z czarnymi wkladami, troche drozej niz poprzednio ,ale mniejmy nadzieje ze juz niedlugo przyplyna do PL i bede sie nimi cieszyl.
w poniedzialek jade na ustawienie zaplonu, poniewaz misiek znow pozera ogromne ilosci paliwa - dzisiejsze obliczenia przyniosly spalanie rzedu 11,4 l/100 km .
harpagan - 16-01-2009, 09:49
Rafal_Szczecin napisał/a: | dzisiejsze obliczenia przyniosly spalanie rzedu 11,4 l/100 km |
Wynikowo zblizasz sie do Franka
Marcin-Krak - 16-01-2009, 12:25
Rafal_Szczecin napisał/a: | tak wiec okazuje sie, zeby dobrac kable NKG do CJO trzeba brac te z CAO . |
To bardzo ważna informacja, bo już z tego co widziałem kilka osób miało problem z doborem odpowiednich kabli do CJ0
Rafal_Szczecin napisał/a: | i teraz mam super niebieskie kable pod maska |
Możemy sobie przybić "5" ja też mam niebieskie Wniosek chyba po prostu takie robią
Rafal_Szczecin napisał/a: | dzisiejsze obliczenia przyniosly spalanie rzedu 11,4 l/100 km . |
Ała. No to długo nie miałeś niskiego spalania ... Mam nadzieję, że wreszcie zacznie palić mniej - w końcu CoJOt ma teraz konkurentkę
Rafal_Szczecin - 27-01-2009, 19:08
przyszly
wkoncu po ponad 2 miesiacach walk przylecialy moje lampy do CoJOta z USA
niestety w polsce trzeba bylo zaplacic za nie clo, co znacznie podwyzszylo ich koszt , ale i tak sie chyba oplacalo.
wykonanie super, a radosc z ich posiadania jeszcze wieksza, niestety przymiarka dopiero w sobote/niedziele bo dopiero wtedy bede miec coltolota, a lampy teraz i tak nie zagoszcza na aucie, tylko dopiero wtedy gdy sie ociepli
jestem meeeega szczesliwy
Anonymous - 27-01-2009, 19:17
hehe sam je odbierałem od kuriera lampki pierwsza klasa no i prawdopodobnie jedyny taki komplet w polsce co ciekawe maja homologacje na europę w kółczeku na lampie wybite jest E9
Marcin-Krak - 27-01-2009, 21:19
A na zdjęciu są nogi Twoje, Dominika, czy narzeczonej
No ale lampki ładne - ciekawe jak będą wyglądać na aucie. Mam nadzieję, że na Zlocie będzie można oblookać na żywo świecidełka wszystkie na Twoim aucie
londolut - 27-01-2009, 22:20
Derpin napisał/a: | co ciekawe maja homologacje na europę w kółczeku na lampie wybite jest E9 | Właśnie o to chciałem zapytać, czy te lampy mają odpowiedni papier
rosomak1983 - 27-01-2009, 23:02
Rafal_Szczecin napisał/a: | w sobote/niedziele bo dopiero wtedy bede miec coltolota |
to gdzie sie podziewa?
LAMPY EXTRA !!! Jaki był ostatecznie ich całkowity koszt? to ksenony?
londolut - 27-01-2009, 23:16
rosomak1983 napisał/a: | to ksenony? | W lampie jest soczewka - ksenon to żarówka
Rafal_Szczecin - 28-01-2009, 00:00
nogi moje, homologacja na europe jest, calkowity koszt kupna,sprowadzenia, oraz oclenia lamp zamknal sie w kwocie 1500 zl .
colt podziewa sie w tej chwili w Danii , a ja tymczasowo ujezdzam czarnego bandyte - znaczy sie 2,5 V6
rosomak1983 - 28-01-2009, 01:24
londolut napisał/a: | ksenon to żarówka |
tak myslałem ale chyba nie do kazdego da sie taka wkręcic... Rafal_Szczecin napisał/a: | 1500 zl . |
niezle upgrejdujesz cojota.... A domyslam sie ze to nie koniec.
Rafal_Szczecin - 28-01-2009, 10:02
rosomak1983 napisał/a: | A domyslam sie ze to nie koniec. |
juz prawie koniec .
w tej chwili juz w CoJOta wsadzilem dokladnie taka kase za jaka go kupilem, czyli mozna powiedziec , ze podwoilem jego wartosc .
w lato po zrobieniu swiezych zdjec wystawie go na allegro za troche wiecej niz stoja moje roczniki, zobaczymy czy bedzie jakikolwiek odzew ( nie bede chcial sprzedac auta ) .
z zewnatrz pozostalo tylko pomalowac felgi/zaciski/bebny i wiecej zmian nie przewiduje .
w srodku zmiana glosnikow oraz wygluszenie i rowniez wiecej zmian nie przewiduje
pod maska zagosci inne serucho o wiekszej pojemnosc i to tyle zmian, i za 2 lata przesiadka na ostatnia pozycje w moim podpisie
rosomak1983 - 28-01-2009, 14:47
Rafal_Szczecin napisał/a: | wystawie go na allegro za troche wiecej niz stoja moje roczniki, zobaczymy czy bedzie jakikolwiek odzew ( nie bede chcial sprzedac auta ) . |
nie czaje nie szkoda kasy za wystawienie aukcji???
|
|
|