To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Forum ogólne - CB RADIO

Anonymous - 24-03-2007, 09:52

Czy mając CB jeździcie bezpieczniej, czy wręcz przeciwnie?
Anonymous - 24-03-2007, 10:09

Ja sie przyznam ze jezdze spokojniej-jezdzac po trojmiescie oszczedzam sporo czasu bo omijam korki i wypadki-czas i pieniadze jakby nie bylo.Pozatym przydało mi sie kilka razy jak szukałem ulicy :D :D i w dogadaniu sie z tirami aby mnie wpuscili przy zakorkowanej ulicy.
Dwa razy wykorzystałem do szybkiej jazdy-bardzo sie spieszyłem do Gdanska (sprawy rodzinne) i tez sdało egzamin na 10-tke

Reasumując-wydane pieniadze na CB byly dobrze wydanymi pieniedzmi i naprawde warto-a jak ktos jezdzi po trasach to juz wogóle-nawet bezpiecznie jechac z CB bo zawsze mozesz poprosic o pomoc.

ps. Nieskromnie dodam ze sam pomogłem 3 razy :mrgreen:

Anonymous - 24-03-2007, 12:39

Fido__ napisał/a:

Z magnesówką więcej jak 160 nie pojedziesz bo odpadnie:)

Anonymous - 24-03-2007, 12:49

Ficu865 napisał/a:
Fido__ napisał/a:

testowane na sobie ? na serio odpadnie ?

Anonymous - 24-03-2007, 13:57

Meteo napisał/a:
testowane na sobie ? na serio odpadnie ?

Na pudełku było napisane. Nie mam zamiaru testować. Tzn do 160 wiem że napewno nie odpadnie :mrgreen:

Anonymous - 24-03-2007, 16:30

Do 190 spokojnie poleci-ja jak jeszcze jezdziłem na dachu z antena to 170 przeszło i ani drgnęła. Słyszałem od kilku osob ze do 190 sie trzyma-teraz jezdze z antena na klapie wiec bez różnicy :mrgreen:
Anonymous - 24-03-2007, 17:17

Ale w kontekście łamania przepisów, czy mając CB i znając sytuację "miśkową" przed sobą pozwalacie sobie na więcej, czy też nie?
Anonymous - 24-03-2007, 17:56

Fido__ napisał/a:
Ale w kontekście łamania przepisów, czy mając CB i znając sytuację "miśkową" przed sobą pozwalacie sobie na więcej, czy też nie?

Ja raczej jeżdżę tak samo, jak nie miałem radia to jeździłęm na żywioł.. Tylko w miejscach gdzie przeważnie stoją to nie zwalniam tak bardzo jak bez CB jeśli wiem że jest czysto.

Ogólnie nie zmienia to stylu jazdy lecz człowiek czuje się po prostu pewniej i nie musi wpatrywać się w krzaki czy przystanki.

[ Dodano: 24-03-2007, 17:57 ]
P.S. Fido, pracujesz w drogówce? :wink:

Anonymous - 24-03-2007, 20:58

Ficu865 napisał/a:

...185 na zegarze i nie odpadła :twisted:
Fido__ napisał/a:

... miedzy innymi po to kupilem radyjko :wink:

Anonymous - 25-03-2007, 00:38

Większy komfort psychiczny, większy spokój więc wpływa na bezpieczeństwo :mrgreen:
Anonymous - 25-03-2007, 12:10

Bezpieczeństwo,pewność i oszczędnośc (mandatów :biggrin: ) bo nie jezdze w terenie zabudowanym 50 :mrgreen:
Anonymous - 26-03-2007, 22:02

Ficu865 napisał/a:
P.S. Fido, pracujesz w drogówce? :wink:

Nieeee....

Ja u siebie zauważyłem dwie fazy po zainstalowaniu CB.
1. Szaleństwo i raczej mniej bezpieczną jazdę niż przed
a potem
2. Uspokojenie i zwracanie większej uwagi na ciężarówki i inne pojazdy.

Nawet nie wyprzedzam już na ciągłej, żeby się nie narazić na nieprzychylne komentarze innych kierowców 8) Coś za coś. Nie muszę się rozglądać po krzakach, ale coś tam też daję od siebie

Anonymous - 26-03-2007, 22:15

Musze CI powiedziec Fido ze ja tez zwracam wiekszą uwage po zamontowaniu CB
JCH - 23-02-2008, 16:14
Temat postu: Czy takie radyjko ....
Poradźcie czy jest sens kupować takie radyjko :?: Da się to zamontować plug & play aby działało przyzwoicie czy trzeba jeździć do jakiegoś magika i stroić?
Jaką antenę do tego - długą, krótką .... :?:

Juiceman - 23-02-2008, 19:11

Chodzi Ci o CBRADIO TTI tcb 770 ?

Osobiście jako laik zatrzymałem się na Alanach i Presidentach heh ;)
Firma ponoć średniawa..... przynajmniej z tego co na szybko na necie wyczytalem ..