To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Nasze Miśki - j-rules - CB4A czyli miłosc od pierwszego wejrzenia

j-rules - 24-02-2010, 12:02

halogen odebrany. Kupilem tez pol litra.
niestety plynu dot-4 ;)
Firmy organika, nie wiem co o tym myslec ale byl dosc tani

Hugo - 24-02-2010, 16:41

j-rules napisał/a:
Kupilem tez pol litra.
niestety plynu dot-4
Firmy organika, nie wiem co o tym myslec ale byl dosc tani
Ja bym nie pił :D
j-rules - 24-02-2010, 16:45

Hugo, bede zakąszał :D
j-rules - 24-02-2010, 17:42

a teraz pytanie do ekspertów teoretyków jak i praktyków.
Dostalem za free zestaw magnetyzerów firmy expander. 2 na przewody paliwa jeden na powietrza.
Motnowac, nie montowac? Chyba nie zaszkodza, a skoro sa za darmo?
I jesli montowac to w ktorym miejscu? :)

rosomak1983 - 24-02-2010, 18:52

j-rules, montuj w końcu placebo też leczy/działa :wink:
j-rules - 25-02-2010, 17:30

no i udaaaalooo sie. duza ilosc wd40 i roznych kombinacji i chlerne srubki drgnely. a skoro drgnely to wymienilem kopulke i palec :D
Ponizej fotki zdemontowanych elementow, palec wyglada fatalnie, kopulka nienajgorzej, chociaz ja sie nie znam. Oczywiscie na obydwu znaczek mitsubishi :lol:

idas - 25-02-2010, 18:59

Ha!:) Też dostałem z drugim aparatem ori kopułkę i palec i palec też wyglądał strasznie (gorzej niż Twój) a doprowadziłem go do stanu przypominającego nówkę:) Kopułka w porządku, trochę osadu było ale już nie ma. Gratuluje poradzenia sobie ze śrubkami:)
P.S. do kompletu brakuje jeszcze zdjęcia kopułki od środka 8)

j-rules - 25-02-2010, 20:46

Cytat:
do kompletu brakuje jeszcze zdjęcia kopułki od środka
wygladala jak nowka wiec nie robilem ;p
j-rules - 01-03-2010, 12:44

autko odebrane od mecha :

Zderzak poklejony, ramka i halogen zalozony. Halogen dziala chociaz swieci widocznie slabiej od lewego. Ale poki co i tak sie ciesze ze jest juz poskladany. Balem sie ze ebdzie wygladal jak z "garazu pana Henia" ale jest niezle, linie i szczeliny utrzymane, profil zderzaka wyglada tak jak z drugiej strony. Malowanie pewnie za miesiac.. I jesli wszystko pojdzie po mej mysli od razu lakernik sie zajmie tlenkiem zelaza ;p

Wymienione rowniez zostalo sprzęgło. Ogladalem stare po demontazu i faktycznie niewiele juz tam zostalo tej tarczy ;p wiec w sama pore. Teraz przestawiam sie na nowe zachowanie auta po tych zabiageach, sprzeglo chodzi bardzo luzno w porownaniiu z tym co bylo i bardzo mi sie to podoba. Moja dziewczyna zachwycona ta lekkoscia, zreszta ona zawsze mi slodzila ze najlepiej jej sie jezdzi wlasnie lancerem ;p
Aktualnie w misku chodzi farelka i susze mokradla po zimie ;/

Najblizsze plany :
-uzbierac na bak do pelna i zmierzyc spalanie :D jestem ciekaw czy cos spadlo przy nowych elementach zaplonu, moze i sprzeglo tez mialo jakis wplyw na to. Na bank poprawila sie dynamika, juz po zmianie fitra powietrza swiec kabli kopulki i palca czuc bylo ze duzo lepiej ciagnie, naprawde odczuwalna zmiana.
-aha i en magnetyzer bym zalozyl, ale nie wiem ktore to sa przewody paliwowe <help> :oops:

idas - 01-03-2010, 14:33

Cytat:
Najblizsze plany :
-uzbierac na bak do pelna i zmierzyc spalanie :D

Jak mi się to marzy...:]
Cytat:
ale nie wiem ktore to sa przewody paliwowe <help> :oops:

No najprościej to ten co idzie od filtra do listwy wtryskowej:)
Co do zaworów to Ci wyślę krótką instrukcję na PW, ja z niczego innego nie korzystałem jak tylko strona krzyżaka.
A z tym zderzakiem to ja bym poczekał na prawdziwy nadmiar gotówki bo nie jest źle:)

Hugo - 01-03-2010, 14:55

j-rules świetnie wyszło poskładanie auta. Nowy lakierek i będzie OK.
j-rules - 01-03-2010, 15:35

Cytat:
A z tym zderzakiem to ja bym poczekał na prawdziwy nadmiar gotówki bo nie jest źle:)
idas, jasne ze zderzak mi sie nie spieszy, ale jesli bede robil rdze (a bede bo sie boje ze mi dach spadnie na glowe :D chyba ze zrobie pierwszy egzemplarz Lancer Covertible :D ) to od razu zderzak sie pomaluje.
BTW odnotowalem fakt ze nowy kierunkowskaz wyglada ianczej niz ten stary z lewej storny - tzn stary jest chyba zakurzony w srodku (nie widac za bardzo zolci zarowki w nim, a w nowym widac duza pomaranczowa bankę) Troche mnie draznia takie detale - moze wymienie drugi kierunek take na nowy, zeby byly identyko? Wszak to koszt 20 kilku zlotych

j-rules - 02-03-2010, 17:30

udalo sie!!!!!

taki oto efekt, chociaz jeszcze nie koncowy. Kupilem czerwone lampki z nadzieja ze podpasuja do radia. Efekt - pomaranczowy oldskul, ale podoba mi sie :D jeszcze sie zajme przyciskami z lewej storny kierownicy.
Ale udalo sie i z ta cholerna linką i z przyciskami i nic nie urwalem (chyba) :biggrin:

rosomak1983 - 02-03-2010, 18:53

j-rules, bedzie bedzie :D Ciezko powiedziec jak to wyglada na żywo....
Hugo - 02-03-2010, 19:26

Jeszcze czerwone żarówki w popielniczce, zapalniczce i zegarach i będzie GIT.