To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

[97-04]Galant EAxA/W - [EAxx] Różnice Sport Edition vs. Avance

milo - 23-07-2012, 15:54

Czy dolna zaślepka zderzaka w wersji sport edition i avance jest taka sama bo nigdzie nie można znaleść chyba że ktoś ma na zbyciu do avance :?: Już mam :)
Owczar - 23-07-2012, 18:00

Są inne.
Metoda3 - 14-08-2012, 15:16

Maciek napisał/a:
GREGNOSKI napisał/a:
Z CZYM MAJĄ SIĘ PALIĆ LAMPY DOLNE OBOK HALOGENÓW

Mam podobny problem ale wiem że mam Avance :-) nawet niemiec od którego brałem auto nie wiedział czemu się nie palą ani tym bardziej kiedy się powinny zapalać.

Jedne halogeny zapalasz z długimi światłami a drugie to przeciwmgielne są. Przynajmniej u mnie tak działa już w drugim Avance.

barney85 - 31-08-2012, 14:31

Metoda3 napisał/a:
Maciek napisał/a:
GREGNOSKI napisał/a:
Z CZYM MAJĄ SIĘ PALIĆ LAMPY DOLNE OBOK HALOGENÓW

Mam podobny problem ale wiem że mam Avance :-) nawet niemiec od którego brałem auto nie wiedział czemu się nie palą ani tym bardziej kiedy się powinny zapalać.

Jedne halogeny zapalasz z długimi światłami a drugie to przeciwmgielne są. Przynajmniej u mnie tak działa już w drugim Avance.

Te dodatkowe swiatla sa to swiatla tzw. dalekosiezne i zapalaja sie faktycznie z dlugimi, pod maska po prawej stronie jest na prawy blotniku przekaznik z bezpiecznikiem firmy hella ktory czesto pada poniewaz ulega zamoczeniu i rdzewieje, mam sam z nim problem bo niegdzie nie moge go dostac... a swiatla jak swieca w nocy to droga jest widoczna wg mnie o 50% bardziej - dopoki dzialaly moje bylo ekstra, teraz lipa...

Hugo - 19-09-2012, 22:22

Pytanko: czy belka od tylnego zwykłego zderzaka jest taka sama jak od tylnego zderzaka od Avance? W moim zderzaku od Avance nie mam żadnej belki i nawet nie widzę zbytnio zaczepów itp. żeby ją zamontować? Jak jest mocowana? Czy belka ze zwykłego zderzaka podpasi pod zderzak Avance?
Juiceman - 19-09-2012, 22:40

Nie ma żadnych różnic po za wyglądem zew.
Hugo - 20-09-2012, 07:52

Otóż są. Dolna listwa nie pasuje, tzn. otwory. Będę musiał nawiercić nowe pod zderzak Avance i będzie OK.
Juiceman - 20-09-2012, 10:53

No ja tego nie widziałem:

Hugo - 20-09-2012, 14:24

Ale dziwna sytuacja. U mnie otwory nie pasują w ogóle, a po fotkach widac, że w obu zderzakach dolna listwa jest taka sama :roll:
Na fotkach nie widać niestety jak jest mocowane górne wzmocnienie do zderzaka, ma ktoś zdjęty tylny zderzak Avance i mógłby mi zrobić foto mocowania górnego i miejsc jego montażu do zderzaka? Byłbym niezmiernie wdzięczny.

sveno - 20-09-2012, 19:40

Hugo napisał/a:
Ale dziwna sytuacja. U mnie otwory nie pasują w ogóle, a po fotkach widac, że w obu zderzakach dolna listwa jest taka sama :roll:
są różne, te wąsy które idą od belki do karoserii są około 10cm dłuższe.

Hugo napisał/a:
Na fotkach nie widać niestety jak jest mocowane górne wzmocnienie do zderzaka,
górna belka jest tak jakby 3 częściowa.
Centralan część jest mocowana na 4 śruby do karoserii i na 4 spinki/plastikowe wkręty do takich wąsów w zderzaku, u mnie tych wąsów nie było (widać ułamane) a w starym zderzaku też 2 były ułamane.

Hugo jak Ci nie zależy na czasie, to poczekaj do jutra, jadę na wieś to Ci zrobię fotki starego zderzaka.

Hugo - 21-09-2012, 07:48

sveno napisał/a:
Hugo jak Ci nie zależy na czasie, to poczekaj do jutra, jadę na wieś to Ci zrobię fotki starego zderzaka
sveno, dzięki. Porób proszę dokładne fotki jak możesz.
sveno - 22-09-2012, 13:57

HUgo łap:

http://imageshack.us/g/1/9772200/

Zdjęcia robione na szybko, widać górną belkę, którą trzymam w ręku tam gdzie powinna być bo u mnie też jest urwana, zderzak Avance zamontowąłem bez tej belki narazie :) kiedyś to przykleję. Na dole jest taka listwa z 2 wąsami i to jedyna różnica w mocowaniu miedzy tymi zderzakami, jak pisałem te wąsy w avance są 10cm dłuższe, łatwo można to dorobić-dospawać płaskownik. boczne uchwyty/belki są identyczne.

Sam zderzak da się zdjąć bez zdejmowania lamp, ale łatwiej wyjąć lampy.

Hugo - 22-09-2012, 22:57

sveno napisał/a:
HUgo łap:
Dzięki sveno . W takim razie u mnie również wszystkie uchwyty są po........ pourywane :wink:
sveno napisał/a:
Avance zamontowąłem bez tej belki narazie
I wszystko OK, nie odstaje górą? Klapa nie trze o niego?
sveno napisał/a:
kiedyś to przykleję
No nie wiem czym to przykleić żeby się trzymało...

Edit mkm: Jak już musiałeś to lepsza krótsza wersja.

sveno - 26-09-2012, 20:32

Hugo napisał/a:
I wszystko OK, nie odstaje górą? Klapa nie trze o niego?
póki co wszystko jest ok.

Hugo napisał/a:
No nie wiem czym to przykleić żeby się trzymało...

Nieprecyzyjnie się wypowiedziałem, chodziło mi o spawanie plastików plus wzmocnienie watą szklaną z żywicą, brat ma wprawę :)

marcinzam - 10-10-2012, 10:41

czy nakładki avance tylnego błotnika są takie same w kombi i sedanie ?