To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

[97-04]Galant EAxA/W - Przyciemnianie szyb

szuwar - 04-07-2012, 13:05

jeżeli ciemna to przepuszczalność średnia, nie chcę za ciemnych. A ta lustrzanka to nie taka zła, to nie pseudo lustro jak nieraz się spotyka tylko delikatna, do mojego koloru powinna pasować, ale się waham nie chcę odwalić lipy....

xluki napisał/a:
szuwar, wiesz juz ile będzie Cie taka przyjemnosc kosztowała?

zawołał 450 nie najtaniej ale gość sprawdzony i ma renomę, zastanawiam się.

za Carismę chce ok 300 pytałem jak jeździłem CARI.

xluki - 04-07-2012, 13:12

szuwar napisał/a:
jeżeli ciemna to przepuszczalność średnia
popieram... nie ma co przesadzać. W Słupsku wołają 450-500 za Carismę... chyba będzie trzeba wybrać sie do Koszalina :)
Hugo - 04-07-2012, 14:46

szuwar napisał/a:
planuję okleić 5 szybek (bez przednich bocznych)
Tylko nie to! Najgorsze co moze być. Wszystkie szyby oprócz czołowej oklej zwykłą (nie lustrzaną) folią najjaśniejsza (chyba light light black). Wtedy będzie kozak... Z tylnymi przyciemnionymi auta wyglądają jak zajechane dostawczaki.
robertdg - 04-07-2012, 19:53

szuwar, srebrna z lekkim efektem lustra :-)
m6riano - 05-07-2012, 19:38

szuwar, xluki, w Wawie dla MM gość obkleja EAXA za 400 bez przedniej ale za to z paskiem;za 350 bez przednich, z paskiem
EAXW za 400 bez przednich bocznych;z paskiem na przodzie.

szuwar - 17-07-2012, 15:34

m6riano napisał/a:
EAXW za 400 bez przednich bocznych

no u mnie 50 dych drożej, ale na miejscu i gość sprawdzony, a i teraz mogę powiedzieć, ze i ja sprawdziłem :) i w sumie rewelacja jakość, a efekt jak widzę po głosach to rzecz gustu, a o nim się nie dyskutuje :)

Hugo - 13-09-2012, 22:35

Ktoś się orientuje czy w SE były fabrycznie ciemniejsze szyby boczne w drzwiach? Czy Wszystkie Gale EA (GLS, SE i Avance) miały takie same szyby fabrycznie?
marcinzam - 13-09-2012, 22:53

Hugo napisał/a:
Ktoś się orientuje czy w SE były fabrycznie ciemniejsze szyby boczne w drzwiach? Czy Wszystkie Gale EA (GLS, SE i Avance) miały takie same szyby fabrycznie?

nie, wszystkie modele takie same Green lub Green(UV)

krzysiek25 - 14-09-2012, 07:06

Witam!ja w swoim kombiku przyciemniałem w Świdnicy i za 7 szybek płaciłem 500.jest to porządnie i profesjonalnie zrobione.Polecam :D
Hugo - 14-09-2012, 08:27

marcinzam napisał/a:
nie, wszystkie modele takie same Green lub Green(UV)
To pewnie przez czarne wnętrze w SE lub Avance szyby sprawiają wrażenie ciemniejszych...
sampler - 14-09-2012, 08:38

u mnie np szyby nie sa przyciemnione ale wszystkie procz przedniej sa z dopiskiem UV
marcinzam - 14-09-2012, 09:05

sampler napisał/a:
u mnie np szyby nie sa przyciemnione ale wszystkie procz przedniej sa z dopiskiem UV

od 99 roku ,montowali już w większości boczne UV

nuclear - 09-03-2013, 13:53

Witam,

Mam problem. Dzisiaj zabrali mi dowód i do 15 marca każą zedrzeć folię z czarnego SE z 99 roku. Ja tam folii nie widzę, policjant nie potrafił podważyć folii i pokazać gdzie to jest, ale dowód zabrał.
Czy tam jest folia fabryczna tak dobrze przyklejona, że nie widać, czy jak gdzieś czytałem dymione szyby, cokolwiek to znaczy.

Czy po napisach na szybie mogę to jakoś sprawdzić?
Z góry dzięki, za wszystkie cenne informacje i pomoc.

Oczywiście nie chciałbym nic zdzierać jeśli jest taka możliwość.

Anonymous - 09-03-2013, 14:01

nuclear, szyby przednie? czy szyby tylne ?
jeżeli szyby tylne to możesz sobie nawet smołą zamalować i nie ma prawa Ci nic zabrać, jeżeli przednie i twierdzisz że nie ma tam folii, to jedź na SKP i poproś o kontrolę odpowiednim przyrządem, co zresztą i tak musisz zrobić żeby dowód odzyskać.

nuclear - 09-03-2013, 14:14

przednie boczne