To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

[07-XX]Lancer CYxA Ogólne - Głośniki w Lancerze

po.miras - 23-04-2015, 22:37

tyku napisał/a:
Oryginalne dystanse głośników - MZ594774

Według Pana Jacek W. Specjalisty ds. Obsługi Klientów
w polskiej dystrybucji nie występują akcesoria o podanym numerze katalogowym.

wiewioor - 24-04-2015, 09:03

cypo napisał/a:
JBL CS-6C - fabryczne radio je pociągnie ?

wg danych (które nie są niestety obszerne) radio powinno dać radę. Natomiast dobra dara - nie słuchaj zbyt głośno i w pracy ciągłej bo radio może się zbytnio grzać, ponieważ jeszcze raz podkreślam OEM radio jest po prostu słabe.

cypo - 24-04-2015, 09:27

A czy stockowe radio Rockford Fosgate ma mocniejszą końcówkę mocy od tego zwykłego ? Nigdzie nie mogę znaleźć żadnych parametrów technicznych tych radyjek...
Arczi89 - 24-04-2015, 09:40

Rockford to nie radio. Radio jest takie samo w RF i nie RF. TO wzmacniacz odwala robotę pod fotelem. Radio przechodzi w trym wyjścia liniowego (przedwzmacniacz) jeżeli wykryje system RF.
tyku - 24-04-2015, 10:16

tokyo napisał/a:
ŻADNE RADIO FABRYCZNE NIE MA NIC WSPOLNEGO Z SYSTEMEM ROCKFORD JEŻELI JEST OSOBNA JEDNOSTKA.

cypo, Przeczytaj post kolegi tokyo, str.6: http://forum.mitsumaniaki...+audio&start=75
:wink:

cypo - 24-04-2015, 11:30

Czytałem ten temat kilka razy, ale jakoś mi umknęła ta informacja. Pytam, bo kilka osób na tym forum pisało, że odczuło poprawę w audio po wymianie samego radia na RF... placebo? W takim razie orientujecie się jaką moc maja te radia ?
SCORPlON - 19-06-2015, 19:30
Temat postu: dystanse do głośników - przód - Lancer
Witam. Dziś otrzymałem takie cudo jak na załączonej fotografii. Planuję dokupić drewniane dystanse tak aby zmieścić nowe głośniki typu JBL CS-6C.
Jak uda mi się sprawdzić czy to wszystko pasuje zdam relację.
Koszt tych plastikowych dystansów: 19 USD + koszt transportu z USA (ebay.com)

cypo - 22-06-2015, 20:51

Wydaje mi się, że jeśli wygłuszysz sobie drzwi to fabryczne głośniki zagrają lepiej od tych JBLi. Miałem kiedyś cs-6c w innym aucie i nie było to nic specjalnego. Po wyłożeniu matami drzwi w lancerze te papierzaki zagrały naprawdę bardzo ładnie, mają bardzo dużo basu.

...ale dystanse znalazłeś bardzo fajne.

SCORPlON - 25-06-2015, 09:36

Przód będzie wygłuszany matami STP a boczki pianką GMS. Ostatecznie głośniki będą model wyższy JBL CS 760C. Grają znacznie lepiej od poprzedniego modelu. Zmienilem radio seryjne na stację multimedialną dotykową i mam nadzieję, że wykorzystam w pełni jej moc.
Dodatkowo zakupiłem matę wygłuszającą komorę silnika tzn. pod maskę.
Dystanse MDF już do mnie dotarły zatem pozostaje zabrać się do roboty...

tyku - 25-06-2015, 10:20

SCORPlON napisał/a:
Zmienilem radio seryjne na stację multimedialną dotykową
- Jaki model :?:
Co w takim razie na tył :?: Zostają oryginalne, czy może JBL :?:

SCORPlON - 25-06-2015, 11:28

Stacja taka: GMS 6501 http://www.gms.pl/pl/_sp/154/ + dołożona kamera cofania. (montowana zamiast podświetlenia przy tablicy rejestracyjnej)

Ramka do radia pasująca niemal idealnie oraz do ogólnego wyglądu deski w aucie to:
http://www.amazon.com/dp/...0332220_TE_dp_1
(przed ramką scosche skusiłem się na metrę z allegro - diametralna różnica na + dla scosche).

Tył zostanie narazie oryginalny.

mjsystem - 25-06-2015, 15:07

SCORPlON napisał/a:
Tył zostanie narazie oryginalny.
A sopran?
SCORPlON - 25-06-2015, 15:29

W zestawie głośników JBL są tweetery + zwrotnice. Jeśli mi się uda ogarnąć kable/połączenia to podmienię oryginalne soprany na te z JBL.
mjsystem - 25-06-2015, 15:29

SCORPlON napisał/a:
Jeśli mi się uda ogarnąć kable/połączenia to podmienię oryginalne soprany na te z JBL.
Podobno waro, bo OEM nie są zbyt dobre. :wink:
willliam - 27-06-2015, 00:10

SCORPION... w miarę możliwości zrób krótką fotorelację z wymiany całego osprzętu radia, ramka itd.