[07-XX]Lancer CYxA Techniczne - Radio CB w Lancerku
ohayo - 23-02-2011, 15:13
janwno napisał/a: | Trzyma to się dobrze? |
Kupiłem rzepy przemysłowe typu 3M DUAL-LOCK. Dostępne na allegro, ale i w sklepach z radiami CB. Nakleiłem 2 paski 2cm x 5cm. Trzyma tak, że trzeba przyłożyć troszkę siły, żeby oderwać Radyjko nawet nie drgnie, dlatego od pół roku wogóle nie wyciągam go z samochodu, tylko chowam antenę. Tak jak już wspomniałem, są to rzepy, które z obu stron mają haczyki z tworzywa, a nie jak w zwykłych jest meszek z jednej.
Jeżeli chodzi o pracę na radyjku, to regulacja redukcji szumów i czułości jest intuicyjna, rozmówcy chwalą dobrej jakości modulację, czyli nadaje czysto. Podczas jazdy delikatnie i cichutko słychać świst od pracy alternatora, ale wcale to nie przeszkadza, a mi się nawet podoba ten dźwięk (jak w sportowym autku) Dodatkowo w trasie po wrzuceniu piątki i trzymaniu ręki na dźwigni zmiany biegów palcem idealnie reguluję szumy i głośność, przez co nie muszę trzymać ręki w powietrzu jak dostrajam. Jak widać na zdjęciu gruszka znalazła swoje miejsce w malutkim schowku (jak pod miśka robiona), więc nie ma problemu i potrzeby robienia dziury na uchwyt do zawieszenia jej.
No i ostatnia sprawa - cena jest na prawdę przystępna.
beti - 24-02-2011, 18:01
W moto katowice 360 brutto za montaż triflex + cb lafayette, o ile dziura oryginalna ma 14mm
witek1 - 26-08-2013, 13:47
Pozwalam sobie na odkopanie tematu przy pomocy następującego pytania:
Czy w Warszawie, Łodzi, lub okolicach znajduje się znany Wam serwis CB/el. gdzie ładnie zamontowaliby i podłączyli antenkę w miejsce FM-ki a przy okazji podsufitki i kurtyn nie uszkodzili?
mxostry - 07-03-2015, 09:45 Temat postu: Podlaczenie kabla od CB do aku w nowym lancerze Koledzy czy ktos wie ktoredy najlepij wyjsc z kablem zasilajacym cb radio od aku ,moze ktos kojarzy ktorym tunelem bedzie najlatwiej ?
mazin - 21-03-2015, 21:14 Temat postu: Re: Podlaczenie kabla od CB do aku w nowym lancerze
mxostry napisał/a: | Koledzy czy ktos wie ktoredy najlepij wyjsc z kablem zasilajacym cb radio od aku ,moze ktos kojarzy ktorym tunelem bedzie najlatwiej ? |
A musisz ciągnąć kabel od aku? Pytam, bo u mnie jest od zapalniczki i nic nie sieje ani nie brumi. Poza tym montaż o wiele łatwiejszy i szybszy. Jeżeli koniecznie chcesz ciągnąć kabel od komory, to są przynajmniej trzy sposoby: koło gumowej rozetki na wysokości skrzynki bezpieczników i ETACSa, po drugiej stronie na wysokości schowka pasażera, oraz pod błotnikiem przez dziurę kierunkowskazu.
mxostry - 25-03-2015, 15:44
Bardzo Ci dziekuje za informacje bede wiec dzialal , tez mi nie zbiera smieci bo mam presidenta jfk ale musze miec wolne gniazdo zapalniczki , wiem ze sa rozgalezniki itp ale to smietnik te rozgaleziacze
pablo diablo - 25-03-2015, 16:58
mxostry napisał/a: | Bardzo Ci dziekuje za informacje bede wiec dzialal , tez mi nie zbiera smieci bo mam presidenta jfk ale musze miec wolne gniazdo zapalniczki , wiem ze sa rozgalezniki itp ale to smietnik te rozgaleziacze |
ps . pisz poprawnie bo prawie każde słowo z błędem
Wracając do tematu podjedź sobie do elektryka samochodowego, dorób sobie więcej gniazdek, zamontuj radio na stałe, to nie kosztuje dużo http://forum.mitsumaniaki...c.php?p=1172808
marco661 - 19-01-2016, 21:25
Witam
Mam Lancera rocznik 2015 grudzień wersja Invite 1.6, zamontowane mam w nim światła do jazdy dziennej LED w miejscu świateł przeciwmgielnych a właściwie razem z nimi , światła te posiadają homologację i są dopuszczone przez Mitsubishi do montażu w fabrycznie nowych samochodach , montaż był przeprowadzony przed zakupem u autoryzowanego dealera. Po odbiorze samochodu okazało się że, zakłócają one działanie radia CB po załączeniu ich w CB jeden wielki szum , po wyłączeniu radio działa poprawnie , zgłosiłem sprawę w autoryzowanym serwisie ale jak to zwykle bywa nie spotkali się do tej pory z takim przypadkiem , czekam na sprawdzenie przez nich tego problemu. Czy spotkał się ktoś z forumowiczów z takim przypadkiem ? Czy może ktoś ma jakiś pomysł na rozwiazanie tego problemu? Zaznaczam że wszelkie filtry przeciw zakłóceniowe czy innego rodzaju ustrojstwa nie wchodzą w grę bo nic nie dają , kwestia wymiany świateł jest w planie ale mam wrażenie że nie wiele to da
mazin - 20-01-2016, 10:52
marco661 napisał/a: | (...)Po odbiorze samochodu okazało się że, zakłócają one działanie radia CB po załączeniu ich w CB jeden wielki szum (...) |
Cóż, marny ze mnie elektryk/elektronik, ale obstawiam, że ledy w światłach wymagają stabilizowanego napięcia, albo po prostu wyższego napięcia niż stosowane w instalacji i ten szum pochodzi od tego stabilizatora czy przetwornicy. Pomogłaby pewnie wymiana na inną, albo jakaś separacja/izolacja, ale nie wiem, czy sieje po kablu czy w eterze
A zrób próbę, to znaczy przetestuj na różnych częstotliwościach radio tranzystorowe, niezasilane z instalacji samochodu pod kątem tego szumu, to się trochę wyjaśni.
|
|
|