To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Lancer Ogólne - Pielęgnacja Lancera, polecane kosmetyki samochodowe

Hishi - 05-04-2016, 21:21
Temat postu: Czyszczenie skóry ? eko skóry?
Witam
Ktoś z pasażerów wymazał mi tę skórę w lewych drzwiach z tyłu. Nie wiem czym to wyczyścić, aby jej nie uszkodzić. Poradźcie coś. Co sami stosujecie w takich przypadkach. Czy to jest ekoskóra czy naturalna ?
Dziękuję za odpowiedzi.

lobuzek - 06-04-2016, 22:10

W seryjnym Lancerze nie ani grama naturalnej skóry. Na drzwiach jest ekoskóra. Kup jakiś Interior cleaner bądź coś typowo do czyszczenia skóry i tym spróbuj. Powinno pomóc.
tyku - 06-04-2016, 22:33

lobuzek, Kierownica i gałka jest z naturalnej skóry. :wink:

Hishi, Do pielęgnacji skóry, a nawet do wyczyszczenia sprawdza się SmartWax Smart Dressing. :wink:

lobuzek - 07-04-2016, 13:00

Naturalną i perforowaną to ja mam teraz :D
Jak mój tapicer zobaczył "oryginał", to stwierdził, że to koło skóry nie leżało. To jakaś ekologiczna prasowana mielonka. Dotyczy to nie tylko Lancera.

mietka - 07-04-2016, 15:26

Ewentualnie Apc do ekoskóry powiino się równiez nadac
mkm - 07-04-2016, 17:32

Hishi, środek czyszczący do skóry - jest kilka dobrych firm.
W zakresie cenowym, kóry nas interesuje nie ma rozróźnienia czy skóra jest "prawdziwa" czy "eko" :wink:

Nie napisałeś czym Ci ją ktoś wybrudził :wink:

mietka, mycie - odtłuszczenie - zaprawka - szlifowanie, a na końcu chemia.

Hishi - 07-04-2016, 19:55

mkm napisał/a:
HishiNie napisałeś czym Ci ją ktoś wybrudził :wink:

Sądząc po zapachu i kolorze chyba się komuś w torbie rozlewał kefir albo mleko. Dobrze, że to nie jest upalne lato, bo by mnie ten ktoś nieźle załatwił... Miałem kiedyś taką "zabawę" w poprzednim samochodzie. Wiozłem znajomych "z ogniska" i piwo się wylało. Było szybko powycierane na mokro, ale i tak śmierdziało parę tygodni ... Najgorzej było w gorące dni.
Dzięki za podpowiedzi :biggrin:

mietka - 08-04-2016, 13:16

Dzieki Hishi :)
bigbox1 - 26-08-2016, 23:59

Ktoś zaznajomiony z Tematem może mi podpowiedzieć jakiś zestaw do mycia i woskowania Lancerka
kolor taki jak niżej na zdjęciu Pozdrawiam