To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

[07-XX]Lancer CYxA Ogólne - spowiednik - czyli wszystko nt nowego lancera

michaello - 27-03-2009, 14:38

dwakola napisał/a:
Chyba sie jakas wieksza akcja reklamowa zrobila, bo widzialem dzisiaj i w Wyborczej
i na poczcie WP.pl duze reklamy nowego sportbacka ;-)

uff, cale szczescie, ze sporbacka :D

filippoz - 27-03-2009, 14:42

michaello napisał/a:
uff, cale szczescie, ze sporbacka :D
święte słowa :D

no w mitsu luty zamknęli jak się nie mylę na +150% :D hehe żyć nie umierać :)

shalafi - 27-03-2009, 15:37

ja właśnie za 15 minut jadę odebrać mojego Sedana 1.8 :wink:
mam nadzieję że będzie wszystko ok i będę zadowolony 8)

Trik - 27-03-2009, 15:57

Panowie nie tylko Sportbacka ale i Sedana też. Kredyciki 50/50 źwignom sprzedaż 8)
i bedzie mnióstfo na ulicach.
Na szczęście u mnie jest 1 Sedan (mój) :twisted: i 2 Sportback (kogoś) :evil:

filippoz - 27-03-2009, 16:47

Czas pomyśleć nad kupnem jakiegoś niszowego auta, myślę że http://www.ktm-x-bow.com/ powinno dać radę no nazwijmy to autem :D

Ale nie oszukujmy się, kiedyś lancery nie były takie ładnie, no prócz EVO VII, VIII, IX :D

Trik - 27-03-2009, 17:14

Albo Atom-a od upalonych Holendrów :glasses7:
Anonymous - 27-03-2009, 20:41

Trik napisał/a:

Na szczęście u mnie jest 1 sedan (mój) :twisted: i 1 Sportback (kogoś) :evil:

i mój Colt :D

Przy takich ilościach aut będą tańsze części :wink:

Trik - 27-03-2009, 21:19

jaceksu25 napisał/a:
i mój Colt

Przy takich ilościach aut będą tańsze części

No jo jeszcze jest Lancerek taki sam co był jako najstarszy na zlocie w Grudziądzu, parę Cari, Gali, Coltów i chyba 1 Legnum ale nie mam pewności. Ogółem uzbiera się trochę.
A części faktycznie będą tańsze, na szrotach :P bo w MMCP to nie wydaje mi się aby zeszli o 50-60% :lol:
W Japoni dajmy na to lampy przeciwmgielne koszuję dalej ok.44oooYenów. Dodaj do tego całą resztę. :cry:

mazin - 29-03-2009, 22:50

Skoro ten wątek to mydło i powidło nt. lancera, to ja wrzucę swoje spostrzeżenie:
Największe idiotyzmy w lancerze:
1 miejsce -bagnet do sprawdzania poziomu oleju. Miękki, gnie się na wszystkie strony - i to już jest przegięcie "oszczędnościowe" - ale największym idiotyzmem jest to, że jego dziura ma wlot sporo poniżej plastikowej osłony i po prostu niesposób prawidłowo go wsadzić bez przyświecenia. Nawet w dużym fiacie było to mądrzej rozwiązane.

filippoz - 29-03-2009, 23:07

mazin napisał/a:
że jego dziura ma wlot sporo poniżej plastikowej osłony i po prostu niesposób prawidłowo go wsadzić bez przyświecenia
może zacznij grzebać w aucie za dnia co :D ?? hehe joke ;)

Fakt że tak jest, mi to akurat nie przeszkadza.

Mnie wkurza co innego, to ze spryskiwacze są na masce a nie na krawędzi pod nią jak np w Golfie IV - ten sam system spryskiwania szerokim strumieniem ale nie brudzi maski.

poziomka - 29-03-2009, 23:19

filippoz napisał/a:
Mnie wkurza co innego, to ze spryskiwacze są na masce a nie na krawędzi pod nią jak np w Golfie IV - ten sam system spryskiwania szerokim strumieniem ale nie brudzi maski.

a i jeszcze moje 3 grosze do spryskiwaczy - szkoda, że nie są podgrzewane - taki bajerek który często zimą się przydaje

igor

Trik - 29-03-2009, 23:44

No to ja dodam że w 1,5 bagnet to takie same dno jak w 1,8 ale dziura jest w rurce 3 cm poniżej plastikowej osłony silnika.
Spryskiwacze lekko ustawiłem naszczęście nie z pomocą tego nacięcia, bo bym pewnie to połamał, ale podparłem wkrętakiem o obudowę i delikutaśnie podniosłem całą dyszę. I jest dobrze. na postoju bryzga tak na 2/3 wys. szyby. W czasie jazdy 1/3 w zależności od speeda.

Uwex - 02-04-2009, 15:10

Jak dla mnie Lancer ma tylko jedną wadę o której warto mówić - brak 6-stego biegu .
Anonymous - 02-04-2009, 15:21

Uwex napisał/a:
Jak dla mnie Lancer ma tylko jedną wadę o której warto mówić - brak 6-stego biegu .

Z tym sie zgodze, spokojnie na autostradzie przy 150-160 mogloby byc ciszej , mniejsze obroty, mniejsze spalanie.

Tyle ze to juz poza norma przepisow.. moze dlatego..

Pozdr
AK

AMATOR - 03-04-2009, 06:35

Po pierwszym dniu i 350 km - CUDO, CUDO.
Nie wiem czy to tylko zauroczenie czy już miłość do końca życia.