To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Off Topic - Pręgierz ortograficzny - na wesoło

arekp - 29-08-2007, 12:12

cns80 napisał/a:
arekp napisał/a:
Czy to moj problem, ze z powodu dysleksji/pseudo dysleksji innych uzytkownikow sieci masz klopoty z pisownia? Nie mozesz miec o to pretensji do mnie
Uważam że mogę, bo inni może faktycznie są "chorzy" na dysleksję, a ty to robisz całkowicie świadomie :? .

Nie jestem dyslektykiem, popelnione bledy ortograficzne sa wynikiem braku znajomosci poprawnej pisowni konkretnego wyrazu.

cns80 napisał/a:
arekp napisał/a:
Wytykaj na pregierzu WSZYSTKIE bledy popelnione przez Mitsumaniakow - koniecznie z tymi, ktore ja popelniam - i nie zapomnij o podaniu nicka.

A jak znajdę powiedzmy 20 twoich to zaczniesz pisać poprawnie ??? Bo inaczej nie widzę sensu :P

Bede robil co w mojej mocy, aby nauczyc sie poprawnej pisowni tych wyrazow.

Anonymous - 29-08-2007, 12:16

Aga napisał/a:
a Ty nigdy nie powiedziałeś drugiej osobie czegoś z uśmiechem, o co w innej sytuacji mogłaby się obrazić ????

nie widze sensu w udzelaniu w ten sposob odpowiedzi / przekazywaniu informacji na forum (chyba ze kogos sie zna).

cns80 - 29-08-2007, 12:18

arekp napisał/a:
Odpuszczam Moglbym uznac, ze w kontekscie tej dyskusji szacunku mogles nie chciec mi okazac
Aż taki to nie jestem :wink: . Tylko dwóch rozmówców na tym forum wkurzyło mnie aż tak że celowo przestałem pisać z wielkiej litery :lol:

arekp napisał/a:
Nie jestem dyslektykiem, popelnione bledy ortograficzne sa wynikiem braku znajomosci poprawnej pisowni konkretnego wyrazu.

arekp napisał/a:
Bede robil co w mojej mocy, aby nauczyc sie poprawnej pisowni tych wyrazow

Ja mówię nie o błędach ortograficznych tylko o braku ogonków, więc mi tu nie ściemniaj :wink: , bo i tak nie uwierzę póki nie zobaczę :D

Aga - 29-08-2007, 12:29

arturro napisał/a:
Aga napisał/a:
a Ty nigdy nie powiedziałeś drugiej osobie czegoś z uśmiechem, o co w innej sytuacji mogłaby się obrazić ????

nie widze sensu w udzelaniu w ten sposob odpowiedzi / przekazywaniu informacji na forum (chyba ze kogos sie zna).

oj, dziwny z Ciebie człowiek
czarne jest czarne a białe jest białe, tak? (jeśli rozumiesz co mam na myśli :) )

chyba już czas zakończyć tę wymianę zdań bo można tak ciągnąć w nieskończoność a widać, że nadajemy na innych falach więc to nie ma sensu

pozdrawiam

Anonymous - 29-08-2007, 12:58

Proponuję godzine dziennie spędzić na czytaniu książek - tam błedów na 99% nie ma. Wtedy nie będziemy stawali się dyslektykami "bo na forum tak piszą że ja już nie wiem jak jest poprawnie" Książka w dłoń i heja:)

Co do laski - moja narzeczona na początku naszej znajomości napisała sms "pragne Twojej laski" i jak ja biedny miałem to rozumieć? :wink:

cns80 - 29-08-2007, 13:02

Ficu865 napisał/a:
moja narzeczona na początku naszej znajomości napisała sms "pragne Twojej laski" i jak ja biedny miałem to rozumieć?

:notworthy: :hello1:
Możesz jej przekazać że jest dla mnie guru :D

Aga - 29-08-2007, 13:02

Ficu865 napisał/a:
moja narzeczona na początku naszej znajomości napisała sms "pragne Twojej laski" i jak ja biedny miałem to rozumieć? :wink:

dokładnie tak, jak napisała :badgrin: :badgrin: :badgrin:

akbi - 29-08-2007, 13:02

Ficu865 napisał/a:
Co do laski - moja narzeczona na początku naszej znajomości napisała sms "pragne Twojej laski" i jak ja biedny miałem to rozumieć? :wink:

znaczy ... że spodobałeś jej się :badgrin: :badgrin: :badgrin:

Anonymous - 29-08-2007, 13:25

P.S. Na forum malopolskim jest jeszcze jeden dyslektyk czy dysletyk/pogubiłem się już;) którego wypocin nie da się czytać i został ostatnio zbesztany delikatnie...;) nie będe mówił kto bo sporo tu jego cytatów hehe :twisted: Piszę bo ten temat pewnie omija szerokim łukiem bo nie ma dla niego tutaj nic śmiesznego:wink: Aga wiesz o kogo chodzi :twisted:
Aga - 29-08-2007, 13:35

on akurat to zwykły niechluj, a dysleksja czy dysgrafia to dla niego świetna wymówka, choć nigdy nie widziałam, żeby się do niej przyznawał
Anonymous - 29-08-2007, 14:15

Wiecie co - aż mi wstyd bo w innym temacie cos napisałem i nawaliłem tyle byków że zapytano mnie czy się wygłupiam.
Mój apel do wszystkich

CZYTAJMY KSIĄŻKI :wink:

i zwracajmy uwagę na pisownie - po co sie uwsteczniać?

Aga - 29-08-2007, 15:16

dobrze, że to napisałeś bo właśnie zamierzałam tu skopiować twój wpis :)
teraz już Ci tego nie zrobię :mrgreen:

Anonymous - 29-08-2007, 18:46

A jeśli komuś przeczytanie własnego posta i sprawdzenia czy nie ma literówek to za dużo pracy to przecież już komputery nas często wyręczają a tym. Firefox od prawie rok ma sprawdzanie pisowni i nie wierze by inne przeglądarki były pozbawione takiej możliwości.

Każdy prawdziwy dyslektyk stara się jak może by nie pokazywać tego i w razie potrzeby powinien sprawdzać pisownie ze słownikiem. Gdy ktoś piszę z błędami i bezczelnie wykręca się dysleksją to jest zwykłym ignorantem.

Nie chodzi o to by ludzi ganić za błędy ale by nauczyć ich uwagi i tego że nie tylko treść wypowiedzi ma znaczenie ale również forma. Bo wszystko można powiedzieć na wiele sposobów ale o ile przyjemniej czyta się skład i bezbłędne posty.

Anonymous - 29-08-2007, 19:19

NRQ napisał/a:
jeśli komuś przeczytanie własnego posta i sprawdzenia czy nie ma literówek to za dużo pracy

W moim przypadku staram się zawsze sprawdzać posta wysłanego czy nie ma literówek i czy się wszystko trzyma kupy, bo przeczytając ileś tam odpowiedzi w głowie kumuluje mi się milion myśli i żeby to wyglądało normalnie każdemu proponuję przeczytanie całego tekstu jeszcze raz a opcja edytuj nie gryzie :wink:

NRQ napisał/a:
Każdy prawdziwy dyslektyk stara się jak może by nie pokazywać tego i w razie potrzeby powinien sprawdzać pisownie ze słownikiem

Na dzień dzisiejszy jest sporo dyslektyków, którzy w szkole średniej żeby mieć zawyżone oceny takimi papierkami się legitymowali... Niektórym to zostało :roll:

Nie mam nic do dyslekcji o ile osoba stara się z tym walczyć - pisać poprawnie. Ale jeśli ktoś tłumaczy się dyslekcją proponuję powrót do liceum - tam to tolerują...

sruba - 29-08-2007, 20:00

dyslekcja to wymysl nowoczesnego swiata.
za moich czasow, w podstawowce jak ktos robil byki, to pani kazala mu dany wyraz pisac po 100, albo i 200 razy. i jakos problem ginal. nikt nie pisal "ktury", albo "rze". albo "jótro".
no i jak juz napisal Ficu (typowales juz ? :D ) ksiazki, ksiazki i jeszcze raz ksiazki.
czytanie nie boli, a pomaga...

[ Dodano: 29-08-2007, 20:03 ]
ps. fajna sprawa:
napisalem "ktory" przez u otwarte, a widze przez poprawne zamkniete. forum koryguje bledy pisowni ?