To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

[07-XX]Lancer CYxA Techniczne - Zaślepki listwy dachowej - Lancer CYxA

lurek - 26-09-2013, 12:21

65zł? szok, a ja myślałem że do mazdy drogo - 25zł :P
Robert_N - 26-09-2013, 20:53

Żonka dziś zakupiła 73 zł u Filipowicza. Wiem że same na bank nie odpadną. Cóż poradzić.
tyku - 27-09-2013, 11:04

Robert_N napisał/a:
Żonka dziś zakupiła 73 zł u Filipowicza.
- w AutoKrak 64 zł.
April77 - 27-09-2013, 12:11

Mnie na 100% spadła sama :x .
hawk_tk - 27-09-2013, 15:13

Robert_N napisał/a:
Wiem że same na bank nie odpadną. Cóż poradzić.

Też tak myślałem do niedawna i na 100% byłem przekonany, że jedną z moich (notabene właśnie lewą z tyłu) ktoś sobie przywłaszczył. Nową kupiłem w ASO za 79 zł i wyklinałem w duchu potencjalnego złodzieja i jego bezczelność. Ostatnio jednak korzystałem z bagażnika do przewozu rowerów na dachu i po jego demontażu zauważyłem, że jedna z zaślepek (tym razem prawa z tyłu) ma wyłamany bolec mocujący. Po założeniu, jeśli się dobrze przyjrzy, widać że trzyma się "na słowo honoru" i przy większej prędkości prawdopodobnie odleci.

Myślę, że trzeba po prostu uważać przy ich zdejmowaniu i zakładaniu, a także sprawdzać czy wspomniane bolce mocujące nie są wyłamane. Oczywiście, sytuacje kiedy komuś przyda się nasza własność też mogą mieć miejsce, ale nie trzeba od razu zakładać najgorszego ;)

Luk - 27-09-2013, 15:54

hawk_tk napisał/a:
Myślę, że trzeba po prostu uważać przy ich zdejmowaniu i zakładaniu, a także sprawdzać czy wspomniane bolce mocujące nie są wyłamane.

Potwierdzam, trzeba BARDZO OSTROŻNIE demontować na mrozie - łatwo łamią się zaczepy. Tak też miałem za pierwszym razem, wtedy faktycznie zaślepka odfrunęła sama.
Za drugim razem zniknęły mi dwie przez noc, jak samochód stał (oraz z takiego samego lancera który stał parędziesiąt metrów dalej). Same raczej nie poszły sobie... :)

hawk_tk - 27-09-2013, 17:42

Luk napisał/a:
Za drugim razem zniknęły mi dwie przez noc, jak samochód stał (oraz z takiego samego lancera który stał parędziesiąt metrów dalej). Same raczej nie poszły sobie... :)

Po tym co napisałeś, nie mogę się z Tobą nie zgodzić ;)

Niestety, to jest część, która jak już zostało napisane potrafi sama odpaść, a do tego jak na taki kawałek plastiku jest zwyczajnie droga. Można ją bardzo łatwo i szybko zdemontować i stąd też pada łupem amatorów cudzej własności. A potem właścicielowi zostaje już tylko płakać i płacić za nową...

lurek - 02-04-2015, 11:08

I ja dziś odkryłem brak zaślepki, kogoś ręce świerzbiły :axe:

Niestety na aledrogo brak a mam inne pomysły na wydanie 60zł niż zaślepka z aso.

Robert_N - 02-04-2015, 11:13

lurek czy może miałeś zamontowany bagażnik dachowy?? Ja tez tak myślałem jak zniknęła mi jedna zaślepka, ale chyba jest to wina jeżeli ściągałeś bagażnik złego montażu zaślepek. Przynajmniej ja doszedłem po tym jak mi nerwy przeszły i zakupiłem nową.
michaello - 02-04-2015, 11:27

lurek napisał/a:
I ja dziś odkryłem brak zaślepki, kogoś ręce świerzbiły

Niekoniecznie, mnie kiedyś na myjni bezdotykowej sfrunęła z dachu. Nie uzywam bagaznika wiec przykleilem wszystkie na amen. :wink:

lurek - 02-04-2015, 15:03

michaello napisał/a:
lurek napisał/a:
I ja dziś odkryłem brak zaślepki, kogoś ręce świerzbiły

Niekoniecznie, mnie kiedyś na myjni bezdotykowej sfrunęła z dachu. Nie uzywam bagaznika wiec przykleilem wszystkie na amen. :wink:

Po powrocie z pracy podszedłem do ciecia z ochrony powiedzieć mu że jest problem, w odpowiedzi otrzymałem swoją zaślepkę :rolleyes:

To cholerstwo samo spada, wczoraj trochę dmuchało we wrocławiu i może wtedy??? co najmniej dziwne. Bagażnika nie montowałem, zaślepek nie dotykałem. Ważna informacja - może samo odpaść!

Przestanie padać to jak michaello zalepię na stałe

cabaniarz - 02-04-2015, 16:47

Ja temat zaślepek odpuściłem jakieś parę miesięcy temu, jak jedną gdzieś zgubiłem :? Wcześniej też mi jedną wcięło, ale samochód był nowszy to i wydałem chyba z 70pln na używkę. Moim zdaniem gra nie warta świeczki, chyba że wpadnie mi w ręce za parę złotych :wink: Brak trochę razi w oczy, ale można przeżyć :P Dobry sposób - przymocować na stałe :D
Iluzjonist4 - 26-03-2016, 17:00

Dzisiaj podczas woskowania zauważyłem brak zaślepki albo wczoraj mi ktoś ukradł albo w trasie straciłem - a szybko nie jechałem, na autostradzie miałem znacznie większe prędkości i żadna nie wypadła...
Ktoś wie, gdzie można tanio kupić prawą przednią? Na allegro za 60zł... Przykładowo do mazdy chodzą po 2-3zł... Przeginka ostra.

lobuzek - 26-03-2016, 18:04

Tanio niestety nie kupisz. One nie odpadają, tylko zmieniają właściciela. Z racji ceny.
lurek - 26-03-2016, 19:10

lobuzek napisał/a:
Tanio niestety nie kupisz. One nie odpadają, tylko zmieniają właściciela. Z racji ceny.

odpadają, ostatnio znalazłem na parkingu koło samochodu. Przylepić! ;)

ps. nie wykluczam lepkich rączek w innych przypadkach ;p