Outlander II GEN Techniczne - q u b e c Car audio system Outlander
simon172 - 12-11-2009, 07:29
mitsu00 napisał/a: | Zaczynam się faktycznie jednak zastanawiać nad zakupem tego cuda. Miałbym jeszcze 1 pytanie:
Obecnie używam Navigon 8310 jako przenośnej nawigacji. Co trzeba zrobić żeby np przenieść oprogramowanie razem z mapami na to urządzenie multimedialne?
Pozdr.
[ Dodano: 12-11-2009, 03:30 ]
Aeh...., pal licho Zamówiłem i zapłaciłem już zestawik razem z kamerą cofania i anteną TV. Za kilka dni pewnie doleci
Pozdr. |
No to gratuluję!!!
Ja wczoraj walczyłem pół dnia z kamerą cofania i zagłówkami
Na szczęście udało się wszystko zamontować i śmiga jak ta lala.
Jak by ktoś szukał to instrukcja montażu kamery jest
TU . Z zagłówkami nie było problemu, trochę zabawy z upchaniem kabli i podłączaniem prądu, ale to chwila gimnastyki i po problemie.
Z tyłu jednostki jest wolny kabel podpisany PARKING. Należy podłączyć go do masy GND, bo inaczej nie będziemy mogli obejrzeć żadnego filmu
Zdjęć niestety w ferworze walki nie zrobiłem zdjęć, ale w zasadzie wszystko apropos kamery jest w linku który podałem.
Jakby co, to służę pomocą merytoryczną co do instalacji.
mitsu00 - 12-11-2009, 08:56
simon172>>>> Odnośnie nawigacji.Jaki gdzie przenieść oprogr.i mapy z Navigona na urządzenie? Navigon też korzysta z platformy Windows 5.0 CE.
Alcapone>>>>> Wahalem sięi wahalem aż wkońcu zdecydowałem. A zapłaciłem bezpośrednio w PLN na konto ING sklepu w Warszawie.
Pozdr.
simon172 - 12-11-2009, 09:47
Skoro navigon korzysta z windowsa, prawdopodobnie wystarczy przenieść oprogramowanie z mapami bezpośrednio na kartę pamięci i w ustawieniach zaznaczyć plik wykonywalny, który odpala nawigację. Nie wiem, nie próbowałem, ale powinno się udać.
Pozdrawiam i miłego użytkowania.
Seranum - 12-11-2009, 10:24
Hej, a jaką kamerę zamówiłeś ?
mitsu00 napisał/a: | Zaczynam się faktycznie jednak zastanawiać nad zakupem tego cuda. Miałbym jeszcze 1 pytanie:
Obecnie używam Navigon 8310 jako przenośnej nawigacji. Co trzeba zrobić żeby np przenieść oprogramowanie razem z mapami na to urządzenie multimedialne?
Pozdr.
Aeh...., pal licho Zamówiłem i zapłaciłem już zestawik razem z kamerą cofania i anteną TV. Za kilka dni pewnie doleci
Pozdr. |
13zbyszek13 - 12-11-2009, 10:49
Dzien dobry
koledzy jestem zupełni nowy na tym forum.Zakupiłem własnie outlandera intensa z rockfordem.Interesuje sie dołozeniem do rockforda bez kosztownych ingerencji NAVI najlepiej z auto mapą ,BT obsługiwanego dotykowo,DVD,USB, kamera cofania
mitsu00 - 12-11-2009, 11:04
Seranum napisał/a: | Hej, a jaką kamerę zamówiłeś ?
Pozdr.
Pozdr. |
|
Zamówiłem to:
http://www.ipmart.com/mai...php?prod=104591
Pozdr.
Grześku - 12-11-2009, 12:08
13zbyszek13 napisał/a: | Dzien dobry |
Witamy 13zbyszek13 napisał/a: | Zakupiłem własnie outlandera intensa z rockfordem | gratuluję 13zbyszek13 napisał/a: | Interesuje sie dołozeniem do rockforda bez kosztownych ingerencji NAVI najlepiej z auto mapą ,BT obsługiwanego dotykowo,DVD,USB, kamera cofania |
to o czym piszesz niestety niesie ze sobą piętno wydatków, czy kosztownych do zależy od stanu Twego portfela i waha się od 2 do 9 tysięcy.
Sporo informacji znajdziesz uważnie czytając ten wątek od początku, polecam również Twojej uwadze TEN topic.
Na przyszłość jednak mimo wszystko polecam funkcję 'szukaj' którą znajdziesz na górze strony
Pozdrawiam.
simon172 - 12-11-2009, 12:15
A ja kupiłem taką: http://www.ipmart.com/mai....php?prod=34189
mitsu00 - 12-11-2009, 18:49
simon172>>>> Jaki program nawigacyjny jest wgrany fabrycznie? Co myslisz uzyc jako nawigacji? Wystarczy zapisać mapy na np karcie SD i włożyć do nawigacji czy jak to się robi? 2 kwestia to jak z Menu Nawigacja zmusić stację do bezpośredniego odpalenia np Automapy czy innego programu nawigacyjnego?
Pozdr.
simon172 - 13-11-2009, 07:47
mitsu00 napisał/a: | simon172>>>> Jaki program nawigacyjny jest wgrany fabrycznie? Co myslisz uzyc jako nawigacji? Wystarczy zapisać mapy na np karcie SD i włożyć do nawigacji czy jak to się robi? 2 kwestia to jak z Menu Nawigacja zmusić stację do bezpośredniego odpalenia np Automapy czy innego programu nawigacyjnego?
Pozdr. |
Ja dostałem w paczce kartę mikro sd na której jest zainstalowane prawie 1,5 GB programu IGO. Do tej pory nie udało mi się skutecznie odpalić nawigacji. Nie może znaleźć sygnału Gps i wyskakują jakieś błędy. Mam nawigację przenośną tom tom i tak myślę żeby przerzucić ją do tego cuda. Coś pokombinuje i dam znać jak mi poszło.
Co do ustawienia programu to, klikasz na ekranie guzik NAVI, dalej odpala ci się taki jakby inny program. Tam wybierasz ustawienia, ustawienia gps i tu chyba gdzieś można wybrać lokalizację programu do GPS. Zapisujesz ustawienia i po kliknięciu ikony NAVI odpala ci się wybrany program, w zależności co tam zainstalujesz.
Miłego użytkowania, pozdrawiam.
mitsu00 - 14-11-2009, 10:13
No to Chińczyki szybko działają. Paczka jest już w drodze DHL-em gdzieś najpóźniej w poniedziałek będę to miał w domu.
Pozdr.
[ Dodano: 14-11-2009, 10:35 ]
simon172>>>>> Ile musiałeś zapłacić cła w DHL-ui jak to naliczają?
13zbyszek13 - 14-11-2009, 12:12
kolego mitsu00 jak dostaniesz przesyłke poprosił bym o kontakt na Pw widze ze jestes z wawy moze bysmy sie spotkali
mitsu00 - 15-11-2009, 15:41
Oj żeby nasza poczta polska tak działała.......: Paczka została wczoraj o 12-ej nadana w oddziale DHL w Shenzhen w Chinach, a przed chwilą dotarła do sortowni DHL na Okęciu
Pozdr.
[ Dodano: 15-11-2009, 15:42 ]
Czeski błąd: nadanie w Chinach o 9-ej rano naszego czasu.
simon172 - 16-11-2009, 07:23
mitsu00 napisał/a: | simon172>>>>> Ile musiałeś zapłacić cła w DHL-ui jak to naliczają? |
Musisz cierpliwie poczekać, DHL skontaktuję się z tobą. Mi wysłali mailem fakturę od chińczyka i upoważnienie. Musisz je wypełnić i odesłać mailem razem z kopią dowodu osobistego. Dwa dni później, zadzwoniła do mnie jakaś Kobieta z DHL i poprosiła, żeby przesłać jej kopię potwierdzenia przelewu, który dokonałem do chin. Parę chwil później ta sama pani napisała, że prosi o kopię faktury którą opłacałem, bo ta którą mają oni jest na 200$ i jest na niej napisane GIFT. Dzień później dostałem SMS, z prośbą o uregulowanie opłat celno skarbowych na kwotę 1300PLN. Już wtedy jechał do mnie kurier z paczką. Zrobiłem przelew i po problemie. UC trzymał paczkę 4 dni... . Została nadana w sobotę po południu, a w poniedziałek rano była w Gdańsku. Do mnie dotarła w piątek.
Pozdrawiam i cierpliwości.
Anonymous - 16-11-2009, 08:08
Ładnie dowalili tego cła..........
|
|
|