To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Outlander II GEN Techniczne - q u b e c Car audio system Outlander

simon172 - 12-11-2009, 07:29

mitsu00 napisał/a:
Zaczynam się faktycznie jednak zastanawiać nad zakupem tego cuda. Miałbym jeszcze 1 pytanie:

Obecnie używam Navigon 8310 jako przenośnej nawigacji. Co trzeba zrobić żeby np przenieść oprogramowanie razem z mapami na to urządzenie multimedialne?

Pozdr.

[ Dodano: 12-11-2009, 03:30 ]
Aeh...., pal licho :mrgreen: Zamówiłem i zapłaciłem już zestawik razem z kamerą cofania i anteną TV. Za kilka dni pewnie doleci :mrgreen:

Pozdr.

No to gratuluję!!! :D
Ja wczoraj walczyłem pół dnia z kamerą cofania i zagłówkami :lol:
Na szczęście udało się wszystko zamontować i śmiga jak ta lala.
Jak by ktoś szukał to instrukcja montażu kamery jest

TU . Z zagłówkami nie było problemu, trochę zabawy z upchaniem kabli i podłączaniem prądu, ale to chwila gimnastyki i po problemie.
Z tyłu jednostki jest wolny kabel podpisany PARKING. Należy podłączyć go do masy GND, bo inaczej nie będziemy mogli obejrzeć żadnego filmu :D
Zdjęć niestety w ferworze walki nie zrobiłem zdjęć, ale w zasadzie wszystko apropos kamery jest w linku który podałem.
Jakby co, to służę pomocą merytoryczną co do instalacji.

mitsu00 - 12-11-2009, 08:56

simon172>>>> Odnośnie nawigacji.Jaki gdzie przenieść oprogr.i mapy z Navigona na urządzenie? Navigon też korzysta z platformy Windows 5.0 CE.

Alcapone>>>>> Wahalem sięi wahalem aż wkońcu zdecydowałem. A zapłaciłem bezpośrednio w PLN na konto ING sklepu w Warszawie.

Pozdr.

simon172 - 12-11-2009, 09:47

Skoro navigon korzysta z windowsa, prawdopodobnie wystarczy przenieść oprogramowanie z mapami bezpośrednio na kartę pamięci i w ustawieniach zaznaczyć plik wykonywalny, który odpala nawigację. Nie wiem, nie próbowałem, ale powinno się udać.
Pozdrawiam i miłego użytkowania.

Seranum - 12-11-2009, 10:24

Hej, a jaką kamerę zamówiłeś ?

mitsu00 napisał/a:
Zaczynam się faktycznie jednak zastanawiać nad zakupem tego cuda. Miałbym jeszcze 1 pytanie:

Obecnie używam Navigon 8310 jako przenośnej nawigacji. Co trzeba zrobić żeby np przenieść oprogramowanie razem z mapami na to urządzenie multimedialne?

Pozdr.

Aeh...., pal licho :mrgreen: Zamówiłem i zapłaciłem już zestawik razem z kamerą cofania i anteną TV. Za kilka dni pewnie doleci :mrgreen:

Pozdr.

13zbyszek13 - 12-11-2009, 10:49

Dzien dobry
koledzy jestem zupełni nowy na tym forum.Zakupiłem własnie outlandera intensa z rockfordem.Interesuje sie dołozeniem do rockforda bez kosztownych ingerencji NAVI najlepiej z auto mapą ,BT obsługiwanego dotykowo,DVD,USB, kamera cofania

mitsu00 - 12-11-2009, 11:04

Seranum napisał/a:
Hej, a jaką kamerę zamówiłeś ?

mitsu00 napisał/a:

Pozdr.

Pozdr.

Zamówiłem to:
http://www.ipmart.com/mai...php?prod=104591

Pozdr.

Grześku - 12-11-2009, 12:08

13zbyszek13 napisał/a:
Dzien dobry

Witamy :)
13zbyszek13 napisał/a:
Zakupiłem własnie outlandera intensa z rockfordem
gratuluję
13zbyszek13 napisał/a:
Interesuje sie dołozeniem do rockforda bez kosztownych ingerencji NAVI najlepiej z auto mapą ,BT obsługiwanego dotykowo,DVD,USB, kamera cofania

to o czym piszesz niestety niesie ze sobą piętno wydatków, czy kosztownych do zależy od stanu Twego portfela i waha się od 2 do 9 tysięcy.
Sporo informacji znajdziesz uważnie czytając ten wątek od początku, polecam również Twojej uwadze TEN topic.

Na przyszłość jednak mimo wszystko polecam funkcję 'szukaj' którą znajdziesz na górze strony 8)

Pozdrawiam.

simon172 - 12-11-2009, 12:15

A ja kupiłem taką: http://www.ipmart.com/mai....php?prod=34189
mitsu00 - 12-11-2009, 18:49

simon172>>>> Jaki program nawigacyjny jest wgrany fabrycznie? Co myslisz uzyc jako nawigacji? Wystarczy zapisać mapy na np karcie SD i włożyć do nawigacji czy jak to się robi? 2 kwestia to jak z Menu Nawigacja zmusić stację do bezpośredniego odpalenia np Automapy czy innego programu nawigacyjnego?

Pozdr.

simon172 - 13-11-2009, 07:47

mitsu00 napisał/a:
simon172>>>> Jaki program nawigacyjny jest wgrany fabrycznie? Co myslisz uzyc jako nawigacji? Wystarczy zapisać mapy na np karcie SD i włożyć do nawigacji czy jak to się robi? 2 kwestia to jak z Menu Nawigacja zmusić stację do bezpośredniego odpalenia np Automapy czy innego programu nawigacyjnego?

Pozdr.

Ja dostałem w paczce kartę mikro sd na której jest zainstalowane prawie 1,5 GB programu IGO. Do tej pory nie udało mi się skutecznie odpalić nawigacji. Nie może znaleźć sygnału Gps i wyskakują jakieś błędy. Mam nawigację przenośną tom tom i tak myślę żeby przerzucić ją do tego cuda. Coś pokombinuje i dam znać jak mi poszło.
Co do ustawienia programu to, klikasz na ekranie guzik NAVI, dalej odpala ci się taki jakby inny program. Tam wybierasz ustawienia, ustawienia gps i tu chyba gdzieś można wybrać lokalizację programu do GPS. Zapisujesz ustawienia i po kliknięciu ikony NAVI odpala ci się wybrany program, w zależności co tam zainstalujesz.
Miłego użytkowania, pozdrawiam.

mitsu00 - 14-11-2009, 10:13

No to Chińczyki szybko działają. Paczka jest już w drodze DHL-em :D gdzieś najpóźniej w poniedziałek będę to miał w domu.

Pozdr.

[ Dodano: 14-11-2009, 10:35 ]
simon172>>>>> Ile musiałeś zapłacić cła w DHL-ui jak to naliczają?

13zbyszek13 - 14-11-2009, 12:12

kolego mitsu00 jak dostaniesz przesyłke poprosił bym o kontakt na Pw widze ze jestes z wawy moze bysmy sie spotkali
mitsu00 - 15-11-2009, 15:41

Oj żeby nasza poczta polska tak działała.......: Paczka została wczoraj o 12-ej nadana w oddziale DHL w Shenzhen w Chinach, a przed chwilą dotarła do sortowni DHL na Okęciu :shock:

Pozdr.

[ Dodano: 15-11-2009, 15:42 ]
Czeski błąd: nadanie w Chinach o 9-ej rano naszego czasu.

simon172 - 16-11-2009, 07:23

mitsu00 napisał/a:
simon172>>>>> Ile musiałeś zapłacić cła w DHL-ui jak to naliczają?

Musisz cierpliwie poczekać, DHL skontaktuję się z tobą. Mi wysłali mailem fakturę od chińczyka i upoważnienie. Musisz je wypełnić i odesłać mailem razem z kopią dowodu osobistego. Dwa dni później, zadzwoniła do mnie jakaś Kobieta z DHL i poprosiła, żeby przesłać jej kopię potwierdzenia przelewu, który dokonałem do chin. Parę chwil później ta sama pani napisała, że prosi o kopię faktury którą opłacałem, bo ta którą mają oni jest na 200$ i jest na niej napisane GIFT. Dzień później dostałem SMS, z prośbą o uregulowanie opłat celno skarbowych na kwotę 1300PLN. Już wtedy jechał do mnie kurier z paczką. Zrobiłem przelew i po problemie. UC trzymał paczkę 4 dni... . Została nadana w sobotę po południu, a w poniedziałek rano była w Gdańsku. Do mnie dotarła w piątek.

Pozdrawiam i cierpliwości. 8)

Anonymous - 16-11-2009, 08:08

Ładnie dowalili tego cła.......... :shock: