Nasze Miśki - CA5A "Blacky Black"
Wszyc - 19-01-2011, 00:43
Ja muszę pół auta za to wyłożyć żywicą epoksydową i włóknem szklanym bo nie idzie powstrzymać gdzie nie gdzie rdzy nawet po przeszczepie całych podłużnic trzeba wziąć się za kompozyty
Z takim czymś co miałeś i tak byś nie wygrał tylko blacharką widzę po sobie progi zrobiłem w środku i podłogę z 1,5 miecha temu od tego czasu samochód nie jeździ jeszcze stoi w miejscu na parkingu a i tak już gnije dalej
londolut - 19-01-2011, 00:47
Idę spać misiaki
rosomak1983 - 19-01-2011, 14:44
londolut napisał/a: | Idę spać misiaki |
lutek jestes moim idolem
Jogurt - 19-01-2011, 16:05
rosomak1983, ciut późno, synek zmęczony, może mu się tematy pomyliły
londolut - 19-01-2011, 22:22
Hehehe no właśnie... miało być w "Nocnych markach... "
jacek11 - 21-01-2011, 17:13
mkm napisał/a: | "Blacky" być może zostanie, choć szczerze wątpię - z oglądanych "dawców" trzy były granatowe |
Będzie rozebrany,to pomalować jak należy,i po kłopocie
mkm - 23-01-2011, 17:50
jacek11, mam nadzieję, że uda się kupić takiego dawcę, który nie będzie wymagał lakierowania
Jak ktoś coś wie o jakimś godnym uwagi Colcie to proszę o info.
Kleju - 23-01-2011, 17:54
mkm napisał/a: | mam nadzieję, że uda się kupić takiego dawcę |
To chyba tylko jak ktoś Ci coś poleci (tak jak mi Tresorex nagrał mojego rodzynka )
Bo z aukcji, ogłoszeń marna szansa, że się coś kupi dobrego...
Marcin-Krak - 23-01-2011, 18:29
mkm napisał/a: | Jak ktoś coś wie o jakimś godnym uwagi Colcie to proszę o info. |
Wujek Rosomak znajdzie
A jak nie znajdzie, to może sam zrobi
mkm - 17-04-2011, 15:01
Po dłuuugim czasie Blacky formalnie przestał istnieć.
Dałem ciała, ponieważ w okresie posiadania „miękkiego dowodu” skończył się przegląd, a co za tym idzie "twardy" dowód nie został wydany.
Jako, że auto się remontowało, zapytałem tylko jak długo dowod może leżeć w Urzędzie.
Odpowiedź była optymistyczna – 2lata spokojnie.
Przed upływem tego czasu auto zezłomowalem.
Stacja utylizacji wysłała papiery do Krakowa – urząd auto wyrejestrował, ale tylko w części ...
Ja „trochę” później poszedłem dokończyc formalności i zaczęły się schody.
Okazało się, że Blacky ma postępowanie administracyjne, związane z przerwaniem rejestracji, utylizacją, wyrejestrowaniem pojazdu i ustaleniem właściciela (mnie ), a dokumenty „poszły w obieg” po piętrach i wydziałach Wydziału Komunikacji.
Na pamiątkę zostały mi listy polecone w ilości znacznej informujące o „wszczęciu postępowania/przedłużyniu postępowania/umorzeniu postępowania/zakończenia postępowania” i bardzo gruba teczka auta w archiwum urzędu.
Poszukiwania nadwozia trwają - info o "rodzynkach" wskazane
mkm - 21-02-2012, 13:23
Posty po zakupie dawco/biorcy wydzielone do tego tematu:
http://forum.mitsumaniaki.pl/viewtopic.php?t=70990
Nadwozie jednak nie spełniło wyśrubowanych norm dla Blacky-ego, ale mniej wyśrubowane spełnia, więc srebny Colt zostaje.
rosomak1983 - 21-02-2012, 16:22
tzn co z nim nie tak ???
pyjte - 21-02-2012, 16:30
Wy się chłopcy w tym krakowie przescigacie w tych GTI projektach
mkm - 21-02-2012, 18:53
pyjte, ja tylko chomikuję
rosomak1983, napiszę tak... Zakres prac przygotowawczych do położenia nowej powłoki ochronnej w kolorze najciemniejszym z ciemnych, czyni operację na tym dawcy ekonomicznie nieuzasadnioną.
Zbyt dużo będzie kosztował lakier, żeby po roku/dwóch wszystko pokwitło i spękało .
Zeby tak się nie stało trzeba by znowu ciąć nadwozie, a tego chcę uniknąć.
Czekam cierpliwie na jakąś okazję.
Obowiązkowo z szyberdachem i najlepiej z ciepłego klimatu
londolut - 22-02-2012, 09:14
mkm napisał/a: | Obowiązkowo z szyberdachem | Ja ci dam mój Nie chcesz?
|
|
|