To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Nasze Miśki - Galant 2,5 V6 1998 by fj_mike

fj_mike - 26-04-2010, 21:22

robertdg napisał/a:
Na zaciskach hamulcowych to nie przejdzie.

A dlaczegóż? :mrgreen:

robertdg - 26-04-2010, 21:25

Bo po kilku ostrzejszych hamowaniach lakier wchłonie wszystko co złapie z zawirowanego powietrza i zrobi sie okropnie postarzały. Juz lepiej pomalować przemyslowym poliuretanem.
fj_mike - 06-05-2010, 10:52

Masz rację Robert. Wszystko zależy od tego czy dostanę odpowiednią farbę. Tak jak pisałem, technologia to jedna, użyta farba to drugie :wink:

A teraz mała ciekawostka z fizyki.

Jak uderzyć Galantem w małe Renault Clio nie wyrządzając mu żadnej szkody (nawet małej ryski) a uszkodzić własny zderzak? Moja żona wie jak to zrobić :D :D :D

Gniazdko do podłączenia haka poszło się kochać wcześniej, razem z osłoną. Teraz założyłem hak i tak już zostanie :mrgreen:

fj_mike - 07-05-2010, 17:26

Wczoraj wymieniłem drugiego banana i w końcu nastała cisza. Oczywiście Yamato.

Na przyszłość, DELPHI jest do :pottytrain2: Wahacz miałby w czerwcu rok i przebieg ok 12tys km. A już się cieszyłem po kupnie, że poprzedni właściciel je wymienił :evil:

Psikus - 07-05-2010, 21:24

fj_mike napisał/a:
DELPHI jest do :pottytrain2:
końcówka drążka nie przeżyła nawet 5000 km
robertdg - 07-05-2010, 21:28

Koelga założył nowy komplet amorów Delphi do swojego włoskiego wynalazka, no i jeden zaczal ciec już po niespełna 1000km
fj_mike - 13-06-2010, 21:56

Mały update.
Misio ma wizytę u pana Mirka (lakiernik) na 4 lipca. Będą robione nadkola tył, reperaturki oczywiście oraz kielichy przód. Do tego lakierowanie zderzaków i konserwa podwozia.

Po lakierowaniu w planach wymiana rozrządu, regeneracja układu hamulcowego (płyn, tarcze, klocki, prowadnice i blaszki).

szykuje się trochę pracy w czasie urlopu :wink:

Juiceman - 13-06-2010, 22:18

No to szalejsz widze :) , ja właśnie zamówiłem mikody nawierc+naci., a w IC do odebrania klocki ATE, =))

A Ty jaki zestaw do swojego będziesz wsadzał ? I co powiesz o radyjku Pionier deh-7100BT? Może stanieje. Na razie po 900zl chodzą.

fj_mike - 13-06-2010, 22:24

Hamulce to będą Mikody nacinane i nawiercane z klockami ATE :mrgreen:

Radio o którym wspomniałeś jest mega fajne ale cena już taka nie jest :| Jest lepsze od Kenwooda którego Ci pokazywałem.

Zobaczę jak wyjdę finansowo. Jeśli wystarczy na radio to będzie Pionier :wink:

Juiceman - 13-06-2010, 22:27

No to witam w klubie :wink:
fck - 13-06-2010, 22:43

ile płacisz za reperaturkę oczywiście już z pomaliowaniem. Pytam bo jestem ciekawy, sam ostatnio robiłem u siebie
fj_mike - 14-06-2010, 00:12

fck napisał/a:
ile płacisz za reperaturkę oczywiście już z pomaliowaniem

Układ ma następujący. Kupuję reperaturki sam. Za zrobienie tyłu (reperaturki) i przodu (kielichy) zapłacę 1300zł. Kryterium wyboru nie była cena. Jednak patrząc po warsztatach w Trójmieście cena jest na średnim poziomie.
W połowie lipca pochwalę się efektami.

Krzyzak - 14-06-2010, 06:56

sam jestem ciekaw, bo u mnie też kielichy zaczyna brać
nadkola były już robione (w ASO toyoty) i... widać już ślady rdzy...
a co do radia - mam Becker'a (z nawigacją i telefonem) - fajne radio, potrafi przeczytać SMSa, ale szczerze mówiąc nawet nie wiem, jak w nim ustawić basy czy fading :)

fj_mike - 14-06-2010, 09:10

Krzyzak, planowo powinienem mieć miśka gotowego na spot, więc się wtedy pochwalę.
Kiedy były robione w twoim rekinie nadkola?

Krzyzak - 14-06-2010, 09:11

2-3 lata temu