[97-04]Galant EAxA/W - [EAxx] Zderzak przedni w galancie EA [FAQ]
swinks_UK - 10-03-2013, 10:31
Hugo, mocujesz następująco:
1. metalowa listwa do zderzaka na klipsy.
2. wsuwasz zderzak (ładnie wejdzie po lampy) i łapiesz punkty mocujące na środku, czyli 2x M6 po każdej stronie wspólne mocowania z lampami, 2x M6 czyli metalowe wąsy mocowane do crash panelu.
3. mocowana do nadkoli, 2x wkręty na łeb 10mm wkręty grubozwojowe, grube.
4. U mnie są 2 metalowe wąsy/łapy pod chłodnicą do których na opaski łapię spód zderzaka, podobnie było w GDI, żadnych mocowań za halogenami nie widziałem
robertdg - 10-03-2013, 10:49
Gwintowana M6x20
Mocowanie do podłużnic w każdym występuje, w sporcie to jest gdzies mniej więcej pomiędzy halogenem a środkową kratownica wlotu powietrza
Przykład katalogowy (ilośc śrubek i kołków trzeba odwzorować z lewej na prawą oraz dodać tak jak w przypadku mocowania do linii brzegowej błotnika)
Hugo - 10-03-2013, 12:30
swinks_UK napisał/a: | U mnie są 2 metalowe wąsy/łapy pod chłodnicą do których na opaski łapię spód zderzaka | Tak też zrobię, bo mam poniszczone te wąsy i otwory w zderzaku na dole. swinks_UK napisał/a: | żadnych mocowań za halogenami nie widziałem | Szkoda, ze nie mam fot. Takie płaskowniki z grubej blachy, o wymiarach 5 x 20 cm, zagięte na dole w kierunku przodu. Zwisają dokładnie za halogenami, nawet w zderzaku jest uchwyt obok tego do mocowania halogenów, no ale z kolei ugięcie płaskownika nie pasuje żeby przykręcić, więc już sam nie wiem po co to...
[ Dodano: 10-03-2013, 12:33 ]
robertdg napisał/a: | Gwintowana M6x20 | Nawet na foto widac, że to wkręt nr 62986 robertdg napisał/a: | Mocowanie do podłużnic w każdym występuje, w sporcie to jest gdzies mniej więcej pomiędzy halogenem a środkową kratownica wlotu powietrza | To by pasowało na te blachy, o których piszę. No nic muszę poprzymierzać.
sipex - 19-03-2013, 23:39
witam.mam zderzak pre-liftowy z tego co widzę czy można wnim zamontowac halogeny np od sporta?
m6riano - 20-03-2013, 03:31
Na upartego wszystko można..ale bez grubej rzeźby sie nie obejdzie...po za tym halo do SE kosztują krocie,tak samo kratki(maskownice,zaślepki,jak go zwał tak go zwał wiadomo o co chodzi..;-)
http://allegro.pl/listing...n+sport+edition
sipex - 20-03-2013, 04:27
no faktycznie.. cenowo się zniechęciłem :Pwsumie to te co mam halogeny złe nie są,tylko coś z tymi szpetnymi szkłami bym zrobił ,ale myślałem myślałem i nic nie mogę wymyslec
m6riano - 20-03-2013, 07:44
spoleruj je..i wstaw ew. białe zimne żarówki ledowe..;-)
http://allegro.pl/h3-zaro...3043567117.html
http://allegro.pl/zarowka...3086142956.html
albo na bogato:
http://allegro.pl/zarowka...3048496564.html
AteC - 20-03-2013, 10:43
Koledzy, ja właśnie poszukuję kratki(maskownicy) halogenu do Miśka Sport Edition, może ktoś z forumowiczów zna lub jest w stanie sprawdzić numer fabryczny tej części?
sipex - 20-03-2013, 12:15
żaróweczki już dawno są iładnie świecą na białó jak czym spolerować?od wewnątz zewnątrz?te paski na kloszach znikną?nigdy takich operacji nie robiłem ale mam jednego starego do testów
KamilR10 - 20-03-2013, 12:58
sipex odnośnie tych żarówek, to na które się zdecydowałeś? masz je normalnie zamiast przeciwmgłowych ? jak z żywotnością, bo wydaje mi się, że zaraz się to przepali
sipex - 20-03-2013, 14:34
KamilR10 napisał/a: | sipex odnośnie tych żarówek, to na które się zdecydowałeś? masz je normalnie zamiast przeciwmgłowych ? jak z żywotnością, bo wydaje mi się, że zaraz się to przepali |
ja wymieniałem je jakieś trzy lata temu i do tej pory świecą fakt ,że mało używane ,ale światło jest idealnie białe..nie pamiętama jakie wkładałem ale kosztowało mnie to za kpl. jakieś 40zł z przesyłką:)co byś nie wsadził z napisem white w tej cenie będziesz zadowolony:)
Bartekkita - 20-03-2013, 19:55
Takie pytanie czy da się przełożyć grill i zderzak przedni z avance do eleganca?
Co z halogenami czy da się je przełożyć czy trzeba szukać też od avanca?
Jak będzie wyglądało całe autko po przełożeniu tylko zderzaka z przodu(ograniczyłoby to koszty, z tyłu nie widze duzej róznicy)
Juiceman - 20-03-2013, 20:34
Bartekkita napisał/a: | Takie pytanie czy da się przełożyć grill i zderzak przedni z avance do eleganca?
Co z halogenami czy da się je przełożyć czy trzeba szukać też od avanca?
Jak będzie wyglądało całe autko po przełożeniu tylko zderzaka z przodu(ograniczyłoby to koszty, z tyłu nie widze duzej róznicy) |
Jeśli to ma wyglądać to halogeny mają też być od Avance. Przekładamy kpl. nie mieszamy zderzaków z różnymi wersjami halogenów. ( wyjątel vr4->galant analogicznie przedlift -SE, polift Avance)
drexvs - 20-03-2013, 21:04
AteC napisał/a: | Koledzy, ja właśnie poszukuję kratki(maskownicy) halogenu do Miśka Sport Edition, może ktoś z forumowiczów zna lub jest w stanie sprawdzić numer fabryczny tej części? |
Też szukam, ale jest to cholernie trudne !
Juiceman - 20-03-2013, 21:17
trudne to jest znaleźć w dobrej cenie
http://allegro.pl/galant-...3102154497.html
a numerów kratek jest sporo w zależności od tego w jakim kolorze chcecie
|
|
|