To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Podkarpackie - SPOTY Lokalne

hermeth - 02-03-2010, 17:23

Jeżeli chodzi o lans przez miasto to ja się piszę :mrgreen: ... o ile będę wtedy w Rz.

Popieram inicjatywę moderatora! Trzeba zorganizować wyjazd do stolicy chamstwa i drobnomieszczaństwa czyli na giełdę! Nakupimy znaczków turbo, kolorowe diody i pokrowce w panterkę. Oczywiście obowiązkowa konsumpcja kiełbasy u Tadka! A co! Niech goście zamiejscowi widzą, że postęp i dobrobyt dotarł również do nas :rolleyes: :D Jak lans to po całości i na bogato! :D

1. hermeth (na 90%)

rezon - 04-03-2010, 10:12

nez napisał/a:
lista wygląda tak:
20 marczec 2010 spot rz
a dlaczego nie 28.03 - w końcu wybrałbym się. 20-21 jak zwykle pracuję w weekend
hermeth - 04-03-2010, 10:49

20 marca 2010 jest spot eclipse, pod który możemy się podłączyć.
Z kolei 28.03 jest ostatnią niedzielą miesiąca, więc wtedy i tak wypada planowo spot mitsumaniaków. Zapraszamy na oba terminy.
Gulgulq, jak będziesz to weź ramki (2 szt dla mnie) :)

Monia - 04-03-2010, 17:33

Zobaczymy kto się na ten termin Eclips'owy z Mitsumaniaków wybiera i być może My się też pojawimy czyli wstępnie :

1. hermeth (na 90%)
2 Monia + Mój Piotruś :)
3.

gulgulq - 04-03-2010, 18:44

ja jeszcze nie wiem :)

na razie termin zbyt daleki by zaplanować :)

PS. te zakupy to myślałem o tym by kupić clipsy :)

Monia - 08-03-2010, 20:02

a gdzie ten spot eclips'ów ma być w razie "w" ? i o ktorej ?
nezik - 10-03-2010, 13:06

jeszcze do konca nei wiemy, chcemy byc mobilni i zajrzec w pare miejsc :D
Monia - 16-03-2010, 16:10

Zero zainteresowania spotem widze, to my sobie też go odpuścimy ;/ tym bardziej że pogoda nie rozpieszcza.... może jak bedzie cieplej jakiś większy spot zrobimy, konkretnie zorganizowany tak jak np.w Mielcu był kiedyś czy w Sanoku :mrgreen:
nezik - 16-03-2010, 22:21
Temat postu: spot eclipse 20.03.2010
przeprowadziliśmy dziś z clarkiem symulacje sobotniego spota :)
zostanie on podzielony na kilka etapów :)
główną atrakcja spoty będzie przemieszczanie się eclipsami z miejsca na miejsce oraz wspólne fotografie :)
zaraz namaluje wszystko w paintcie :D

myślę, że najlepiej będzie jak spotkamy się o 14.00 w rzeszowie, tak jak ustalilismy wczesniej na podkarpackiej na orlenie
jeżeli ktoś nie wie gdzie to jest to napewno będziemy o 14:30 na dolnym parkingu podpromia, jezeli ktos bedzie chcial dotrzec pozniej (lub wczesniej^^) to zostawimy swoje namiary telefoniczne

etap pierwszy prezentuje się następująco
jest to 7,3 km – około 12 min (wg google maps)

rozpoczynamy na stacji orlenna przy ulicy podkarpackiej w rzeszowie, mniej wiecej tam gdzie jest duze kółeczkona mapie.
potem jedziemy na podpromie (mniejsze kółeczko). ponieważ chcemy w naszego spota wpleść elementy krajoznawcze, tj. zaprezentować wam mniej więcej rzeszów, przejżdzamy przez zaporę po czym mijamy tesco/leclerc, aby wjechać na ulicę rejtana. oczywiscie moglibysmy pojechać przez podwisłocze, jednak dzieki obraniu powyzszej trasy, beziemy mijać szkielet sławnego Millenium Hall :)
dla osób, które rzadko lub nigdy nie były wrzeszowie, będzie to fajne pierwsze wrazenie miasta, plus tak jak obiecalismy, bedziemy lasnowac sie przez miasto na pare eclipsow, a to jest zawsze fajna sprawa ^^
Po dotarciu na podpromie, pogadamy chwilke, porobimy fotki itd.

Etap2 - 6,3 km/14 min

z podpromia pokierujemy się na sławny punkt widokowy, czyli gore św. rocha
ponieważ prognoza pogody jest dobra, to będziemy mieli widok na epicka panoramę rzeszowa. w tym miejscu myślę, że zrobimy sobie grupową fotkę, bo jak wiadomo klub tworzą ludzie nie samochody ^^ oraz przygotujemy sie psychicznie na kolejny etap naszej podróży, a mianowicie:

etap 3 - 7,4 km/około 12 min

z punktu widokowego (czerwone kółeczko) podjeżdżamy do punktu zaznaczonego S na mapce :) - prawie pętla autobusowa Matysówki
S czyli start, ponieważ tu zacznie się nasz maleńki odcinek specjalny.
jest to typowy downhill, czyli szybki zjazd z górki, z dosyć sporą ilością zakrętów
Metę, sygnalizować będzie szkoła podstawowa (do której uczęszczałem:))
Start i meta są oczywiście umowne, będziemy jechać przepisowo bo nikt nam czasów nie będzie liczył, chodzi o dobra zabawę, rozsądek i bezpieczeństwo. w tym miejscu clark proponował robienie filmików, co do tego jeszcze omówimy się co i jak na miejscu, jak już przyjedziecie do rzeszowa ' na żywo'
pomiędzy punktami B i C jest szybka prosta, jest to taka mała niby obwodnica mojego osiedla (punkt X sygnalizuje miejsce mojego zamieszkania :D ), pojedziemy spacerkiem.

Pomiędzy punktami C i D, jest sławna ulica sikorskiego na której odbywały się legalne zawody 1/4 mili. często również odbywają się tam nocne nielegale :> jak będziecie chcieli to możemy tam pozwiedzać okolice, ale szczerze nie polecam
z sikorkiego pomkniemy do punktu E symbolizującego podziemny parking pod capital parkiem. tam tez sie zatrzymamy, podzielimy wrażeniami z downhilla, porobimy fotki aut w undergroundowym stylu. po tym jak troszkę ochłoniemy, rozpoczniemy etap czwarty, czyli objazd wokół miasta ^^

etap4 - 9,4 km – około 16 min

potoczymy się w stronę cetrum, 'zwiedzimy' trzeci i ostatni most w rzeszowie, no i jeżeli juz zwiedzać rzeszów, to nie może zabraknąć niesławnej wielkiego symbolu, czyli >>pomnik czyny rewolucyjnego<< zaznaczonego na mapce powyzej punktem B
miniemy pomnik i pociśniemy 'obwodnicą' aż (prawie) do punktu startu naszej wyprawy, po czym skręcimy w stronę śródmieścia. ta trasa również jest ekstremalnie przemyślana :jezyk: , gdyż pod koniec ulicy dąbrowskiego ukaże się nam od frontu 'zamek' w całym swoim majestacie :wtf:
miniemy go i pojedziemy już na rynek, a dokładnie zaparkujemy na parkingu podziemnym, pod galeria agorą (parking płatny weźcie troszkę monet). popstrykamy pewnie jeszcze więcej fotek na rynku
wycieńczeni naszymi wojażami, zapewne będziemy głodni, czyli trzeba będzie coś zjeść. teraz tak musicie się określić czy chcecie zjeść w jakiejś knajpie (proponuje sphinxa, dużo, smacznie i stosunkowo niedrogo), czy będziemy jeść jakieś zapiekanki/kebaby z budek na rynku. jeżeli w knajpie to trzeba będzie wcześniej, zarezerwować trochę miejsca, dlatego określajcie się szybko. proponuję abyście na spota wzięli swoje żony/dziewczyny i oczywiście do piszczcie je do listy, bo ważna będzie w takim wypadku lista osób a nie tylko aut

etap finałowy - 8,6 km – około 11 min

jest to etap, że tak napiszę, 'nieobowiązkowy'
tzn. ponieważ większość eclipsow przyjedzie z krosna, zapewne przez boguchwale będą wracać
ponieważ w boguchwale jest salon mitsubishi, możemy tam odeskortować kolegów z krosna, zrobić jeszcze parę fotek na zakończenie i się pożegnać.
ja się na to pisze, zobaczymy jak reszta

zresztą zobaczymy ile w sumie będzie aut, mam nadzieje ze stawicie się licznie, po przeczytaniu powyższego planu.
starałem się jak moglem mam nadzieje, ze to docenicie i się pojawicie sowicie :jezyk:

wiem, że troszkę dużo jazdy jest, po rzeszowie na tym spocie, ale o to nam chodzi właśnie, żeby coś się działo, żeby ten spot był ciekawy, a nie tylko stanie i gadanie. poza tym tak rzadko się spotujemy, że warto zalać raz więcej tego paliwa i wyjeździć się w kolumnie, chodzi przecież jak już pisałem wyżej o dobra zabawę :o k:

jeszcze tylko zrobię mapkę podsumowującą i od nowa napisze listę z dopiskiem, gdzie preferuje się stołować podczas posty, prosiłbym o dokonanie tego samego, tj. o dopisanie sie do listy i wybór,
kopia tego posta poleci jeszcze na forum mitsumaniaków, mam nadzieje, że ktoś od nich się pojawi. moim zdaniem im będzie liczniejsza ekipa tym fajniej ^^

podsumowując mapki

zrobimy siakies 40 kilometrów po rzeszowie wliczając etap finałowy(eskortę)
nie mogłem wszystkiego nanieść na jedną mapkę, bo google nie ma zaznaczonej ulicy w jednym miejscu na matysowce, którędy faktycznie da się przejechać i jest asfalt, co widać na zdjęciu z satelity
także zalejcie cos paliwa, miejscie sprawne i umyte auta, mam nadzieje, że będzie fajnie i będziecie zadowoleni.
bo najgorsze jest cos organizować, starać się a potem wszyscy marudzą, że źle jest
pzdr

[ Dodano: 16-03-2010, 23:04 ]
i nowa lista, chciałbym mieć orientacje ile aut i osób od was przyjedzie
liczę przynajmniej na gulgulqa(liczę również na spam na pocztę maniaków niedobry modzie :axe: ), hermetha,t_o_misa i Monie z Pietrem
eclipsów na wstępnej liście było 7 aut, łącznie z moim, zobaczmy może teraz będzie więcej.
liczę ostro na Was Mitsumaniaki, mam nadzieje, że łącznie z Wami będzie ponad 10 autek

pzdr :D

ps. i lista

Spot sobota 20.03.2010 13:00 Rzeszów
1. Nez + Kinia (wolimy Sphinxa) podjedziemy na eskortę do Boguchwały

gulgulq - 17-03-2010, 07:33

pozwoliłem sobie troszeczkę zamordyzmować opis :)

za kolejne brzydkie słowo - będzie pasek :axe:

masówka wyjdzie, zapowiada się rewelacyjnie :) :) - w końcu inicjatywa oddolna, jka tak dalej pójdzie zostaniesz moderatorem :D

ja obiecuje na 50% - prawdopodobnie mam coś rodzinnego, ewentualnie wpadnę na sam początek sprzedać wam naklejki i ramki :D

nezik - 17-03-2010, 14:19

skopiowalem z przeklenstwami, zapomnialem zmodyfikowac słowa do regulaminu tego forum, sorki :oops:
to na list, na liste ssie doipisz :ANAL:

[ Dodano: 17-03-2010, 15:55 ]
UWAGA UWAGA! ZMIENIAMY GODZINĘ SPOTA Z 13 NA 14

hermeth - 17-03-2010, 16:02

Spot sobota 20.03.2010 13:00 Rzeszów
1. Nez + Kinia (wolimy Sphinxa) podjedziemy na eskortę do Boguchwały
2. hermeth (ja będę na podpromiu o 14.30 - muszę jeszcze rano alu zarzucić, gulgulq nie zapomnij o ramkach jak przyjedziesz)

I jeszcze tak ode mnie:
- na widoczku jest zakaz zatrzymywania się i postoju,
- ciężko będzie zrobić szybki oes na Matysówce ze względu na stan nawierzchni, przynajmniej niektórym... :P
- co do chętnych na posiłek - proponuję "Restauracja Kleopatra & Pizzeria Marco Antonio"
przy ul. Krakowskiej. Jest darmo parking przy budynku i najlepsza pizza w mieście, a jedzenie lepsze niż w Sphinxie. Jak już gości oprowadzać to po dobrych knajpach, a nie do oklepanych, zadymionych miejsc, przed drzwiami których trzeba modlić się o 10 miejsc obok siebie :)

nezik - 17-03-2010, 16:26

hermeth napisał/a:
co do chętnych na posiłek - proponuję "Restauracja Kleopatra & Pizzeria Marco Antonio"

ok, wezmiemy pod uwage
poprostu szukalismy czegos na rynku

gulgulq - 17-03-2010, 18:55

ja sie postaram na podpromie tez przybrykać :)
nezik - 17-03-2010, 19:40

tylko pamietajcie, że na podpromiu bedziemy koło 14:30

[ Dodano: 17-03-2010, 22:48 ]
mozna by w sumie najpierw pojechac cos zjesc a potem na rynek podjechac,
jeszcze na przemyslowej jest dobra knajpka, zaraz przy rcmb, takze parking tez bysmy mieli
zobaczymy co i jak i wszystko na miejscu ustalimy :)

hermeth napisał/a:
na widoczku jest zakaz zatrzymywania się i postoju,

mamy zamiar podjechac troszke w strone chmielnika i sie na petli zatrzymac :)

hermeth napisał/a:
ciężko będzie zrobić szybki oes na Matysówce ze względu na stan nawierzchni, przynajmniej niektórym...

wiem wiem, ale za znakiem rzeszow juz jest przyzwoicie