To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Zloty i Spoty - Zlot 2010 -poważne i mniej poważne rozmowy na temat

koszmarek - 11-10-2009, 10:02

Jutro się okaże co z ludźmi z Mazowsza, o których pisałam wcześniej.:)

[ Dodano: 13-10-2009, 11:50 ]
Dzwoniłam do ośrodka w Borkach, który tam wcześniej wymieniliście i Pani powiedziała, że zlotów w lato nie robią :/ bo mają wczasy..

Kamilofone - 20-10-2009, 09:52

Kilka lat temu byłem na zlocie w Borkach ale fakt pod koniec maja !
Pogoda z tego co pamiętam była już letnia więc i sam zlot udał się w 100%
Nie pozostaje nic innego jak szukanie nowego ośrodka lub zmiana terminu zlotu :(

koszmarek - 22-10-2009, 13:45

Znalazłam duży ośrodek w Wildze po warszawą, jest możliwość zarezerwowania około 280miejsc plus pole namiotowe. Jeśli by nam odpowiadał to spróbuję znaleźć coś jeszcze obok, żeby było miejsc jak najwięcej, ale
Pani powiedziała, że możemy zorganizować taką imprezę na tyle ludzi ale dopiero po 15 września. Czyli można by brać pod uwagę weekend 17-19 września. Jak się na to zapatrujecie? Bojkot byle dobrze uzasadniony ;)

http://meteor.turystyka.pl/ow-pw-wilga,wilga.html to ten ośrodek

Marcin-Krak - 22-10-2009, 14:41

Kiedyś toczyła się dyskusja już dotycząca terminu zlotu ogólnopolskiego.
Termin ostatniego weekendu sierpnia został uznany za jeden z optymalnych,a poza tym to już jakby nie było tradycja Klubowa.

koszmarek - 22-10-2009, 17:05

Marcin-Krak, wiem, ale gdzie nie pytam, a to już chyba 5 czy 6 ośrodek to sierpień odpada bo kolonie i takie tam :/ stąd pytanie o zmianę terminu
a hotele są za drogie

ig_or - 22-10-2009, 17:10

To może przed sezonem?.......Maj-Czerwiec?
Morfi - 22-10-2009, 17:31

Marcin-Krak, Popieram to najlepszy termin :)
DJwiewiórka - 22-10-2009, 18:50

Żuczki Moje Kochane - jeśli termin jest już tradycją, to może nie marnujmy energii na pisanie na ten temat.
Przez przypadek (koszmarek :wink: ) wiem jak sprawa wygląda z ośrodkami na prawie 500-600 miejsc.
Wiadomo już, że możemy mieć co najwyżej 250 miejsc w domkach, reszta to namioty lub co kto woli.

Tak więc nie bijmy więcej piany !! i weźmy się sami do wyszukiwania ośrodków, wykonywania telefonów. Potem wybierzmy ośrodek demokratycznie. Musi się to jednak odbywać sprawnie.
Mówienie i pisanie koszmarkowi , że to nie, tamto nie, a to może tak, niczego do sprawy nie wnosi, a już w żaden sposób nie przyspiesza jej zakończenia.
A czas zapie........ a jak mały samochodzik.

[ Dodano: 22-10-2009, 18:58 ]
Organizuję zloty w klubie krc (Klub Renault Clio), zorganizowałam zlot coltmanii w tym roku (z pomocą coltmaniaków). Radzę sobie z tym nieźle, a czy podobało się coltmaniakom, to ich popytajcie prywatnie. Jednak to były zloty na góra 150 osób :!:
Poproszono mnie też o pomoc w tym gigantycznym przedsięwzięciu, ale w pełni świadoma ogromu zadania zmuszona byłam odmówić - koszmarku przepraszam, ale wiesz dlaczego :)
Jednak obiecałam, że będę wsparciem psychicznym koszmarka, będę śledzić przygotowania do zlotu, będę się tu wtrącać, będę jej doradzać, ale Was też proszę o pomoc, a nie o puste ""gdakanie"" :D
Może podpadłam tak ostrym tekstem, ale wybaczcie babci wiewiórce :D

koszmarek - 22-10-2009, 21:41

DJwiewiórka napisał/a:
koszmarku przepraszam, ale wiesz dlaczego :)

wiem i rozumiem :*

Dobrze, Czy mogę prosić siły wyższe tego forum aby wypowiedziały się co do wrześniowego terminu zlotu?

Ale i prośba do wszystkich mazowszan(no, może tych co chcą pomóc), żeby rozglądali się i orientowali o ośrodkach. Wszystkie pewnie będą chciały taką ilość chętnych, ale większość się burzy że to wakacje :(

akbi - 23-10-2009, 08:28

termin Zlotu jest jeden ... ostatni weekend sierpnia.

Poza tym koszmarek, proszę, abyś wszelakie "szersze" ustalenia dogadywała w pierwszej kolejności z moderatorami regionu Warszawskiego, ponieważ jeśli już, to oni będą w pierwszej kolejności odpowiedzialni za organizację Zlotu

Aga - 29-10-2009, 11:43

cns80 napisał/a:
koszmarek napisał/a:
miało być bez wycieczek :evil:
No właśnie. A Ty po raz zdaje się trzeci piszesz coś o Mitsumaniakach z Mazowsza w negatywnym kontekście nie pytając nikogo o opinię. W zeszłym roku już rozmawialiśmy o tym na PW, ale widać niczego nie zrozumiałaś.

o rany! dziewczyna chce coś zrobić, podjęła się, a Wy zamiast wesprzeć to jej podcinacie skrzydła!
a potem się dziwicie, że nie ma chętnych do organizacji!!
kto by chciał coś robić skoro zamiast wsparcia spotyka krytykę albo lekceważenie?

ApAcHoS - 13-11-2009, 21:31

Siema,
jestem u was od niedawna i pozwolę sobie powiedzieć kilka słów..

Byłem w wielu klubach, na wielu zlotach i powiem tylko tyle że najlepsze zloty były te które miały w swoim programie jazdy po torach-> oes-y, wyścigi z klubowiczami na 1/4 mili.
Ja bym to właśnie tak widział a kwestia ośrodku, jakie łóżko dla mnie jest drugorzędną sprawą-najwazniejszy jest fan. Czy ew. przewidujecie takie konkurencję?
Można wynająć tor z instruktorami, podzielić się na grupy i cały dzień bawić się do upadłego a wieczorem wspólny gril/ zabawa i tp.

Tak robiliśmy z corolla club, tak robią znakomi z klubu celici czy civic klubu.

W tym roku jeździliśmy w Miedzianej Górze, Lublinie, Kielcach, jazdy byłt też w Biłgoraju gdzie już nie dotarłem bo samochód sprzedałem a nowego nie kupiłem...

Reasumując dla mnie najlepszy zlot jaki może być to zawierający zabawę na torze a nie np. siedzenie cały dzień przy grilu czy łowiąc ryby w jeziorze :mrgreen:
Ja bym to tak widział.
Wynajęcie toru nie jest takie drogie jeśli zbierze się odpowiednia grupa osób.

[ Dodano: 13-11-2009, 21:33 ]
Kamilofone napisał/a:
Kilka lat temu byłem na zlocie w Borkach ale fakt pod koniec maja !

W Borkach ja też byłem z ekipą Centomanii-okolice fajne-ale domki w bardzo złym stanie :p

koszmarek - 13-11-2009, 21:37

ApAcHoS, niestety na naszych zlotach, a przynajmniej na tym co ja będę organizować, żadnego palenia gumy, żadnych wyścigów żadnych innych tego typu zabaw. To zloty rodzinne i takie myślę pozostaną.
Z mojej strony, jako organizatora 2010 mogę zapewnić, że kilka konkurencji typowo samochodowych przewidujemy :) I niestety, takie zabawy "niebezpieczne" można uprawiać własną zorganizowaną grupą poza zlotem.
ło :)
Temat 1/4 mili i zaangażowania tego na bezpiecznie jest do przemyślenia (gł dla Hubeerta i reszty administracji), i naszej, bo to pochłonie mnóstwo pieniędzy.. :/
jak się mylę, to proszę mnie poprawić.

ApAcHoS - 13-11-2009, 21:43

Adaho_krak napisał/a:
o zapłacenie takim firmą niech się martwią sponsorzy

W innych klubach/ markach robi się właśnie takie zloty przy udziale sponsorów, którzy dorzucają się do kosztów organizacji np:
- dają nagrody rzeczowe
- dopłacają do kosztów np. grila/ karaoke czy szwedzkiego stołu
- wynajmują aparaturę wraz z obsługującymi na 1/4 mili
- opłacają/ dorzucają się do opłacenia instruktorów jazdy na torze

Próbowaliście ew. robić zlot z "MMC" lub którymś z dealerów?

[ Dodano: 13-11-2009, 21:46 ]
koszmarek napisał/a:
I niestety, takie zabawy "niebezpieczne" można uprawiać własną zorganizowaną grupą poza zlotem.
ło :)
Temat 1/4 mili i zaangażowania tego na bezpiecznie jest do przemyślenia (gł dla Hubeerta i reszty administracji), i naszej, bo to pochłonie mnóstwo pieniędzy.. :/
jak się mylę, to proszę mnie poprawić.

Ok. ja tylko napisałem co bym chciał a co będzie to i tak będzie fajnie :mrgreen:
Nie miałem na mysli "niebezpiecznych" jazd-tylko jazd bezpiecznych w określonych grupach przy instruktorach jazdy....

Ale z tego co czytam to zlot może być na poziomie 500 aut więc chyba rzeczywiście ustawka ew. na tor to już inna mniejsza wyprawa do organizacji w innym terminie dla zainteresowanych 8)

P.S. jeden z filmików jednego ze zlotów w tym roku z clubem corolli sfilmowany przez mojego kolegę klubowego:

moja była corolka to ta biała E11 na białych felgach

Youtube

Morfi - 13-11-2009, 22:24

ApAcHoS, Niestety na Naszych zlotach nie było i pewnie nię będzie nigdy tego typu zabaw :( gdyż jest temu przeciwna większość moderatorow i adminów.
Nasze zloty to pikniki rodzinne z duzą dawką zabawy w grupie.