To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Nasze Miśki - Lancer CBO 4G92 i CSO 4G63

mystek - 29-04-2012, 08:49

Pytaniem pozostaje jak długo to wytrzyma :P ale trzymam kciuki za długowieczność :)
puntspusy - 06-05-2012, 16:46

swap hebli przednich juz za mna, felga 15" wchodzi niemalze na styk
zacisk sigma, jarzmo sigma, tarcza mini cooper
roznica w hamowaniu -konkretna, niema problemu z hamowaniem z duzych predkosci

Anonymous - 06-05-2012, 17:04

:thumbright: =D> po raz kolejny udowadniasz, że można w lacerze zrobić coś bez drutowania, gratulacje za chęci =D>
rosomak1983 - 06-05-2012, 17:12

Derpin, ale nie zauwazyłes ze kolega załozył uzywane klocki co dla Ciebie jest kategorycznie złe (nawet o drucie wspominałes :badgrin: ) jak pamietam z dyskucji jakis czas temu. :wink: Wiec albo kiepska spostrzegawczosc albo pamiec :P
Anonymous - 06-05-2012, 17:24

kiepska spostrzegawczość ;) . mimo wszystko uważam, że to i tak o niebo lepsze rozwiązanie niż Twoje.
rosomak1983 - 06-05-2012, 17:28

Derpin napisał/a:
mimo wszystko uważam, że to i tak o niebo lepsze rozwiązanie niż Twoje

lepsze bo tarcze ma wieksza wiec hebel lepszy, za to mnie wyniosło znacznie taniej dzieki wykorzystaniu paru okazji, w dodatku ja mam takie zaciski ale szkoda mi 14'' zimowych no i jak wspomniałem zestaw miałem prawie friko. A o moje sie nie martw mi tez swietnie hamuje :D

puntspusy - 06-05-2012, 19:39

klocki dostalem jako gratis do zaciskow i wrzucilem tylko dlatego ze maja praktycznie zerowe zuzycie
nie uwazam zeby takie nowe nowe klocki cos w tym momencie zmienily, a rosomak jak rosomak nie byl by soba jakby czegos nie znalazl :o

jako ciekawostke napisze, ze za zaciski, jarzma i klocki dalem 100 zl z przesylem hehe
teraz bede musial kupic zimowki 15stki na przod

rosomak1983 - 06-05-2012, 20:12

puntspusy, hehe nie nie zrozum mnie zle, ja poprzednio załozyłem uzywane brembo które dostalem od Mirca oraz uzywane klocki red stuff, i hamowało super.(rozmiar GTi) wiec mi nie musisz tłumaczyc ze mozna ocenic stan załozyc i dotrzec.
Jedynie Derpin twierdził ze nie mozna, ze nie wypada bo nie wiadomo czy gdzie w srodku klocka nie czai sie pułapka :P A napiałem bo taka spójna niespójnosc Derpina wynikła, nic wiecej. Jak dojade ten komplet i zmienie felgi to moze tez sobie załoze wieksze. :wink:

Anonymous - 06-05-2012, 21:11

rosomak1983, poprzednio temat dotyczył chyba eclipsa, i Ty założyłeś wtedy chyba cały komplet ze szrotu/używany przekonując, że taki zestaw jest równie dobry co nowy sklepowy, :roll: oraz nawet stwierdziłeś że kupno używanych tarcz i klocków na szrocie to przecież normalka i nic dziwnego, następnie zrobiłeś sobie druta w lancerze w postaci dziurawych jak ser tarcz. Najlepszy argument jaki teraz przeczytałem z Twojej strony to fakt, że "Twoje rozwiązanie jest tańsze" :shock: brawo, może dla Ciebie oszczędzanie na bezpieczeństwie to norma jak widać dla innych nie.
puntspusy, potrafił znaleźć do swojego zestawu normalną tarczę i widać może to działać bez dużych kosztów, jego auto z tego co nam tu wiadomo jest używane raczej jako zabawka i okazjonalnie a nie pojazd do codziennej podróży w przeciwieństwie do Ciebie.

tym postem, kończę tę bezsensową wymianę zdań na temat Twoich "hamulców" i szukanie zaczepek z Twojej strony, nie będę śmiecił komuś w temacie, tylko z powodu Twojego urażenia, że u Ciebie napisałem inaczej.

rosomak1983 - 06-05-2012, 21:37

Derpin napisał/a:
rosomak1983, poprzednio temat dotyczył chyba eclipsa, i Ty założyłeś wtedy chyba cały komplet ze szrotu/używany przekonując, że taki zestaw jest równie dobry co nowy sklepowy,

po piersze nie załozyłem bo okazało sie ze eclipse 4x4 NA ma drutłoczkowe taki jak własnie załozył puntpussy,Natomiast tamte były z NA FWD i dlatego te klocki załozyłem do lancera, bo zacisk Gti ma takie same klocki jak eclipse GS. Były to klocki red stuff ok 70% grubosci i do tego tarcze brembro gratis od Mirca ładne nawet i tak; twierdze ze lepiej to hamowało niz zwykły nowy zestaw jakis TRW czy nawet Ferrodo. Nawet jestem pewny ze lepiej to hamowało bo ja jezdziłem na tych heblach dokóki sie nie skonczyły klocki. A ty twierdziłęs ze tak nie mozna bo nie wiadomo co sie stanie... :lol: Wiec prosze nie przeinaczac,
I nie były z zadnego szrotu jakie ty czasem głupoty gadasz to głowa moze rozbolec...
:lol: :lol: :lol: Twierdziłes takze ze nikt nie kupuje uzywancych tarcz to Ci wrzuciłem tuzin stron z allegro, takie to masz pojecie o tym a sie wypowiadasz :P
I sobie mysl co chcesz ale Twoje argumenty zostały obalone na glebe u mnie w temacie... :badgrin:

puntspusy - 07-05-2012, 12:37

rosomak1983 napisał/a:
puntpussy

ej wez, nie musisz mnie obrazac :D

mkm - 07-05-2012, 12:41

puntspusy, dlaczego fajny numer masz wyłączony?
Dzwonię i dzwonię...

puntspusy - 07-05-2012, 13:07

i tak juz od miesiaca
mkm - 07-05-2012, 13:13

ponad miesiąca... :mrgreen:

Różnica po strojeniu mocno odczuwalna?

puntspusy - 07-05-2012, 13:18

inaczej idzie bez przeplywki, wczesniej wiecej bylo na dole mniej na gorze teraz odwrotnie, troche mniej na dole i jakas mega gora, a to przeciez nie turbo

pytanie do eksperta
swap hebli tylnych z gti
1. jest sens ?
2. duzo zabawy ?