To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Nasze Miśki - EA5A z warmii

rosomak1983 - 03-07-2010, 01:11

moim zdaniem nie jest żle... :wink:
bieniak - 03-07-2010, 08:12

Derpin, nie no rozumiem:) halogeny są włożone bo takie miałem:)odłoże trochę kasy to kupię oryginały od sporta:)a poprostu uważam że lepsze to niż wielkie dziury

co do sprężyn przód został seryjny tylko są sprężyny ze sporta.wylał się z niewiadomych przyczyn może gdzieś jakąś dziurę zaliczyłem,chyba gwarancja mi to obejmie bo był oba nowe a mają może z 15 tys,a jak nie to kupię 2 Takico i będzie spokój,obcięte są tylko tylnie ale w granicach rozsądku ponieważ były inne dłuższe i więcej zwoji ,a teraz jest wszystko ok tył ma 83,84% więc ok.

co do spasowania no niestety szukam oryginalnych lamp bo depo są ogólnie słabej jakości a z takimi już kupiłem(gość chciał mi dać oryginały ale z popękanymi uchwytami ale jakoś nie wziąłem)

rosomak1983, wielkie dzięki:)prace i tak nadal trwają.nadal coś będę robił

bieniak - 13-07-2010, 00:09

i praktycznie na tym koniec tylko jeszcze szyby zwalcze

tucci - 24-07-2010, 23:47

rosomak1983 napisał/a:
moim zdaniem nie jest żle... :wink:

A moim tak, zainwestuj w przedni bumper i gril od avance'a bo teraz calosc srednio wyglada, nie kombinuj ze sprezynami, zeby jak to mowia...wilka z lasu nie wywolywac.
I proponuje poprawic zaczepy w zderzaku bo nie siedzi jak nalezy.

OUT :wink:
Pozdro

bieniak - 25-07-2010, 00:38

he grill to od sporta wolał bym znaleźć albo vr4:)ale tego jak na lekarstwo.
tucci - 25-07-2010, 16:29

bieniak napisał/a:
he grill to od sporta wolał bym znaleźć albo vr4:)ale tego jak na lekarstwo.

Masz na mysli SE czy Sport w wersji angielskiej --> po naszemu Avance.
VR4 mial rowniez lifty wiec wciaz nie bardzo rozumiem jakiego "sporta"

Pozdro

bieniak - 25-07-2010, 16:58

no dobra wiadomo że chodzi o grill wystający pasujący do zderzaka:)na razie takowego znaleźć jest bardzo ciężko
tucci - 25-07-2010, 20:44

Etam ciezko, przewalaly sie takie ostatnio przez dzial sprzedam musze powiedziec dosc czesto :wink:
bieniak - 26-07-2010, 10:05

no aku7rat tam nie zaglądałem
bieniak - 22-08-2010, 22:29

No to tak samochód na chwilę obecną wygląda tak

jednakże jako że się sezon kończy czas myśleć nad zimówkami to i one są w trakcie odświeżania (prawdopodobnie polerka z czarnym na oryginalnych alu Mitsu)zdjęcia niedługo
pozatym samochód zostaje u mnie na dłużej zmiany nie planuję.
Dlatego też wpadłem na pomysł przemalowania samochodu teraz już full profi
zderzaki błotniki klapa tylnia drzwi wszystko będzie ściągnięte i malowane osobno
jest kilka koncepcji
I
przedni zderzak zostaje z tym że nieco przerobiony połączenie z grilem i takie tam
do tego zmienione progi i tylni nieco inny
kolor czarna maska + niebieski mitsu c7t(ponoć kolor z 3000gt)
II
przedni zderzak od avance
kolor biała perła bądź też piękna błękinta perła z palety Forda dokładnie nowej Kugi

III opcja
cały samochód w czarnej bazie(nie wiem co jest dostępne ale pewnie vw najtaniej)
zderzak hmmm albo ten sam albo seria i oryginalne felgi

poza tym felgi ida na sprzedaż poszukiwanie nowych z et 40 jednak tutaj raczej 18" jak się uda
w środku tylko elementy konsoli zamiast drewna inny lakier(z przyczyn koniecznych ZAPACH DR.MARCUS WYŻAR MI LAKIER)

robertdg - 22-08-2010, 22:53

Jezeli masz zamiar przemalowywac auto, to co ja mółbym Ci doradzić, hmmmmmm... ja bym wybrał, rozejrzał się za gamą kolorów:
czarna perła, albo cos pomiędzy lapis/lazur perłowy, ewentualnie ciemne złoto wpadające w brąż, ostatecznie kameleon w gamie zieleń butelkowa - smolisty

Jeżeli planujesz w macie, to chyba najsłuszniejszą opcja byłaby sadza angielska

Zastanów się nad kolorystyką, ewentualnie dodatkami do lakieru.

bieniak napisał/a:
cały samochód w czarnej bazie(nie wiem co jest dostępne ale pewnie vw najtaniej)
pierwsze słysze aby baza lakiernicza, a raczej jej cena, zalezna była od marki auta, do ktorej idzie ;-)
bieniak - 22-08-2010, 23:52

w mat to nie pójdzie:)nie podobają mi się
Nie chodziło mi o markę akurat mam dostęp do tanich gotowych lakierów z kolorami vw/Audi:) nawet z nowego paska czarny xyralic mam w dość dobrej cenie
kameleon odpada
właśnie taki Lapis miałem na myśli dostępne dla mnie odcienie
Daytona Blue z toyoty supry (dośc ciemny)
jaśniejsze to z subaru imprezy
no i z 3000GT
wszystkie kolory mają bardzo dużo perły w swoim składzie
cały czas mnie jednak korci ta jaśniutka perła z Forda:)ale z tym złotym także mnie zainspirowałeś:)

Psikus - 23-08-2010, 21:30

bieniak, pamiętaj o tym, że pod czarny lakier musi byc idealnie zrobione podłoże bo każda skaza wyjdzie i bedezie to kiepsko wyglądało. poza tym czarnych jest na pęczki, może jakiś brąz - ostatnio modny, albo jakiś ciemno-stalowy?
bieniak - 23-08-2010, 23:22

szare srebrne mnie nie interesują:)nie podobają mi się poprostu:)
bieniak - 23-08-2010, 23:26

wlaśnie robertdg, dał mi pomysł ze złotym:)no ale to do pańdziernika jeszcze troche czasu:):)zobaczymy:)