To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Outlander II GEN Techniczne - Nowa stacja Multimedialna DVD/TV/GPS

mitsu00 - 01-12-2009, 22:54

mihoo napisał/a:
W jaki sposób odbiera się i kończy rozmowy, bo rozumiem, że klawisze przy kierownicy nie działają? Przyciskiem pod ekranem (system znam tylko ze zdjęcia), czy na dotykowym ekranie?

Przycisk telefonu sluzy do bezposredniego przejscia do opcji obslugi telefonu jesli w danym momencie np sluchasz radia lub DVD. Rozmowy odbierasz lub zakanczasz z ekranu albo z telefonu.

Pozdr.

mihoo - 02-12-2009, 13:28

a nie próbowaliście zmusić do zgrania przycisków z kierownicy z systemem? czy nie ma takiej technicznej możliwości? nie ukrywam, że bardzo często i wygodnie mi się z nich korzysta ale rozumiem, że coś za coś oczywiście
Anonymous - 02-12-2009, 14:23

Nie da rady w prosty sposób - a dla laika raczej wogóle. System przy kierownicy związany jest osobną wiązka połączoną z oryginalnym modułem bluetooth, który pozostał w samochodzie (nie jest on częścią radia i zmieniarki). Wiązka ta oprócz sterowania kierownicy zawiea przewody głośnika spod sufitki samochodu. Dodatkowo wyprowadza ona przewody do wzmacniacza (przez radio zmieniarkę) Przewody te są pdłączone do pinów z kostce nie wykorzystywanych (nie zamontowanych) w chińskej stacji multimedialnej.
niezawodny - 02-12-2009, 22:05

Przypominam się z pytaniem z 23.11.br - bo odpowiedź miała zostać udzielona po próbach :? To jak, były już próby?

A co się dzieje gdy masz włączoną Automapę i radio i w tym samym czasie dzwoni telefon sparowany ze stacją? Rozumiem że AM milknie? Czy też dalej nawija i to się nakłada na rozmowę? I co pokazuje wtedy monitor; mapę czy połączenie przychodzące?

mitsu00 - 02-12-2009, 22:15

Wszystko tzn dźwięk i obraz z navi/dvd idzie wtedy w MUTA :D Ekran przełącza się na tel. i wraca po zakończonej rozmowie.

Pozdr.

niezawodny - 02-12-2009, 23:49

mitsu00 napisał/a:
Wszystko tzn dźwięk i obraz z navi/dvd idzie wtedy w MUTA :D Ekran przełącza się na tel. i wraca po zakończonej rozmowie.

Pozdr.

No to chyba nie jest optymalne bo obraz mapy powinien być a dźwięk z komórki. Tyle że to już zdaje się jest problem samej Automapy a nie samej stacji

mitsu00 - 03-12-2009, 00:14

Nie rozumiem za bardzo co w/g ciebie nie jest dobrze? Chyba dobrze jest że obraz przełącza się na telefon jeśli ktoś dzwoni bo wtedy wiesz co to za nr...... :D Zawsze jednak podczas rozmowy wciskajac klawisz navigacji możesz przełączy obraz zpowrotem na np Automapę.

Pozdr.

niezawodny - 03-12-2009, 14:09

mitsu00 napisał/a:
Nie rozumiem za bardzo co w/g ciebie nie jest dobrze? Chyba dobrze jest że obraz przełącza się na telefon jeśli ktoś dzwoni bo wtedy wiesz co to za nr...... :D Zawsze jednak podczas rozmowy wciskajac klawisz navigacji możesz przełączy obraz zpowrotem na np Automapę.

Pozdr.

Tyle że przełączanie jest z knefla na samej stacji a nie w kierownicy, więc absorbuje to trochę uwagę. A sam numer telefonu, niepowiązany z kontaktem nic mi nie mówi kto do mnie dzwoni.

mitsu00 - 03-12-2009, 14:54

niezawodny>>>> Możesz przełączyc też źródła sygnału z kierownicy przyciskiem Mode :lol:

Pozdr.

[ Dodano: 03-12-2009, 14:55 ]
Tak więc ręce pozostają na kierownicy jeśli tak wolisz.

Hiszpan - 03-12-2009, 22:33

A ja mam trochę inne pytanko. ;)
Koledzy kupowali nowe zabawki na firmy czy prywatnie. Pytam z ciekawości, bo być może i ja się skuszę.

Tyle, że ja nie mam Rockforda. :doubt:
Za moich czasów tylko Instyle go miał. :evil:

Martens - 04-12-2009, 01:10

Jestem w podobnej sytuacji. Najlepiej by dalo sie na to wziac fakturke ;)
Anonymous - 04-12-2009, 08:23

Można wziąść to na fakurę, ale musicie się wtedy liczyć z większą wartością tam zadeklarowaną - co może skutkować większym cłem jeśli celnik nie będzie miał humoru i podważy , że sprzęt jest próbką lub elementem do testów. No ale wtedy to i tak pójdzie w koszty.

Osobiście kupiłem to prywatnie.

[ Dodano: 04-12-2009, 08:26 ]
Hiszpan napisał/a:
A ja mam trochę inne pytanko. ;)
Koledzy kupowali nowe zabawki na firmy czy prywatnie. Pytam z ciekawości, bo być może i ja się skuszę.

Tyle, że ja nie mam Rockforda. :doubt:
Za moich czasów tylko Instyle go miał. :evil:

Co do wersji bez RockfordFosgate. Oczywiście, że jest taka możliwość. Wszystko zależy tylko od dołączonej wtyczki do podłączenia wiązki z Mitsu. Trzeba zadeklarować, że nie masz Rockforda i wtedy wtyczka będzie taka by wzmacniacz stacji multimedialnej był odpowiedzialny za dźwięk.

simon172 - 04-12-2009, 08:38

NIe trzeba nic deklarować kolega SERANUM z tego co się orientuję, nie ma rocforda i mu normalnie śmiga. Wystarczyło wpisać magiczny kod w oknie DVD i wszystko działa, więc bez obawy... :mrgreen:
Seranum - 04-12-2009, 09:06

Witam,

Potwierdzam. Nie mam Rockforda a sprzęt śmiga. Co prawda na początku myślałem że sprzęt ma jakąś wadę ale wystarczyło wpisać odpowiedni kod i teraz całość śmiga rewelacyjnie.

kolak - 05-12-2009, 13:29

a co powiecie na to :

http://www.carplayermp3.c...=index&cPath=91

tu sa ceny o 300$ nizsze !

skad takie roznice ?