Forum ogólne - Zanim zaczniecie narzekać na swoje stare auta- przeczytajcie
Rafal_Szczecin - 30-12-2009, 17:08
jaca71 napisał/a: | Żeby wybierać chińszczyznę zamiast japońskich fajnych samochodów |
chinszczyzne w tej chwili, wtedy jeszcze nie bylo to made in china
mam jedna prozbe do Ciebie, jedz sobie do salonu volvo wsiadz do s40, podotykaj plastikow, po czym wroc do swojego lancera. wiesz co nastapi pozniej ? wystawisz swojego lancera na allegro i bedziesz chcial kupic cos mniej plastikowego to powod dlaczego zaliczka nie zostala wplacona w mitsubishi .
fajne w 100% japonskie samochody skonczyly sie wraz z 2003 rokiem
teraz zostalo tylko evo i impreza , z tych fajnych fajniejszych bo nie mowie tu o SX4
krzychu - 30-12-2009, 17:09
Rafal_Szczecin napisał/a: |
teraz zostalo tylko evo i impreza , z tych fajnych fajniejszych bo nie mowie tu o SX4 |
Szkoda że EVO od 2003 roku ma te same plastiki w środku co zwykły Lancer.... Zresztą całe wnętrze jest takie samo (+ jakieś guziczki i kontrolki od napędów).
jaca71 - 30-12-2009, 17:24
Rafal_Szczecin napisał/a: | chinszczyzne w tej chwili, wtedy jeszcze nie bylo to made in china
mam jedna prozbe do Ciebie, jedz sobie do salonu volvo wsiadz do s40, podotykaj plastikow, po czym wroc do swojego lancera. wiesz co nastapi pozniej ? wystawisz swojego lancera na allegro i bedziesz chcial kupic cos mniej plastikowego to powod dlaczego zaliczka nie zostala wplacona w mitsubishi . |
Widzę że żart załapałeś.
Co do drugiej części nie musisz mnie przekonywać. Nie jestem fanem Mitsubishi - maniakiem zostałem z łapanki. Za pieniądze jakie miałem to był (tak mi się przynajmniej wydaje) najlepszy wybór. Ale po europejskich produktach postanowiłem że to będzie japoński samochód.
Niestety S40 na rynku, na którym kupowałem dostępne było od 2.4 w górę i było cło na europejskie samochody (japońce maja jakieś strefy bezcłowe z okupantem) dlatego cena nowego była zaporowa. Z używanych był na oku S60 2,5T AWD ale trochę się wystraszyłem kosztów że mnie zjedzą.
Może wybredny nie jestem i dlatego wykończenie Lancera mi wystarcza.
Anonymous - 30-12-2009, 17:37
krzychu napisał/a: | Podnosi jeszcze bardziej zużycie paliwa w zimie i często wysiada. |
napisal "ten" co mial i mu sie popsulo
w A6 nie zawiodlo od ponad 250tys, w A4 nie zawiodlo od ponad 132tys, w s-ce nie zawiodlo do 60tys (wtedy sprzedany zostal).
wiec napisalbys chociaz raz ze cos jest fajne i ciekawe
Rafal_Szczecin napisał/a: | chinszczyzne w tej chwili, wtedy jeszcze nie bylo to made in china |
wtedy bylo made by usa in sweden
Rafal_Szczecin - 30-12-2009, 18:07
arturro napisał/a: |
wtedy bylo made by usa in sweden |
a nie czasem in dojczland ?
jaca71 napisał/a: | Nie jestem fanem Mitsubishi - maniakiem zostałem z łapanki. |
nie trzeba byc fanem mitsubishi by byc mitsumaniakiem
co nie zmienia faktu, ze atmosfera na naszym forum jest jedna z lepszych jakie istnieja na forach
Anonymous - 30-12-2009, 18:27
Cytat: | a nie czasem in dojczland ? |
ford jakby nie patrzec to marka amerykanska
Rafal_Szczecin - 30-12-2009, 18:40
arturro napisał/a: | ford jakby nie patrzec to marka amerykanska |
wlasnie, jak by nie patrzec a jak jest naprawde,wszyscy wiedza
swinks_UK - 30-12-2009, 21:46
Rafal_Szczecin napisał/a: |
wlasnie, jak by nie patrzec a jak jest naprawde,wszyscy wiedza |
wiedzą, że z USA jest, nie?
sampler - 30-12-2009, 22:20
Zdaje sie ze nawet lancera mozna zamowic z fabrycznym gazem.
http://moto.pl/MotoPL/1,8...znym_gazie.html
Co do butli i braku miejsca na kolo to w tej chwili prawie wszystkie ubezpieczalnie daja darmowe lub za niewielka doplata assistance wiec chyba problem z glowy. Preparatow do latania opon to raczej bym sie wystrzegal. A przez 15 lat jezdzenia samochodami zlapalem kapcia 2 razy
jaca71 - 30-12-2009, 22:32
sampler napisał/a: | A przez 15 lat jezdzenia samochodami zlapalem kapcia 2 razy |
Statystycznie kapcia łapie się raz na 7 lat
cns80 - 30-12-2009, 22:46
jaca71 napisał/a: | Statystycznie kapcia łapie się raz na 7 lat | Ciekawe jak robiono te statystyki, bo raczej mało kto zgłasza takie usterki. Chyba ważne jest też czy jeździ cię po niemieckiej autostradzie, czy po greckiej drodze górskiej.
Ja tam łapię kapcia przynajmniej 2 razy w roku. Niezależnie od auta i miejsca w jakim jestem najczęściej jest to prawy tył
Luk - 30-12-2009, 23:36
cns80 napisał/a: | Ja tam łapię kapcia przynajmniej 2 razy w roku. |
Ja przejeżdżając 15-18 tys rocznie od 10 lat nie złapałem kapcia... Tzn. jeszcze nigdy w życiu nie złapałem
Morfi - 30-12-2009, 23:38
To ja w ciagu 2 ostatnich lat - 4 razy.
swinks_UK - 30-12-2009, 23:54
cns80 napisał/a: |
Ja tam łapię kapcia przynajmniej 2 razy w roku. Niezależnie od auta i miejsca w jakim jestem najczęściej jest to prawy tył |
Bo masz złośliwego sąsiada
jaca71 - 31-12-2009, 00:30
cns80 napisał/a: | Ja tam łapię kapcia przynajmniej 2 razy w roku. Niezależnie od auta i miejsca w jakim jestem najczęściej jest to prawy tył |
Widocznie ty z tych co szorują prawymi kołami po poboczach , albo dożo po wsiach jeździsz
|
|
|